FOTBAL  »  Superliga  »  FCM TG. MUREŞ - DINAMO, SÎMBĂTĂ, 18:00, DIGISPORT ŞI LIVETEXT PE GSP.RO

Macedoneanul Naumovski a devenit deja "Spiderman" din Ştefan cel Mare: "Sînt neînfricat"

Articol de - Publicat joi, 19 august 2010 00:00

Noul titular din poarta "cîinilor", Kristijan Naumovski, s-a prezentat ieri în faţa suporterilor.

Acontat de Dinamo abia după ce-a stat în probe 5 zile, Kristijan Naumovski (22 de ani) a ajuns prima soluţie pentru postul de portar. A impresionat încă de la început prin paradele sale şi prin faptul că nu-şi pierde cumpătul în duelurile "1 la 1" cu adversarii, iar colegii l-au poreclit " Spiderman".


- Kristijan, ce înseamnă Dinamo pentru tine?

- Onoarea de a fi la un mare club din România şi care este recunoscut peste tot în Europa. Şi îmi mai place porecla sau supranumele, nu ştiu cum să-i zic exact, aceea de <cîinii roşii>. Sună fioros pentru adversari.

- Cum este portarul Naumovski?
- Neînfricat.

- Cît crezi că vei rezista? Întrucît mai concurezi cu încă 3 portari, momentan, e vorba de Dolha, Curcă şi Bălgrădean.
- Eu îmi joc şansa. Am venit să fac lucruri bune pentru Dinamo şi pentru mine, să iau cît mai puţine goluri. Aceasta ar fi recunoştinţa mea pentru oportunitatea de a fi la acest club.

- Deja se vorbeşte despre titlu în Ştefan cel Mare. Nu e prea devreme?
- Fiecare dintre noi speră la un viitor frumos. E totuşi devreme întrucît au fost doar cîteva etape. Cred că mai bine vorbim la finalul turului, după ce jucăm contra tuturor adversarilor.

- E chiar aşa de slabă apărarea lui Dinamo?
- Cine zice asta?

- Numărul golurilor luate, în primul rînd.
- Cred că au fost nişte întîmplări nefericite. Sîntem la început de sezon, mulţi jucători sînt noi în zona apărării, vom încerca să facem o defensivă de fier.

- Ce ştii despre Steaua?
- Am căutat pe internet imediat după ce-am semnat cu Dinamo ca să aflu informaţii despre clubul meu. Am văzut că numele Steaua era trecut la rivali. Am înţeles că sînt "ceilalţi". Adică marii rivali. Şi că derby-urile Dinamo - Steaua sînt cele mai frumoase. OK, aşa să fie! Şi cu acelaşi scor ca la ultimul meci al nostru, cu Rapid.

100.000 de euro a plătit Dinamo pentru Naumovski celor de la Rabotniki


Verdictul şefului: "Nu are emoţii"

Andone a fost mulţumit de macedonean după prestaţia acestuia din derby-ul cu Rapid (3-2), mai ales că staff-ul tehnic a scos în evidenţă că portarul nu are pe conştiinţă nici un gol. "Este un goalkeeper bun, de perspectivă. Nu se teme, n-are frică de meciuri, de adversari, în sensul că nu are emoţii cum are un jucător român. Mai ales la o partidă tare, cum a fost cea cu Rapid. Eu i-am zis: <Uită-te, ai grijă la băieţii în alb, ăia sînt adversarii noştri, trebuie să-i blochezi!>. Şi şi-a făcut treaba, dar vreau şi mai mult de la el".

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (15)
xstream
xstream  •  21 August 2010, 02:39

iar in locul lui Maksumici poate juca Goian!

xstream
xstream  •  21 August 2010, 02:37

sau Paun!

xstream
xstream  •  21 August 2010, 02:37

am uitat de Liviu Ganea! Care si el ar merita titular! o gramada de fotbalisti tineri,buni!

Vezi toate comentariile (15)
Comentează