FOTBAL  »  Superliga  »  U CLUJ - FCSB 2-1

VIDEO Dialog cu străinul care l-a lăsat fără serviciu pe Dică: „Serios? Hmm, îmi pare rău”

Mamadou Thiam, în parcul de lângă Cluj Arena // foto: Eduard Apostol
Mamadou Thiam, în parcul de lângă Cluj Arena // foto: Eduard Apostol

Articol de - Publicat miercuri, 02 noiembrie 2022 07:40 / Actualizat miercuri, 02 noiembrie 2022 11:02

Mamadou Thiam, 27 de ani, l-a lăsat fără serviciu pe Nicolae Dică cu golul din U Cluj - FCSB 2-1.  Atacantul a povestit care sunt impresiile sale după primele luni în România și SuperLigă.

Mamadou Thiam este parizian, din părinți senegalezi. A jucat pentru selecționata U20 africană, a fost în liga a doua din Franța și din Anglia, dar și în primul eșalon în Belgia. 

A sosit în vară la U Cluj, a mai avut și alte oferte din Liga 1, a marcat un gol splendid cu FCSB (2-1), reluare de la marginea careului, în plasa laterală a porții lui Târnovanu. Execuție de atacant de rasă. 

Dică, replică pentru Gigi Becali: „Zice că vrea bani. Păi, cu mine ai câștigat bani! Puneți titlu «Dică, slab, 20 de milioane de euro!»”
FCSB
Dică, replică pentru Gigi Becali: „Zice că vrea bani. Păi, cu mine ai câștigat bani! Puneți titlu «Dică, slab, 20 de milioane de euro!»”

Mamadou Thiam, marcator în U Cluj - FCSB, despre plecarea lui Dică: „Serios? Îmi pare rău”

Thiam încă are de recuperat fizic, însă deține atributele unui vârf veritabil, poate evolua și-n zonă centrală, și-n bandă. După reușita de excepție cu FCSB, a acordat un interviu Gazetei Sporturilor, primind vestea demisiei lui Nicolae Dică după o ședință de shooting în parcul central de lângă Cluj Arena. 

„Serios? Hmm, îmi pare rău. Nu pot să zic că mă bucur de răul cuiva”, a reacționat Mamadou. Iată ideile principale ale dialogului cu Thiam, noul idol al „șepcilor roșii”:

  • „A fost un meci foarte bun, mă bucur că a fost în fața propriilor fani și a familiei. Am fi putut învinge la un scor confortabil, ar fi trebuit să fie 4-0 la pauză. Apoi, am avut alte două-trei situații de a marca”
  • „Da, golul meu a fost frumos. A trebuit să aleg, să intru în careu sau să mă opresc și să dau la poartă. Am ales bine. Am mai înscris goluri frumoase în Franța, în Anglia. Știu să marchez frumos”
  • „Obiectivul nostru este să fim cât mai sus posibil. Cu fanii pe care-i avem, trebuie să fim cât mai sus în ligă, ne vom lupta pentru ei. Nu trebuie să avem emoții la retrogradare. Acum, suntem în zona retrogradării, dar dacă vom acumula 3-4 victorii, sigur vom urca spre alte obiective. Focusul este pe campionat, Cupa României e doar bonus”
  • „Prima divizie din România chiar e bună. Așa cum mi-a zis și amicul meu, Francois Marquet, de la Craiova. Am avut și alte opțiuni din România, din prima divizie, dar consider că am ales foarte bine semnând cu U Cluj. Doar asta contează”.

500.000 de euroeste cota lui Thiam, conform transfermarkt

Mamadou Thiam: „Nivelul din România e bun. Îmi plac Octavian Popescu și Alexi Pitu”

  • „În Franța jocul e mai tehnic, în Anglia mai mult fizic, dar nivelul din România este chiar bun. Nu e la marginea Europei. Uite, am fost impresionat de câțiva adversari, cum ar fi numărul 10 de la FCSB. Și am mulți fotbaliști buni la U Cluj” 
  • „Mi-a plăcut Farul, cu tineri talentați, Rapid are jucători buni și sezon remarcabil, CFR Cluj este în condiții bune, mai are de recuperat câteva meciuri. Îmi plac Octavian Popescu, de la FCSB, și Alexi Pitu, de la Farul, ultimul a marcat cu noi, are calitate mare” 
  • „Îmi place Cluj Napoca, oamenii sunt buni, ospitalieri, îmi face plăcere să fiu aici. Nu doar la club, ci și pe stradă. Apreciez bunătatea românilor! În Franța sunt mai reci, mai distanți. Românii sunt oameni care te ajută” 
  • „Mi-e un pic teamă de zăpadă, de vremea rece ce se anunță. Nu prea poți juca un fotbal bun pe vreme rea. Nu-mi plac zilele cu temperaturi foarte scăzute”
  • „N-am apucat să gust mâncarea românească. N-am avut timp să ies la restaurante, sunt concentrat fie pe viața de familie de acasă, stăm mult la apartament, apoi mă odihnesc după meciuri”.

Două goluriîn 8 meciuri a reușit africanul pentru U Cluj, a mai înscris cu Chiajna, în Cupă

Când nu sunt la fotbal, mă odihnesc, am un mare noroc că am soția și copiii cu mine la Cluj, sunt extrem de liniștit.

Sunt importante și pasele decisive, nu doar golurile. Nu sunt egoist, joc pentru echipă. Fanii lui U sunt extraordinari. Chiar dacă am fost cu un om mai puțin pe teren jumătate de oră cu FCSB, suporterii au suplinit jucătorul în minus.

- Mamadou Thiam, U Cluj

VIDEO CU FAZA. Thiam, gol superb pentru 1-0 în U Cluj - FCSB

Mai multe știri din Liga 1: 

Jucătorul care a impresionat la FCSB în doar 2 luni: „Dacă aș avea 20 de ani, aș sta doar lângă el. Aș ajunge fotbalist 100%”

Cum a reacționat Nicolae Dică, după ce antrenorul care i-ar putea lua locul la FCSB l-a apostrofat

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (4)
U_Cluj_1919
U_Cluj_1919  •  03 Noiembrie 2022, 05:54

Felicitări, se vede ca are alta școala la baza. Pune mingea jos, protejează bine, șut puternic! Atenție la sarmale de Sărbători ???? Haide U!

ionescugeorge77
ionescugeorge77  •  02 Noiembrie 2022, 18:26

un comentariul perfect echilibrat si de bun simt a fost cenzurat pe motive rasiale ...

ionescugeorge77
ionescugeorge77  •  02 Noiembrie 2022, 15:13

*** ...*** ...

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (4)
Comentează