FOTBAL  »  LIGA 1  »  STEAUA

MApN a evaluat marca Steaua » Suma URIAȘĂ care a fost stabilită de Comisie

Articol de GSP - Publicat luni, 22 februarie 2016 17:17

Ministerul Apărării Naționale a prezentat astăzi rezultatul procesului de evaluare a mărcii Steaua.

Potrivit evaluării, brandul Steaua ar valora  57 de milioane de euro! Într-un comunicat al MApN se mai anunță că va avea loc o licitație pentru marcă, dar și că în perioada imediat următoare se va stabili prejudiciul produs de clubul lui Gigi Becali în intervalul 2004-2015!

În decembrie 2014, ÎCCJ a decis că Gigi Becali a pierdut definitiv marca Steaua, în detrimentul CSA.

30.000.000 €valorează toți jucătorii Stelei, potrivit site-ului de specialitate, transfermarkt.de.

"După evaluarea mărcii va avea loc o licitație. Va putea participa oricine îndeplinește anumite condiții. Această marcă va fi practic împrumutată" - Florin Talpan, juristul MApN, în aprilie 2015

Reprezentații MApN au anunțat că sunt deschiși la negocieri cu oficialii Stelei, pentru a se găsi o modalitate de rezolvare a situației. În plus, Ministerul precizează că există o procedură de omologare a stadionului Ghencea, pentru ca acolo să se desfășoare competiții sportive.

Cine a evaluat marca Steaua? confuzie creată de mapn

În comunicatul Ministerului, se precizează că suma a fost stabilită de evaluatorul ANEVAR, dar apare o confuzie.

"Referitor la marca „Steaua”, Comisia a constatat că evaluatorul autorizat ANEVAR, selectat prin procedură competitivă şi transparentă de către CSA „Steaua”, a încheiat procedura de evaluare a brandului „Steaua Bucureşti”, stabilind valoarea acestuia la 57.306.150 Euro" se arată în comunicatul MApN.

ANEVAR reprezintă Asociația Națională a Evaluatorilor Autorizați din România, nu o companie specializată în evaluare, iar printre atribuții nu se regăsește evaluarea mărcilor și a brandurilor. 

"Asociația Națională a Evaluatorilor Autorizați din România are drept scop organizarea, coordonarea și autorizarea exercitării profesiei de evaluator autorizat în România, reprezentarea și protejarea intereselor profesionale ale membrilor săi, asigurarea exercitării independente a profesiei de evaluator autorizat cu respectarea deontologiei profesionale și a unui înalt nivel de calificare profesională, precum și promovarea standardelor, metodelor și tehnicilor de evaluare în activitatea evaluatorilor autorizați" se anunță pe site-ul ANEVAR.

 

Iată comunicatul MAPN:

"Comisia constituită la nivelul Ministerului Apărării Naţionale pentru analizarea demersurilor întreprinse până în prezent în direcţia valorificării mărcii „Steaua” şi a identificării de soluţii legale de utilizare a Complexului Sportiv Ghencea a înaintat un prim raport de etapă ministrului apărării naţionale şi a propus un set de măsuri care pot fi promovate în perioada următoare pe ambele dimensiuni ale problematicii.

Referitor la marca „Steaua”, Comisia a constatat că evaluatorul autorizat ANEVAR, selectat prin procedură competitivă şi transparentă de către CSA „Steaua”, a încheiat procedura de evaluare a brandului „Steaua Bucureşti”, stabilind valoarea acestuia la 57.306.150 Euro. În conformitate cu normele legale, evaluatorul va desfăşura, în termenul prevăzut de acordul cadru, procedurile subsecvente pentru stabilirea valorii prejudiciului creat prin folosirea mărcii „Steaua Bucureşti” în perioada 2004-2014 şi respectiv stabilirea taxei de licenţă pentru clasa fotbal şi ulterior pentru toate celelalte clase şi produse din certificatul de marcă.
După finalizarea procesului de calcul al taxelor de licenţă, CSA Steaua poate demara procedurile competitive permise de lege pentru valorificarea mărcii.

Legat de stadionul şi terenurile de antrenament din Complexul „Ghencea”, Comisia a informat conducerea M.Ap.N. cu privire la derularea unor proceduri de omologare a stadionului pentru desfăşurarea de competiţii sportive pentru a face posibilă utilizarea acestuia în condiţii de legalitate.

Comisia monitorizează, conform mandatului stabilit de ministrul apărării naţionale, derularea pe mai departe a acestor proceduri în maniera cea mai transparentă şi corectă, rămânând deschisă dialogului cu reprezentanţii clubului de fotbal reprezentat de FCSB, care pot contribui cu propuneri concrete şi constructive la găsirea cu celeritate a unor soluţii practice, conforme cu Decizia ÎCCJ nr. 3425/2014 şi în acelaşi timp, de natură să promoveze şi să sprijine performanţa sportivă.

Comisia numită de ministrul apărării naţionale îşi va continua activitatea până la găsirea soluţiilor legale, conform mandatului stabilit" comunicat MApN

Playtech: BOMBĂ! De ce nu l-a grațiat Băsescu pe Gică Popescu! S-a aflat ADEVĂRUL


Comentarii (405)
9ctavian
9ctavian  •  07 Martie 2016, 16:23

Cine a facut evaluarea la aceasta cifra a cunoscut valoarea unor Branduri celebre mult mai valoroase decit "STEAUA" cu toate sectiile ei. Vezi link-ul http://www.rankingthebrands.com/The-Brand-Rankings.aspx?rankingID=334&nav=category. Vei vedea ca Brandul GOOGLE valoreaza 65 mil $ iar Coca -Cola mai putin decit asa zisa valoare a Brandului STEAUA. Sunt de risul lumii acesti evaluatori si cei care se uita la ei.

acd79
acd79  •  23 Februarie 2016, 16:13

cei mai nenorociti sunt zisu , burloi si talpan niste ofiteri care sunt facuti la apel si cateii altora . ba nenorocitilor va bateti joc de STEAUA de oameni de mapn de tot . ministrul ala sta degeaba si nu intervine .................e seful armatei ministru ...ce frumos e sa stai pe minus in loc sa ajungeti la o intelegere cu becali.......LA PUSCARIE TOTI 3 OFITERI SI MINISTRUL ANCHETAT CUM SA NU OBTII PROFIT MACAR 100-200000 EURO ANUL DE LA BECALI SI SA *** MAPN CARE ARE O GRAMADA DE DATORII PE MINUS.,,,,IMI E RUSINE CA LUCREZ LA MAPN

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

bimbi79
bimbi79  •  23 Februarie 2016, 08:46
Postat de bimbi79 pe 23 Februarie 2016, 08:37

As vrea, daca se poate, sa definim *MARCA STEAUA*, sa stim din ce este compusa. Abia apoi sa discutam. Cu siguranta insa, in 2003 cand *STEAUA* a ajuns in curtea lui Becali, aceasta a ajuns pe cai corecte si oficiale. Talpan si alti cersetori la drumul mare vor sa ne spuna ca albul este negru si invers. In 2003, Becali a platit, cu varf si indesat, toate datoriile acumulate de CSA STEAUA, la toate sporturile. Intrebare simpla si de bun simt: In 2003 folosirea marcii steaua, cu tot ce implica acesta formulare, era corecta si legala ? Daca era ilegala de ce CSA STEAUA nu a actionat atunci in justitie FCSB pt. clarificarea situatiei. Daca era corecta si legala (exista acte si dovezi in acest sens) ce s-a schimbat atunci ? Va spun eu ce s-a schimbat: becali nu vrea sa mai dea bani negrii pt gasca de de generali si talpani, iar acestia vor sa induplece o justtie corupta ca negrul este alb. Oricine este de buna credinta, inclusiv justitia corupta, nu poate spune altceva decat ca FCSB este continuatoarea echipei STEAUA, asa cum a fost din 2003 si pana in prezent.

Si inca ceva... Evaluarea marcii steaua a fost evaluata de 57 milioane euro. Intrebare: Pe an, pe luna, in planuri cincinale ? Este o rusine nationala !

Vezi toate comentariile (405)
Comentează