FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

Mare speranţă. Dezamăgire. Va renaşte Gicu Grozav la Dinamo? Ultimul său gol a fost în 2013!

Gicu Grozav
Gicu Grozav

Articol de , - Publicat sambata, 10 ianuarie 2015 00:00 / Actualizat sambata, 10 ianuarie 2015 11:44

Dinamo l-a luat pe Gicu Grozav într-o căsătorie de probă de 6 luni. Atacantul de 24 de ani a fost una dintre marile promisiuni ale fotbalului nostru la Petrolul, dar apoi a eşuat în Cecenia. N-a mai marcat din octombrie 2013: ”M-am antrenat zi de zi la maximum”.
Atacantul de 24 de ani este în litigiu cu cei de la Terek. Speră să se integreze cît mai repede la Dinamo ca să revină şi în atenţia ”naţionalei”.

Dinamo a ajuns ieri la un acord cu un fotbalist vînat o bună perioadă de Gigi Becali pentru Steaua, însă un vîrf care n-a mai jucat un meci oficial de 10 luni! Gicu Grozav este gata să semneze cu roş-albii pe 6 luni. În tot acest timp aşteaptă să-şi rezolve un litigiu cu ruşii de la Terek Groznîi. Atacantul s-a înţeles cu "cîinii", va începe antrenamentele sub comanda lui Mihai Teja, mai ales că are mult de recuperat pentru a ajunge din nou în circuitul primei reprezentative.

Detaliile afacerii
Unul dintre jucătorii de mare viitor cît a îmbrăcat tricoul lui Petrolul, cu un gol fabulos pe Şukru Saracioglu în poarta Turciei (1-0), Gicu a avut o perioadă nefastă în Cecenia. Practic, s-a rupt de fotbal, n-a mai jucat. Deloc, în actualul sezon, sporadic în ediţia 2013/2014.

Ultimul meci oficial jucat a fost pe 27 martie 2014, în Cupa Rusiei, cînd a fost titular vreme de 75 de minute cu ŢSKA Moscova, 0-1. Iar vîrful a marcat ultima dată pe 31 octombrie 2013 în poarta celor de la Neftekhimik, 4-1, tot în Cupă. Încă n-a semnat actele - roş-albii spun că e o formalitate -, dar va rămîne la Dinamo pînă în vară. Apoi? Ori un transfer mai de soi în străinătate, ori continuă cu "cîinii".

"Contractul va fi pe şase luni, aşa am convenit cu Dinamo. Acum nu se pune problema banilor, însă din vară este o altă discuţie. Trebuie un echilibru între ce valoare are Grozav şi ce poate oferi Dinamo, iar acum nu cred că îşi permite să îi ofere un salariu pe măsură. Vom vedea ce va fi din vară. M-aş bucura ca Dinamo să îi poată da un salariu bun lui Gicu şi el să continue", a spus şi agentul jucătorului, Lucian Marinescu.

"Ruşii nu mă foloseau şi nu mă lăsau să plec"
De ce n-a jucat Grozav la Terek şi de ce a ales Dinamo? A explicat chiar fotbalistul de 24 de ani: "A fost decizia antrenorului să nu mă bage în primul «11», deşi eu m-am antrenat zi de zi. Am pierdut şi echipa naţională, din păcate. Nu vreau să mai vorbesc de Rusia, acum sînt la Dinamo şi sper să ajung într-o formă bună cît mai curînd, fiindcă nu mi-a mers prea bine în ultima vreme. Oferta «cîinilor» a reprezentat o surpriză plăcută. Am un litigiu cu Terek, sper să se rezolve cît mai repede. În timpul petrecut la Groznîi nu m-au folosit, iar cînd primeam oferte nu mă lăsau să plec, de asta s-a ajuns la litigiu".

2,7 milioane de euro a plătit Terek Groznîi Petrolului în vara 2013 pentru a-l achiziţiona pe Grozav

3 goluri a marcat Gicu pentru "naţionala" României în 18 selecţii

18 reuşite are atacantul în Liga 1 în 76 de meciuri în echipamentul lui U Cluj şi Petrolul

161 de minute a bifat fotbalistul în ediţia 2013/2014 în 7 meciuri în tricoul lui Terek. Doar în două a fost titular

500 de mii de euro a fost salariul stagional al lui Grozav la Terek. La Dinamo va încasa 70.000 de euro pînă la vară

"Dinamo este un brand de tradiţie, mereu s-a speculat că voi ajunge aici, mai ales că unchiul meu este Cornel Ţălnar. Uite că am ajuns! Steaua? Nu ştiu cît m-a vrut, eu n-am primit niciodată vreo ofertă concretă de acolo"
Gicu Grozav, atacant

"Cu Grozav ne-am înţeles, îl aşteptăm la club. A fost deja la vizita medicală de dimineaţă. Va semna pînă în vară cu opţiune de prelungire. E în litigiu cu Terek momentan, dar am chemat şi avocaţii ca totul să fie în regulă"
Daniel Stanciu, manager general Dinamo

"Litigiul se va judeca, nu se pot acorda multe detalii, însă Gicu se poate antrena şi i se dă drept de joc provizoriu, pînă cînd se va rezolva toată chestia. Şi Wesley a avut o situaţie similară şi a putut juca la Iaşi"
Lucian Marinescu, agentul lui Grozav

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (37)
zidane92
zidane92  •  11 Ianuarie 2015, 08:41
Postat de terminatorul3 pe 10 Ianuarie 2015, 15:36

Eu credeam ca-i obsedat de fotbal , nu de gaini !

Si tu de lebede,nu vad problema!

saviola2_8
saviola2_8  •  10 Ianuarie 2015, 15:46

pt binele lui si al lui dinamo ar fi bine sa `renasca` dar cine stie...n-a mai jucat deloc lately, sa-l vedem intai, fapte. nu vorbe.

terminatorul3
terminatorul3  •  10 Ianuarie 2015, 15:36
Postat de terminatorul3 pe 10 Ianuarie 2015, 15:35

Talnar : Gicu este obsedat de gaini si porumbei ! : )))))))))))))))))))))))))))))))))))

Eu credeam ca-i obsedat de fotbal , nu de gaini !

Vezi toate comentariile (37)
Comentează