LIGA 1  ·  CFR CLUJ - U CRAIOVA 2-3

Marea controversă a derby-ului care a reaprins lupta pentru titlu: a fost sau n-a fost penalty pentru CFR? 3 foști mari arbitri și 3 foști mari fotbaliști dau verdictul!

Fotomontaj GSP. Foto principală: Facebook CFR Cluj +36 FOTO
Fotomontaj GSP. Foto principală: Facebook CFR Cluj

Articol de , - Publicat luni, 29 iunie 2020 17:45 / Actualizat luni, 29 iunie 2020 17:49

CFR CLUJ - U CRAIOVA 2-3 // Cea mai controversată fază a derby-ului disputat duminică seara în Gruia s-a produs în startul meciului. 

Duelul dintre Costache și Vlădoiu, în careul oltenilor, l-a determinat pe arbitrul Istvan Kovacs să dicteze simulare și cartonaș galben pentru atacantul campioanei. Dan Petrescu a contestat vehement decizia, susținând după meci: "Am avut un penalty clar în minutul 6, nu ni s-a acordat".

CFR CLUJ - U CRAIOVA 2-3 » Ce spun oamenii de fotbal despre penalty

Faza i-a împărțit până și pe cei mai mari foști arbitri români. Ion Crăciunescu și Adrian Porumboiu au susținut că Istvan Kovacs a greșit, în vreme ce Cristi Balaj a spus că decizia "centralului" a fost perfectă. 

Gazeta a apelat și la 3 foști fotbaliști importanți, fără să fi avut un trecut legat de unul dintre cele două cluburi, pentru a-și spune și ei părerea despre faza care s-a produs la scorul de 0-0. Un dinamovist, Florin Răducioiu, un stelist, Gabi Balint, și un rapidist, Daniel Pancu, au răspuns provocării GSP, iar concluzia lor a fost unanimă: simulare, decizia "centralului" e corectă.

CE SPUN ARBITRII: 2-1 că a fost penalty

PRO KOVACS

"Este o simulare clară, genul care se predă la școala de arbitraj. Se încadrează la una dintre situațiile de simulare, care se sancționează și cu galben. Costache caută și anticipează un eventual contact. El cade înainte sperând că Vlădoiu nu își retrage piciorul, piciorul lui stâng se duce în stânga, sperând că va exista contact. Cele 3 situații în care se dă simulare sunt: când nu există contact, când e contact ușor, când cauți și anticipezi un eventual contact. El se încadrează la punctul 3. Așadar, nici vorbă de penalty, simulare și galben, decizia arbitrului e corectă"
Cristi Balaj, fost arbitru FIFA

ANTI KOVACS

"Este o fază în care jucătorul craiovean îi pune piciorul în față, apoi încearcă să-l retragă, dar lasă pulpa acolo, piciorul e deplasat spre stânga lui. După părerea mea este fault. El nu retrage decât vârful piciorului, dar pulpa o lasă în direcția de alergare a jucătorului. Este 11 metri!"
Ion Crăciunescu, fost arbitru

"Penalty de manual! Trebuia să vadă că e 11 metri clar, cum să dai altceva? Vlădoiu îi pune piciorul în față, acționează ca o barieră, fault, penalty! Dacă-l chinuiesc amintirile pe Istvan Kovacs, mai bine să se lase! Dacă e, dă-l, mă, nu te gândi că ai dat prea multe altădată. A fost penalty clar!"
Adrian Porumboiu, fost arbitru

CE SPUN FOȘTII FOTBALIȘTI: 3-0 că a fost simulare

PRO KOVACS

"Nu avem multe reluări, din mai multe unghiuri, dar din ceea ce văd mie mi se pare că atacantul CFR-ului caută contactul. Nu mi se pare penalty, mai mult spre simulare aș merge. E adevărat că și Vlădoiu pune piciorul în fața lui Costache, dar îl retrage la timp, realizând că ar face fault. Costache cade înainte de a exista vreun contact. Eu sunt de acord cu decizia lui Istvan Kovacs"
Florin Răducioiu

"Simulare clară! Vreau să-l felicit pe Vlădoiu pentru modul în care judecă faza, doar fundașii cu mare experiență fac ce a făcut el, să pună piciorul în fața atacantului, pentru a-l speria, după care să-l retragă. Chiar mă surprinde că un jucător foarte tânăr ca el stăpânește aceste lucruri. Costache se agață singur de piciorul adversarului, nici vorbă de penalty! Decizia arbitrului e cea corectă, simulare și cartonaș galben"
Daniel Pancu

"Eu văd că jucătorul Craiovei își retrage piciorul la timp, din punctul meu de vedere e simulare. Chiar dacă nea Nelu Crăciunescu susține că e penalty, eu n-am aceeași părere. Merg pe mâna lui Kovacs, dacă ar fi să dau o decizie după ce am urmărit faza la televizor, ar fi aceeași cu cea luată de central: simulare și cartonaș galben"
Gabi Balint

FOTO CFR CLUJ - U CRAIOVA 2-3

+37 FOTO

Dan Petrescu: „Sunt probleme interne la club! Craiova e acum favorită la titlu”

CITEȘTE ȘI:Florin Salam a chemat toate televiziunile să facă un anunț important în fața spitalului: 'Pur și simplu suntem disperați'
Libertatea
Comentarii (37)
Mircea Rusu  •  30 Iunie 2020, 10:08

A FOST SAU NU OFFSAID LA GOLULOLTENILOR? acolo treb discutat in rest Craiova o echipa slaba iar CFR ul o echipa obosita cred de antrenamente

Marcel Cazan  •  29 Iunie 2020, 21:00

Craciunescu si Porumboiu - amindoi niste *** ***...

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

ctbilu  •  29 Iunie 2020, 20:41

Alice, ti-am dat ... like. Acum poti sa pleci in bucatarie, urla tigaile dupa tine. :)

Vezi toate comentariile (37 )
Comentează
Agenda
Oră Competiție / Post TV
12:00 Snooker
Campionatul Mondial de Snooker
Eurosport
22:00 Optimi UCL
Manchester City - Real Madrid
Digi 1, Telekom 1, Look Plus
22:00 Juventus - Lyon
Juventus - Lyon
Digi 2, Telekom 2, Look Sport
Program TV complet

Liga 1