FOTBAL  »  Superliga  »  GSP LIVE

EXCLUSIV Marian Aliuță povestește un episod emoționant la Steaua: „A fost cel mai mare vis al meu, tata s-a lăudat în tot cartierul”

Marian Aliuță și Claudiu Răducanu cu stema Stelei pe piept
Marian Aliuță și Claudiu Răducanu cu stema Stelei pe piept

Articol de GSP - Publicat vineri, 17 aprilie 2020 18:11

Marian Aliuță (42 de ani), fost fotbalist la Steaua, a vorbit la GSP Live despre dragostea pe care o poartă pentru culorile roș-albastre și a povestit cum a ajuns junior în Ghencea.

Aliuță și-a început junioratul la Steaua la vârsta de 8 ani, în 1986, după ce roș-albaștrii au cucerit Cupa Campionilor. Aliuță a rememorat la GSP Live momentul când a ajuns la Steaua:  

„Știu că ne-a chemat la selecție în ‘86, dimineața pe la 9, pe terenul de rugby. Eram foarte mulți. S-au făcut echipe și ne-au spus că primul jucător care va fi ales va primi un tricou cu Steaua, de la echipa mare. Aveam niște emoții... Pentru mine, să fi văzut emblema aia mare a Stelei... atunci să ai un tricou era un lux. Era mare tricoul, îmi venea până la glezne. Am fost fericit că am fost ales primul dintre sutele de copii care au fost la selecție. 

Tata era cel mai fericit, s-a lăudat în tot cartierul. Era un tricou cu Fane Petcu. Să ai un tricou cu Steaua era un lux! Știu că nu aveam cum să-l port, dar a fost cel mai mare vis al meu: să am un tricou cu Steaua. De acolo a început nebunia, am crescut în baza aia de la Steaua, de dimineața până seara. Cu ochii închiși aș ști să mă plimb prin toată baza”. 

Ce a făcut Marian Aliuță după junioratul la Steaua

După ce și-a terminat junioratul, Marian Aliuță nu a apucat să evolueze în tricoul Stelei pentru că a fost împrumutat la diverse echipe. Fostul fotbalist spune că dragostea pentru culorile roș-albastre l-a făcut să plece de la Șahtior Donetsk, când era într-o formă bună, și să semneze cu Steaua în 2002. A stat până în 2004, fără să ia vreun trofeu. Ulterior, mijlocașul a trecut și pe la rivale precum Rapid sau Poli Timișoara. 

5 goluriîn 51 de partide are Aliuță la Steaua

„Mi-am îndrumat copilul tot către Steaua, el este la CSA acum. I-am zis să tragă tare, să fie serios și să îl văd pe noul stadion. Pentru mine ar fi cel mai frumos vis, să-l văd jucând la Steaua pe noul stadion. Lovește bine mingea, are calități, dar trebuie să aibă mai mult curaj” -Marian Aliuță, fost fotbalist

„Când m-au luat la echipa mare la Steaua, am spălat ghetele jucătorilor cu experiență. Era atunci Stângaciu, care jucase și în 1986, și-și spăla singur ghetele. Am spălat ghete la Steaua și nu mi-e rușine. Era o realizare să intri în vestiarul ăla și să-l vezi pe Lăcătuș. Nu-mi pare rău deloc”

VIDEO Aliuță vorbește despre conflictul CSA - FCSB: „Sper să joace și FCSB-ul în Ghencea”

Citește și alte știri de la GSP LIVE:

3 întâmplări incredibile cu Aliuță » De ce l-a bătut pe Claudiu Răducanu, ce a făcut cu câinele lui Falemi, cum l-a fentat pe Pițurcă

Marian Aliuță atacă „izolarea mincinoasă”: „Iohannis spune să stăm acasă în noaptea de Înviere, dar pe ăia care au plecat în Germania nu i-a văzut!”

Mihai Neșu, adevărul despre divorț: „Vreau să știe lumea” » S-a spus că soția l-a părăsit în urma accidentului

L-a rugat să nu joace, fiindcă are o presimțire rea, dar el a marcat în poarta Romei! Așa că a schimbat abordarea: „Hai să mai facem copii”


Comentarii (1)
iobica
iobica  •  17 Aprilie 2020, 19:34

adevarul este ca toate articolele gsp sunt emotionante!cu sufletul la gura deschid site-ul in fiecare dimineata!!multumim

Vezi toate comentariile (1)
Comentează