GSP SPECIAL  »  STIRI EXTRASPORT  »  GSP LIVE

EXCLUSIV VIDEO Marian Aliuță atacă „izolarea mincinoasă”: „Iohannis spune să stăm acasă în noaptea de Înviere, dar pe ăia care au plecat în Germania nu i-a văzut!”

Marian Aliuță
Marian Aliuță

Articol de - Publicat joi, 16 aprilie 2020 11:54

EXCLUSIV GSP LIVE. Fostul internațional român Marian Aliuță, 42 de ani, crede că izolarea oamenilor din perioada pandemiei de coronavirus e una „mincinoasă” și atacă deciziile președintelui Klaus Iohannis. 

  • Campion cu Șahtior și Steaua, Marian Aliuță e nemulțumit de autorități care nu lasă credinicioșii să ia Lumină în noaptea de Înviere, dar care lasă în schimb mii de oameni să plece în Germania. 
  • Fost jucător de la Steaua și Rapid i-a spus lui Costin Ștucan în direct la GSP Live că măsurile luate de autoritățile române în perioada de coronavirus sunt disproporționate și numește statul acasă drept „izolare mincinoasă”;
  • „Nu mi se pare atât de grav. Poate mă înșel. Am impresia că această criză e făcută pentru a câștiga unii și pentru a-i distruge pe alții”.  

- Cum se poate câștiga economic de pe urma acestei crize? 
- Unii pot câștiga. Oamenii care conduc lumea. Pot câștiga la bursă, știu să joace cu bursa. Nouă, celor care stăm în casă, ne va fi foarte greu după. 

- Cum se poate câștiga dacă bursa se prăbușește? 
- Ei știu foarte bine s-o jongleze. Cum să cadă, cum să ridice indicii. Pentru noi, ceilalți, va fi foarte greu.  

Marian Aliuță vorbește la GSP Live despre o premeditare a crizei coronavirus

- Dacă teoria ta e adevărată, cum poate fi blocată totuși o întreagă planetă? 
- Exact cum s-a întâmplat acum. Cu un virus care a blocat tot mapamondul. Cred că toți avem în cap că e o manipulare din partea celor care au creat acest virus. Totuși, există teama. Eu cred că e un virus mai puternic, dar nu în așa măsură încât să nu poți să lucrezi. Probabil, sunt afectați cei care au probleme de sănătate, care au o vârstă. Trebuie să mergem înainte, altfel se duce de râpă totul.Trebuie să luptăm cu virusul ăsta. Eu cred că după Paște va trece totul.

 Sunt țări care își derulează activitatea în proporție de 70 la sută. Acolo nu este virus? Dacă nu ieșim în mai și ieșim în iunie, va fi la fel. Văd că virusul nu moare la căldură. Văd că la noi nu sunt atât de multe cazuri. Noi, ca popor, suntem puternici. Am trecut prin multe și suntem căliți. Și suntem și protejați, suntem un popor credincios.
- Marian Aliuță, fost internațional român

- Perioada de vârf vine exact în Săptămâna Mare, înainte de Paște. Sunt restricții în noaptea de Înviere, nu mai poți lua Lumina sfântă. Viața spirituală e și ea afectată. 
- E ceva nou, da. Mă întreba cineva dacă m-aș duce la biserică în noaptea de Înviere. M-aș duce, dar n-aș intra în aglomerație. Aș sta mai retras și aș aștepta să iau Lumină.

Marian Aliuță despre impactul crizei asupra vieții spirituale a românilor 

- Da, dar uite un scenariu. Mergi acolo, stai retras, departe la doi-trei metri de oameni, dar poliția va fi obligată să dea amenzi pentru că încalci prevederile ordonanțelor… 
- Auzi, Iohannis spune că ar trebui să stăm în casă în noaptea de Înviere. Dar pe cei de la aeroportul din Cluj nu i-a mai văzut?! Peste două mii de oameni au plecat la muncă în Germania. Eu nu cred că autoritățile nu știau de asta. Acolo există interes să ajutăm Germania. La biserică nu există interes. Într-o parte se poate, în alta nu. 

-  Încerc să găsesc argumente să te contrazic… 
- După Paște vor mai pleca alte câteva mii și iarăși nu o să-i vadă. Au plecat oamenii ăia fără să-i vadă nimeni apoi au ieșit la televizor cu mascarada. Fără acordul lor, nu ieșea nimeni din țară.  

Mi-e dor să fim cum eram înainte. Să ieșim pe stradă, să mergem în parc. Lucruri normale. Mi se pare incredibil acum să poți să te plimbi în parc. În perioada asta, mi se pare că suntem în 1994, când nu erau multe mașini pe stradă 
- Marian Aliuță, fost internațional român

Criza îi va afecta afacerile imobiliare

Aliuță este antreprenor. El spune în direct la GSP Live că oamenii de afaceri mici din domeniul imobiliar vor fi grav afectați de criza economică de după trecerea pandemiei: „Celor care au bani le va fi mai ușor să vină să negocieze cu cel care are afacerea blocată. Eu mă refer la construcții, unde mă pricep mai bine. Când ai bani, în plină criză poți negocia și cumpăra și negocia cum vrei tu. Oamenii care au anumite probleme, credite de la bănci să construiască, vor fi nevoiți să vândă orice pentru a ieși din probleme”.

 Fostul mijlocaș crede că va urma un blocaj în piața imobiliară care poate dura chiar și un an: „În construcții, eu văd un blocaj la 7-10 luni, un an, după care lucrurile se vor debloca. Prețurile vor scădea. Oamenii care au bani să cumpere un apartament vor aștepta o vreme sperând că prețurile o vor lua în jos. Probabil, în perioada asta de blocaj vor fi prețuri mai scăzute cu 15 la sută”.  

Mă afectează și pe mine. Avem o construcție finalizată și una în derulare. În perioada asta, am mai lucrat, mai greu, pentru că unii muncitori din satele din jurul Bucureștiului nu prea vin. Nu ne vom opri de construit. Când terminăm, probabil o să închiriem apartamentele până se deblochează lucrurile.  
- Marian Aliuță, fost internațional român

EXCLUSIV VIDEO Marian Aliuță atacă „izolarea mincinoasă”: „Iohannis spune să stăm acasă în noaptea de Înviere, dar pe ăia care au plecat în Germania nu i-a văzut!”

Aliuță în duel cu Sunday Oliseh, într-un meci european între Șahtior și Borussia Dortmund. Sursă: GettyImages

Citește și alte știri de la GSP LIVE:

GSP LIVE: Cum a vrut Anamaria Prodan să „fure” un jucător de la Juventus de la un impresar rival: „Și Giovanni Becali a încercat!”

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (59)
vendredi13
vendredi13  •  19 Aprilie 2020, 09:18

E bătut în cap și ăsta. Mori dacă iei lumină de la altcineva anul ăsta? E plin de categorie de risc la biserică.

1461177693935533
Sorin Gane  •  17 Aprilie 2020, 20:50

BA , ESTI PROST ? NU PRESEDINTELE A SCORNIT ASTA CI TOTI MEDICII SPECIALISTI IN COMBATEREA VIRUSULUI - TOTI DOCTORII CARE SE SACRIFICA STIND IN SPITALE ZI SI NOAPTE , PENTRU CA NOUA , CELORLALTI , SA NE FIE BINE , SI SA NU MURIM CA PROSTII . SI PE URMA , HAI SA PRIVIM SI ALTFEL - DACA TOTI CATOLICII ( DIN LUME - MAI MULTI CA ORTODOCSII) AU PUTUT SA STEA IN CASE SAPTAMINA TRECUTA , NOI DE CE TREBUIE SA FIM MAI CU MOT?

anti.cioban
anti.cioban  •  17 Aprilie 2020, 14:40

Sa-ti sugerez eu ceva: daca am trai intr-o tara care se respecta nu ajungeam sa ne conduca un sas si un ungur, dupa care sa ne miram ca suntem sluga la darloaga, pardon la toti strainii...

Vezi toate comentariile (59)
Comentează