GSP SPECIAL  »  STIRI EXTRASPORT  »  COVID-19

COVID-19. UPDATE // Alba-neagra cu muncitorii români ce trebuiau să plece în Germania! Întorși din drum și urcați în avioane

Imagini cu aglomerația de pe aeroportul din Cluj. foto: Clujul.ro +49   FOTO
Imagini cu aglomerația de pe aeroportul din Cluj. foto: Clujul.ro

Articol de - Publicat vineri, 10 aprilie 2020 15:18

COVID-19. Ultima Ordonanță Militară, cea de joi noaptea, a admis libertatea de mișcare în spațiul european pentru cetățenii români care vor să se ducă să presteze servicii în țările UE. 

UPDATE 17:30 

Informațiile oficiale din această după-amiază arată că muncitorii au fost, până la urmă, întorși din drumul spre case, după ce au fost anunțați că nu se va mai pleca astăzi și mâine spre Germania! Și la Cluj Napoca, și la Iași. În Ardeal, s-au făcut toate demersurile necesare, cu implicarea Ministerului Transporturilor și a Prefecturii, astfel că deja s-a plecat spre destinațiile de muncă. La Iași, la ora 14:20 a plecat o cursă spre Dusseldorf. Apoi, și cealaltă cursă. Oamenii au fost îmbarcați inițial în microbuze și autocare, după care au fost întorși din drum.

Știrea inițială

Joi, două mii de oameni au părăsit Aeroportul "Avram Iancu" din Cluj Napoca, destinația fiind Germania

Deși vorbim în această situație de o țară aflată în zona roșie COVID-19, conaționalii nu s-au dat înapoi când a fost vorba să plece sau să revină acolo pentru diverse munci agricole. 

COVID-19. UPDATE //  Alba-neagra cu muncitorii români ce trebuiau să plece în Germania! Întorși din drum și urcați în avioane

COVID-19 / Buluc spre nemți 

Oameni din zona Ardealului și Moldovei au plecat ieri spre diverse orașe din Germania, astăzi urma să plece un nou contingent către țara ce înregistrează, oficial, peste 119.000 de cazuri de coronavirus și peste 2.500 de decese. Patru zboruri din Cluj Napoca, alte două din Iași.

Doar că ele au fost anulate în prima parte a zilei: sunt efectele ordonanței militare de joi seară care impune avizul organismelor guvernamentale pentru orice zbor, în condițiile în care activitatea aeroporturilor era reglementată la nivelul consiliilor județene.

Pe aeroportul din Iași este haos încă de dimineață. Ar fi trebuit ca un număr de 358 de cetățeni să se îmbarce în două curse către Baden-Baden și Nurnberg

Directorul aeroportului din Iași, Cătălin Bulgariu, a solicitat sprijinul Jandarmeriei încă de la primele ore ale dimineții, pentru a ajuta în păstrarea ordinii și a unui minim de măsuri de protecție. 

Oamenii nu aveau, majoritatea, măști de protecție sau mănuși, nu se păstra absolut deloc limitele distanțării sociale în condițiile în care ne apropiem de vârful pandemiei de coronavirus. 

CORONAVIRUS / Invazie în stand by

Ulterior s-a anunțat că s-au anulat cursele de la ora 13:00, iar astăzi - nu se știe mâine sau duminică! - nu va mai fi nicio plecare către Germania.

Oamenii sunt disperați, mulți nu au unde să stea până la eventuala plecare. Iar dacă vor ajunge în oraș, la Iași, din nou nu se vor păstra niște reguli de protecție. 

Cu toate că de la începutul săptămânii, de luni, există obligativitatea pe raza județului Iași a măsurilor de protecție a nasului și gurii, fie cu măști de protecție, fie cu eșarfe sau alte articole vestimentare în zona feței!

Cătălin Bulgarie a făcut anunțul: "Zborurile de la ora 13:00 au fost anulate. Încercăm să discutăm cu firmele de recrutare pentru a găsi soluții să fie preluați oamenii și duși înapoi acasă, nu va fi niciun zbor astăzi! 

Nici mâine nu cred că vor fi zboruri, a intrat în vigoare Ordonanța Militară prin care se vorbește aprobarea curselor aeriene cu 48 de ore înainte de către statul român!".

FOTO. Cum arată capitala României în timpul epidemiei de coronavirus:

+45 FOTO

VIDEO. STUDIU. Fiecare caz nou de coronavirus ar putea produce într-o lună alte 244 de cazuri de infectare

Citește și alte știri de actualitate:

COVID-19. Klaus Iohannis, atacat de un fost antrenor din Liga 1: „Cum are tupeu să spună asta? Chiar nu îți e rușine?” + mesaj pentru Guvern

Cornel Dinu, declarații vehemente despre situația din România: „Vorba lui Țuțea: mai bine stau în casă, că afară sunt prea mulți imbecili” + de ce ar interzice Diasporei să voteze

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (12)
itu52
itu52  •  10 Aprilie 2020, 20:05

Nu prea mai citesc articolele, le defilez și constat că s-a trecut pe comedie. Pancarda de la sfârșitul acestuia face toți banii „Închis până trece balamucu”!?.

ccab
ccab  •  10 Aprilie 2020, 18:50

Numai ce l-am văzut pe ne-a jjijji intr-o intervenție despre Paști, este una dintre putinele dați când pot spune ca am fost măcar și parțial de acord cu ce spune, anume ca acest GuWerner al rușinii naționale trebuie sa pompeze măcar 50 de miliarde de euro in economie altfel practic România se va dezintegra. De ce!? Pt ca majoritatea celor disponibilizați vor pleaca și ei, iar numai cu bugetari și pensionari nu ai cum supraviețui. După cum vedeți foarte bine, romanul așa puturos cum îl considera mulți, dacă e plătit corespunzător nu se da înapoi de la munca chiar și cu riscul de a se umple de CoViD. Așa ca pompați bani in economie cum fac absolut toți!!!

maccsero
maccsero  •  10 Aprilie 2020, 17:48

Desigur Tolo și vitejii săi tovarăși de luptă vor demasca pe vinovați, așa cum au făcut cu alde Copos, Ridzi, Udrea etc. Nu-i vor putea opri nici măcar ”toți oamenii Președintelui” :)

Vezi toate comentariile (12)
Comentează