FOTBAL  »  Superliga  »  PRIETENII LUI OVIDIU

EXCLUSIV / VIDEO Marian Iancu știe de ce Poli Timișoara n-a câștigat campionatul cât timp a fost el patron: „Lucrurile erau clare!”

Articol de - Publicat vineri, 17 februarie 2023 11:50 / Actualizat vineri, 17 februarie 2023 12:20

Marian Iancu (58 de ani), fostul patron al Politehnicii Timișoara, a explicat la „Prietenii lui Ovidiu” motivele pentru care echipa pe care a patronat-o timp de șapte ani n-a câștigat niciun titlu de campion în Liga 1. Poli a fost de două ori vicecampioana României și a mai prins două finale de Cupa României, ambele pierdute.

- Domnule Iancu, șapte ani ca patron la Poli Timișoara!
- De două ori vicecampion și de două ori finalist al Cupei. Plus în fiecare an în cupele europene. Am fost o echipă puternică și am construit un club puternic, dezvoltat! Am scos multe generații de jucători.

- Adrian Porumboiu se plânge că în toți anii în care a avut echipă n-a fost lăsat să câștige campionatul!
- Clar!

- Susțineți punctul dânsului de vedere?
- Eu nu puteam să trec o barieră pentru că eram oprit de Mircea Sandu! Mircea Sandu mă oprea cu toată liota lui de arbitri. Toată gașca lui de arbitri. Exista un grup de elită al arbitrajului care făcea diferențele. Lucrurile erau clare! Porumboiu venind din tagma arbitrilor, pe el nu-l putea păcăli nimeni. El a înțeles și le-a simțit! Trebuia să fim lăsați să concurăm.

- Credeți că totul se...
- În meciul nostru direct de la Vaslui m-a sunat Porumboiu cu o seară înainte. „Ce facem?”. „Eu vin să te bat! Vreau să câștig campionatul”. „Nu poți să mă bați. Am echipă bună”. „Știu, o să-mi fie foarte greu”. „Dar o să vezi că terminăm egal”. Și-așa a fost. 1-1! Și am impresia că el a avut un penalty care nu s-a dat și făcea 2-1. N-am fost lăsați! Noi trebuia să facem egal ca să țină șansa Galațiului.

- N-ați avut o relație bună cu fostul președinte?
- E de notorietate relația cu Mircea Sandu. N-am vrut să intru pe culoarul ăla și n-am vrut să fac parte din trena Federației.

- Cum arată acum fotbalul românesc?
- Nu mai e atât de mare corupția! Există puterea de a interveni din partea celor care vor să schimbe ordinea firească ce rezultă. În niciun caz ca pe vremea lui Mircea Sandu! Sunt de acord cu play-off și play-out pentru că e fantastic. Vin și bani mai mulți. Sunt de acord cu faptul că tinerii trebuie să fie în teren.

- Și-ați avea ceva de schimbat?
- Posibilitatea să vină bani din taxele și impozitele pe care le plătesc marile corporații și care le-ar putea redirecționa.

CITEȘTE ȘI:

FCSB, sabotată de FRF?! Suspiciuni în studioul GSP: „Federația e deranjată! Ar suna ca dracu' să câștige titlul echipa fără antrenor și cu un patron care conduce despotic sportiv!”
PRIETENII LUI OVIDIU
FCSB, sabotată de FRF?! Suspiciuni în studioul GSP: „Federația e deranjată! Ar suna ca dracu' să câștige titlul echipa fără antrenor și cu un patron care conduce despotic sportiv!”
Cum arată Marian Iancu după 8 ani de închisoare: „Aveam 140 de kilograme și am ieșit cu 104! N-am plâns niciodată”
PRIETENII LUI OVIDIU
Cum arată Marian Iancu după 8 ani de închisoare: „Aveam 140 de kilograme și am ieșit cu 104! N-am plâns niciodată”

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (4)
flob
flob  •  17 Februarie 2023, 14:36

Are și ovidiu niste prieteni. Nu va era mai ușor să vă deplasați la o închisoare și să faceți emisiuni acolo? Văd vă cam plac.puscariasii: MM, Becali, iancu, Mititelu, și alte câteva *** de prost gust.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Banat2122
Banat2122  •  17 Februarie 2023, 13:32

Acest marian iancu acest jabba a fost singurul care nu a vrut ca Poli Timisoara sa fie campioana deoarece el juca la pariuri si vroia bani negrii pe care sa i ascunda de autoritatiile locale din Timisoara.Nu isi platea jucatorii in momente cheie de ex. Inaintea meciului in deplasare contra Hotelului prima de victorie a fost taiata la 500 euro (meci decisiv pt. titlu) iar urmatorul contra lui dinamo cand Poli numai avea sanse la titlu a fost 4000 de euro.Era singurul conducator care paria impotriva proprii echipe .iancu este *** a facut dezastru pe unde a mers!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

arnautull
arnautull  •  17 Februarie 2023, 13:32

Pe vechil stadion giulesti era celebrul logo "nicio zi fara peste oceanic", la voi vad ca este "nicio zi fara un puscarias"

Vezi toate comentariile (4)
Comentează