FOTBAL  »  Superliga  »  PRIETENII LUI OVIDIU

EXCLUSIV // VIDEO Cum arată Marian Iancu după 8 ani de închisoare: „Aveam 140 de kilograme și am ieșit cu 104! N-am plâns niciodată”

Articol de - Publicat joi, 16 februarie 2023 20:27 / Actualizat joi, 16 februarie 2023 20:38

Marian Iancu (57 de ani), fostul patron al Politehnicii Timișoara, a fost eliberat în vara anului trecut, după ce fusese condamnat la 12 ani de închisoare într-un dosar de evaziune fiscală care n-are nicio legătură cu fotbalul ♦ A petrecut după gratii doar 8 ani și a acceptat ca prima sa apariție televizată după perioada de detenție să fie în platoul GSP.

- Domnule Iancu, ați slăbit ceva...
- Voit, dar e de bine. Lucrurile s-au întâmplat spre binele meu și mai culegem și lucruri bune din toate cele rele. M-am întors în fața dumneavoastră după atâția ani.

- Ați slăbit pentru că mâncarea nu era bună?
- Am slăbit pentru că a trebuit să slăbesc. Aveam 140 de kilograme când am intrat și am ieșit cu 104. Am luat deja două, trei kilograme în șapte luni și nu e mult. Acolo mâncarea n-are niciun gust. Era și un magazin, ai ce să-ți cumperi, chiar dacă nu se compară cu ce aveai acasă. Ai anumite carduri cu bani pe care le poți folosi, plus pachetele care vin de acasă.

- Ați avut probleme acolo, v-ați certat cu cineva?
- Înainte să mă liberez cu o lună înainte am avut o discuție cu medicul de la Jilava. Același de care s-a plâns și Rudel Obreja. Îi zic medic că sunt la o emisiune, el n-are nicio calitate, n-are cum să fie medic. Am avut o dispută... În rest n-am avut nicio problemă cu absolut nimeni. Am respectat pe toată lumea și am avut parte de respect din partea tuturor.

- Vreau să fiți sincer! Ați plâns vreodată?
- N-am plâns niciodată în acești 8 ani, chiar dacă probleme au fost. N-ai cum... Mai ales că sunt 8 ani! Se întâmplă și-acasă lucruri bune sau rele, inclusiv eu l-am pierdut pe tata anul trecut. Lucruri bune sau rele care te influențează, dar n-am cedat niciodată. Nu sunt tipul ăsta de om. Poate nu e bine. Eu mă încarc cu situația dată, am un moment de buimăceală, nu panică, apoi caut soluția și ies din treaba aia.

FOTO: Cristi Preda
+13 FOTO

- Ați avut condiții mai bune față de alți deținuți?
- Am stat cu toți oamenii de calitatea mea. Pe unii i-am cunoscut acolo, pe unii îi mai știam. M-am întâlnit cu toți oamenii de fotbal, politicieni... Mulți au stat cu mine în cameră. Am stat cinci, șase în general. Au fost momente când se liberau, dar aveau grijă să vină alții. Cei care aveau o anumită calitate. Nu se poate să deteriorezi un om moral, social sau mintal.

- Condițiile așa rele? Cu șobolani...
- Toate condițiile de care s-au plâns cei care s-au plâns. N-au mințit cu nimic.

Cum arată Marian Iancu după 8 ani de închisoare: „Aveam 140 de kilograme și am ieșit cu 104! N-am plâns niciodată”
2007 vs 2023

Cazul condamnării lui Marian Iancu

A fost trimis în judecată în 2006, la un an după ce Agenţia Naţională de Administrare Fiscală a descoperit că Marian Iancu şi alte opt persoane ar fi prejudiciat bugetul de stat cu 1,356 miliarde de lei. Ulterior, DIICOT a confirmat că prin firmele lui Iancu au fost derulate tranzacţii fictive cu uleiuri minerale.

Pe 14 octombrie 2014, la Curtea de Apel București, Marian Iancu a fost condamnat la 12 ani de închisoare, în dosarul RAFO, pentru evaziune fiscală şi spălare de bani. Apoi, pe 8 iunie 2015, Curtea de Apel București l-a condamnat definitiv la 14 ani de închisoare pentru înșelăciune și spălare de bani. Pedepsele s-au contopit, iar fostul patron al Timișoarei trebuia să petreacă după gratii 12 ani, însă a fost eliberat condiționat după 8.

Iancu a fost obligat să înapoieze statului 150 de milioane de dolari şi 18 milioane de euro. În spatele gratiilor au ajuns şi fratele său, Octavian Iancu, dar şi fostul său asociat, Constantin Mărgărit, care au primit câte 10 ani de închisoare.

CITEȘTE ȘI:

Mihai Rotaru, decis să taie în carne vie: „Cine nu respectă asta pleacă! Nu contează numele lui”
CSU CRAIOVA
Mihai Rotaru, decis să taie în carne vie: „Cine nu respectă asta pleacă! Nu contează numele lui”
Gică Popescu și-a pierdut răbdarea cu „tricolorii” și cu selecționerul: „Nu ai ce căuta la națională” + „Edi Iordănescu vorbeşte bine la TV, dar rezultatele îl contrazic de cele mai multe ori”
ROMÂNIA
Gică Popescu și-a pierdut răbdarea cu „tricolorii” și cu selecționerul: „Nu ai ce căuta la națională” + „Edi Iordănescu vorbeşte bine la TV, dar rezultatele îl contrazic de cele mai multe ori”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (26)
Arsenal
Arsenal  •  19 Februarie 2023, 21:37

Oameni care au distrus bunuri si vieti vin la o sueta cu nea Ovidiu. Jenant.

22robert03
22robert03  •  17 Februarie 2023, 09:25

Sa zica si ceva de "bine" de dl MiMi

futhienzbang22
futhienzbang22  •  17 Februarie 2023, 08:27

încă un „om de afaceri” care să vă fie subiect zilnic!

Vezi toate comentariile (26)
Comentează