FOTBAL  »  Superliga  »  GAZON

Marica râde de pretențiile lui Victor Pițurcă: „E o utopie că se plânge de gazon. Să vă spun ce am făcut la națională”

Articol de GSP - Publicat vineri, 27 septembrie 2019 17:08

Ciprian Marica (33 de ani), patronul celor de la Farul Cosntanța, a vorbit despre problema cu care Victor Pițurcă (63 de ani) se confruntă la Craiova, cea a suprafeței de joc precare. 

Fostul atacant a rememorat cum Pițurcă, în perioada în care era selecționer, îi punea pe jucători să deterioreze anume gazonul, pentru a pune în dificultate echipele tehnice care veneau să înfrunte prima reprezentativă. 

Ce utopie că nea Piţi se plânge de gazonul prost! Îmi aduc aminte de meciurile cu Olanda şi cu Franţa, la care terenul era impecabil, că nea Piţi ne-a pus să ne antrenăm acolo şi să băgăm multe alunecări. Bine, a fost parte din tactica de joc, să spun aşa. 

Voia să stricăm puţin gazonul, pentru că era prea bun pentru adversarii pe care îi întâlneam. Dar sigur că avem nevoie de un gazon bun. Şi nu neapărat pentru rezultate, ele contează, dar spectacolul este mult mai frumos atunci când ai o suprafaţă bună de joc”, a spus Ciprian Marica, la TV Telekom Sport.  

Cel de-al doilea mandat al lui Pițurcă de la națională, întins pe durata a 5 ani, între 2004 și 2009, a consemnat numeroase partide disputate disputate la Constanța, unul dintre locurile favorite ale actualului antrenor al Craiovei.

Au rămas în memorie partide precum cele cu Olanda, Franța, Cehia sau Bulgaria, toate disputate pe un gazon aflat în condiții precare. 

Marica râde de pretențiile lui Victor Pițurcă: „E o utopie că se plânge de gazon. Să vă spun ce am făcut la națională”
  • România - Olanda 1-0 (2007) // Sursă foto: Arhivă Gazeta Sporturilor

Vezi și: 

Victor Pițurcă, surprins că primarul Craiovei nu vrea să schimbe gazonul de pe „Oblemenco”: „Am vorbit două ore... Nu cred că a zis așa ceva!”

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (10)
cpt.ahab
cpt.ahab  •  27 Septembrie 2019, 18:33
Postat de godot pe 27 Septembrie 2019, 17:28

Utopie... Mai bine rămâi la nivelul pe care-l stăpânești: Ana are mere.

Exact. Nu are niciun rost folosirea cuvântului "utopie" în contextul dat.

j0k3r
j0k3r  •  27 Septembrie 2019, 18:32

a ajuns sa vorbeasca rasul care a fentat fotbalul si peste tot s-a facut de ***. acum fenteaza si legea, ca doar se poarta. ciocu' mic, ai fost un jucator mediocru si nu ai de ce sa te bagi in seama cand vine vorba de alte persoane.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

dakesis
dakesis  •  27 Septembrie 2019, 18:18

3.14 Tzurca joaca de mult timp la cacealma. Ne-am procopsit cu asta!

Vezi toate comentariile (10)
Comentează