FOTBAL  »  Superliga  »  CS UNIVERSITATEA CRAIOVA

Ouzounidis la RMN » Confirmă grecul portretul făcut în țara natală? „Dacă lucrurile nu merg bine, dă vina pe jucători”

Marinos Ouzounidis (52 de ani), antrenorul celor de la CS Universitatea Craiova, a confirmat doar parțial portretul nu tocmai favorabil făcut de ziaristul grec Iorgos Mazias la sosirea sa în România, în februarie.
Marinos Ouzounidis (52 de ani), antrenorul celor de la CS Universitatea Craiova, a confirmat doar parțial portretul nu tocmai favorabil făcut de ziaristul grec Iorgos Mazias la sosirea sa în România, în februarie.

Articol de - Publicat vineri, 28 mai 2021 16:19 / Actualizat vineri, 28 mai 2021 17:31

Marinos Ouzounidis (52 de ani), antrenorul celor de la CS Universitatea Craiova, a confirmat doar parțial portretul nu tocmai favorabil făcut de ziaristul grec Iorgos Mazias la sosirea sa în România, în februarie.

La instalarea lui Marinos Ouzoundis la Universitatea Craiova, pe 2 februarie, Gazeta i-a solicitat jurnalistului Iorgos Mazias, de la cotidianul atenian "Sport Day", o caracterizare a primului tehnician grec din istoria Ligii 1. Aprecierile acestuia n-au fost tocmai la superlativ, iar după 4 luni petrecute de Marinos în România, putem compara, argumentat, cu realitatea "din teren".

A confirmat Marinos Ouzoundis așteptările?

  • MAZIAS: „E un antrenor ofensiv și joacă 4-3-3, modulul practicat de ani buni la Craiova".
  • REALITATEA: Excepție recentul 0-0 cu Clinceni, când a folosit un 4-3-3, Ouzounidis a mers exclusiv pe 4-2-3-1. Nu e un sistem defensiv, dar echipa a excelat mai degrabă în apărare decât pe faza ofensivă.
  • MAZIAS: „Ouzounidis organizează foarte bine partidele" 
  • REALITATEA: În plan defensiv, da. Însă construcția a suferit mult și a părut adesea rodul întâmplării. Dovadă că, împotriva echipelor care se apără supranumeric (Clinceni, Chindia, Sepsi), Universitatea a înregistrat cele mai slabe rezultate. La fel de adevărat e că tehnicianul grec a și fost grevat deseori de jucători-cheie, accidentați sau suspendați. Cel mai ilustru caz: golgeterul Koljici, accidentat.

Marinos Ouzounidis, sub lupă după primul sezon în Liga 1

  • MAZIAS: „Dacă meciul curge prost pentru echipa lui, Marinos n-are idei. Și nici mână bună la schimbări" 
  • REALITATEA: Craiova n-a reușit să câștige nici măcar o partidă în care a încasat prima gol: 7 eșecuri, 3 remize. Ouzounidis a făcut de regulă schimbări post pe post. Excepție, atunci când a fost obligat să improvizeze în defensivă. Pe de altă parte, în 18 etape de campionat, rezervele trimise de el pe teren au dat 4 goluri, două pase decisive și au adus 5 puncte.
  • MAZIAS: „Dacă lucrurile nu merg bine timp de trei, patru partide începe să dea vina pe jucători" 
  • REALITATEA: Într-adevăr, Ouzounidis nu e genul care să-și menajeze jucătorii. După 0-1 la Clinceni a afirmat că "nu am jucat ce știm, am făcut greșeli și asta merităm. Am încercat să atacăm, am greșit multe pase. E cel mai prost meci de când sunt eu aici". Iar după 0-2 cu Sepsi a concluzionat: "Nu suntem de titlu". Apogeul l-a atins însă la 1-3 cu CFR: "Am pierdut toate mingile, nu am fost agresivi. Fac o mare greşeală jucătorii dacă se gândesc că vom câştiga Cupa şi că aşa e totul OK. Nu a fost fotbal ce am văzut, nu aşa trebuie să jucăm. Am nevoie de explicaţii de la jucătorii mei".
  • MAZIAS: „Marinos e un tip foarte direct, nu râde niciodată, e suspicios. Vede numai conspirații împotriva echipei lui" 
  • REALITATEA: Grecul e, într-adevăr, un tip direct, zâmbește, uneori și râde, iar de suspiciuni și de conspirații n-a fost cazul.

Ouzounidis, un trofeu cu CS Universitatea Craiova

  • MAZIAS: „Ouzounidis începe aproape mereu bine, dar încheie prost" 
  • REALITATEA: Marinos a înregistrat două victorii, una în Cupă, și o remiză la debut, apoi a urmat eșecul cu Chindia (0-1). Finalul de campionat a fost dezastruos, 3 victorii, 3 remize și 4 eșecuri în play-off, dar a câștigat Cupa.
  • MAZIAS: "Ouzounidis e o soluție pe termen scurt" 
  • REALITATEA: Tehnicianul grec va continua și sezonul viitor pe banca Craiovei. Chiar dacă a terminat pe 3 în Liga 1, deși obiectivul era titlul, a câștigat Cupa. "De ce să te iei de un antrenor care ți-a câștigat un trofeu și a încheiat onorabil în campionat?", a opinat președintele Sorin Cârțu, în timp ce finanțatorul Mihai Rotaru a spulberat orice îndoială: "Șumudică? Am antrenor la echipă, n-am ofertat pe nimeni". Însuși Ouzounidis, iritat de insistențele ziariștilor, le-a amintit că "mai am un an de contract, de ce mă întrebați dacă rămân?".

1,77 puncte pe mecia făcut Ouzoundis cu Universitatea Craiova, în 22 de partide disputate în campionat și în Cupa României

15.000 de euro lunare salariul tehnicianului grec la CS Universitatea. Are contract până pe 30 iunie 2022

VIDEO Cum au sărbătorit fanii olteni câștigarea Cupei României

Citește și alte știri despre CS Universitatea Craiova: 

Mirko Pigliacelli, gata să plece după ce a aflat de transferul făcut de Craiova: „Nu voiam s-o fac, dar nu e decizia mea”

EXCLUSIV A venit rezultatul RMN-ului efectuat de Nicușor Bancu » Ce se întâmplă cu fundașul Craiovei

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (7)
hashtag_truth
hashtag_truth  •  29 Mai 2021, 06:11

Dar chiar te rog Ouzo sa ramai, serios. Asa stau si eu linistit ca oltenashii nu vad campionat macar inca un an. NU CEDA !!!! :))))

doubleti
doubleti  •  28 Mai 2021, 20:57
Postat de dansy pe 28 Mai 2021, 20:54

Iar tu ești prostul proștilor!

Eu nu te-am jignit. Tu nu ai argumente, eu mi le-am expus. Du-te la culcare ca esti pe langa subiect. Habar nu ai cu ce se mananca fotbalul, esti doar un simplu mancator de seminte care striga la jucatori ca nu alearga si ca nu sunt in stare s-o bage in poarta. Nu te gandesti ca jucatorii sunt doar exprimarea antrenorului. Dar pentru asta iti trebuie ceva materie gri. Hai pa.

dansy
dansy  •  28 Mai 2021, 20:54
Postat de doubleti pe 28 Mai 2021, 18:28

Pleaca OUZOUNIDIZ, esti un antrenor fffff slab.

Iar tu ești prostul proștilor!

Vezi toate comentariile (7)
Comentează