FOTBAL  »  Superliga  »  TRIBUNALUL BUCUREȘTI

De ce a fost condamnat Mario Iorgulescu la 15 ani și 8 luni » Judecătorii au motivat decizia: „Denotă indiferență față de posibilele urmări”

Articol de - Publicat marti, 14 februarie 2023 14:46 / Actualizat marti, 14 februarie 2023 15:07

Judecătorii Tribunalului București au publicat azi motivarea deciziei în cazul lui Mario Iorgulescu. Pe 10 februarie, fiul lui Gino Iorgulescu, președintele LPF, a fost condamnat la 15 ani și 8 luni de închisoare cu executare, după ce a cauzat un accident mortal. Decizia nu e definitivă.

În septembrie 2019, Mario Iorgulescu a fost trimis în judecată după ce a provocat un accident mortal. La acel moment, Mario era drogat și beat la volanul unui Aston Martin, iar anchetatorii au stabilit că Iorgulescu jr. consumase cocaină în ziua accidentului. 

Gigi Becali acuză jocuri de culise în play-off: „Ei nu au treabă cu FCSB, ci cu mine. Spun «Doar Becali să nu fie»”
FCSB
Gigi Becali acuză jocuri de culise în play-off: „Ei nu au treabă cu FCSB, ci cu mine. Spun «Doar Becali să nu fie»”

Motivarea judecătorilor în cazul lui Mario Iorgulescu

Potrivit Libertatea, judecătorii Tribunalului București au explicat azi decizia.

„În noaptea de 7-8 septembrie 2019, pe fondul unei crize de gelozie și într-o stare de furie, având o alcoolemie de 1,96 g/l și fiind sub influența cocainei. A trecut pe culoarea roșie a semaforului cu viteza de 145 km/h într-o intersecție, accelerând până la 162 de km/h. 

În momentul accelerării, mașina a urcat cu partea stângă pe un scuar, Iorgulescu Jr. a apăsat la maximum pedala de accelerație și a pătruns pe contrasens. Aici a intrat frontal, cu o viteză 143 km/h, în mașina condusă de victima Vicol Daniel, care a decedat pe loc în urma leziunilor suferite. Era ora 03:02:39”, notează Libertatea.

„Din momentul în care a pătruns în intersecție pe culoarea roșie a semaforului inculpatul nu a acționat frâna, iar în momentul coliziunii pedala de accelerație era apăsată la maximum, manifestând indiferență față de urmările acțiunilor sale pe care le-a prevăzut și acceptat, punând în pericol participanții la trafic, lăsând producerea sau evitarea unei coliziuni pe seama hazardului și astfel ucigând-o pe victima Vicol Daniel cu intenție indirectă, constituie infracțiunile de omor”, a precizat Instanța, care consideră că acțiunile lui Iorgulescu „denotă completa sa indiferență față de posibilele urmări”.

Datele cheie din dosarul lui Mario Iorgulescu, fugit în Italia + Mai are o condamnare cu executare

  • a două săptămâni de la accidentul din 2019 în care a provocat decesul unui bărbat, Mario Iorgulescu a fost transferat de familie în Italia, de unde nu s-a mai întors.
  • Expertiza tehnică a relevat faptul că în momentul impactului Mario Iorgulescu conducea cu o viteză aproximativă de 240 km/h.
  • Mario Iorgulescu a consumat cocaină în ziua accidentului, conform expertizei medicale. În momentul impactului cu autoturismul marca Audi condus de decedat, Iorgulescu jr. avea o concentrație de 1,96 g/l alcool pur în sânge la prima analiză și de 1,76 g/l alcool la cea de-a doua prelevare.
  • Sub influența alcoolului și a halucinogenelor, Mario Iorgulescu a pierdut controlul automobilului Aston Martin pe care îl conducea. Bărbatul decedat avea doi copii, un băiat de 4 luni și o fată de 6 ani.
  • Pe numele lui Mario Iorgulescu există un mandat de arestare și pentru alt caz. În 2021, fiul președintelui LPF a fost condamnat la 3 ani de închisoare cu executare pentru săvârșirea infracțiunilor de lipsire de libertate, loviri și alte violențe.

Citește și: 

Apare un nou post de sport » Va aparține de TVR

„Aproape să ne ia la bătaie pe mine și pe antrenor” » Alt episod tensionat cu Ionel Ganea: banii de la un blat i-au declanșat criza de nervi din vestiar

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (2)
Pake
Pake  •  14 Februarie 2023, 22:28

Mario Iorgulescu, baiat frumos, bine crescut si prost educat! Parintii merita si ei la zdup!

Pake
Pake  •  14 Februarie 2023, 22:27

La ce ne mai foloseste UE daca un partener de alianta ne refuza extradarea infractorilor? ce sa ai zici de Israel, ce pretentii sa mai ai?

Vezi toate comentariile (2)
Comentează