FOTBAL  »  Superliga  »  CONDAMNARE

O nouă încercare de extrădare a lui Mario Iorgulescu » Când are loc procesul din Italia + Fiul șefului LPF a atacat condamnarea primită

Articol de - Publicat vineri, 29 decembrie 2023 11:19 / Actualizat vineri, 29 decembrie 2023 12:17

Condamnat definitiv la 13 ani și 8 luni de închisoare, Mario Iorgulescu se află în continuare în Italia. Iar în timp ce autoritățile din România încearcă extrădarea lui, fiul șefului LPF, Gino Iorgulescu, atacă decizia de condamnare.

  • Pe 18 octombrie 2023, Mario Iorgulescu a fost condamnat la 13 ani și 8 luni de închisoare cu executare, pentru comiterea infracțiunii de omor și conducere a unui autovehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe
  • Mario Iorgulescu se află în aceste momente în Italia, fiind dat în urmărire generală 

La două luni de la condamnarea primită pentru accidentul provocat în septembrie 2019, Mario Iorgulescu se află tot în Italia și speră să-i fie anulată pedeapsa.

Autoritățile din România încearcă extrădarea lui Mario Iorgulescu

Pe numele lui Mario există un mandat european de arestare, emis imediat după condamnare. Iar pe 11 ianuarie 2024, la Milano, are loc procesul în care judecătorii italieni vor decide dacă Iorgulescu va fi predat sau nu autorităților române, notează Libertatea.

E a treia oară când se încearcă extrădarea lui Mario, care a plecat din țară imediat după accident. El a fost dus în Italia pentru a primi tratament medical, fiind internat în mai multe clinici. 

Prima încercare de extrădare a avut loc în iunie 2020, când Mario se afla internat, iar a doua în aprilie 2021, după ce a fost condamnat la 3 ani de închisoare, într-un dosar mai vechi.

Mario Iorgulescu atacă decizia de condamnare

Potrivit Libertatea, pe 21 noiembrie Mario Iorgulescu a atacat decizia de condamnare la închisoare, printr-un recurs în casaţie. 

Un judecător va examina mai întâi dacă cererea de recurs în casație poate fi admisă. Ulterior, dacă cererea e admisă, judecătorii de la Înalta Curte de Casație și Justiție verifică dacă hotărârea de condamnare este conformă cu regulile de drept.

Dacă este admis recursul, judecătorii casează hotărârea și fie îl achită pe inculpat ori înlătură greșeala, fie dispun rejudecarea cauzei.

Datele-cheie din dosarul lui Mario Iorgulescu:

  • La două săptămâni de la accidentul din 2019 în care a provocat decesul unui bărbat, Mario Iorgulescu a fost transferat de familie în Italia, de unde nu s-a mai întors.
  • Expertiza tehnică a relevat faptul că în momentul impactului Mario Iorgulescu conducea cu o viteză aproximativă de 240 km/h.
  • Mario Iorgulescu a consumat cocaină în ziua accidentului, conform expertizei medicale, probe recoltate la spitalul Elias. În momentul impactului cu autoturismul marca Audi condus de decedat, Iorgulescu jr. avea o concentrație de 1,96 g/l alcool pur în sânge la prima analiză și de 1,76 g/l alcool la cea de-a doua prelevare.
  • Sub influența alcoolului și a halucinogenelor, Mario Iorgulescu a pierdut controlul automobilului Aston Martin pe care îl conducea. Bărbatul decedat avea doi copii, un băiat de 4 luni și o fată de 6 ani.
  • Pe numele lui Mario Iorgulescu există un mandat de arestare și pentru alt caz. În 2021, fiul președintelui LPF a fost condamnat la 3 ani de închisoare cu executare pentru săvârșirea infracțiunilor de lipsire de libertate, loviri și alte violențe.

Curtea de Apel București: „Testul lui Mario Iorgulescu, pozitiv la cocaină”

Deși Gino Iorgulescu a susținut că fiul său nu era drogat în momentul accidentului, iar avocatul acestuia, Virgil Boglea, spunea că „victima era de 10 ori mai drogată”, analizele toxicologice prezentate de Curtea de Apel arată că Mario Iorgulescu consumase alcool și droguri înainte de accident.

„Potrivit datelor înscrise în buletinul de analiză toxicologică, la data de 08.09.2019, inculpatul Iorgulescu Mario avea o concentraţie de 1,96 g/l alcool pur în sânge la ora 5.06 şi o concentraţie de 1,76 g/l alcool pur în sânge la ora 6.06. De asemenea, mostra de urină recoltată la data de 08.09.2019, ora 5.42, testată cu metoda testului imunologic rapid, a furnizat rezultatul «pozitiv pentru cocaină».

Buletinul de analiză toxicologică a fost completat la data de 13.09.2019 cu rezultatul analizei prezenţei/absenţei în organism a substanţelor psihoactive prin metoda GCMS a mostrei de sânge, rezultând benzoilecgonină 0,013 ľg/ml (în mostra de sânge).

De asemenea, conform completării buletinului de analiză toxicologică, în mostra de urină s-au pus în evidenţă cocaină şi metabolit; diclofenac (metaboliţi); fentanil. Totodată, prin raportul de expertiză medico-legală emis de INML, medicul legist a concluzionat următoarele: dacă se ţine seama de timpii de înjumătăţire a cocainei (0,7-1,5 ore) şi a benzoilecgoninei (2,57-5,10 ore), se poate aprecia că pe parcursul intervalului orar 02:50-03:03, în data de 08.09.2019, inculpatul se afla sub influenţa substanţelor psihoactive de tipul cocainei, influenţă accentuată şi favorizată de alcoolemia asociată şi capabilă să modifice în sens nefavorabil capacitatea acestuia de a conduce autovehicule pe drumurile publice", se arată în motivarea deciziei în cazul lui Mario Iorgulescu.

Scrisoare șocantă a lui Gino Iorgulescu: „Persoana decedată era membră a unui clan interlop”

Gino Iorgulescu a susținut recent că probele toxicologice nu au fost luate corespunzător în cazul fiului său, Mario. Președintele LPF șochează și mai departe. Susține că victima ar fi făcut parte dintr-un clan interlop, că ar fi consumat o cantitate mare de cocaină și că familia ar fi cerut suma de 3 milioane de euro. 

„Daniel Vicol, persoana decedată în urma impactului în care nu purta centură de siguranță și se afla sub influența Cocainei, fiindu-i depistată o doză foarte mare, de consumator, membră a unui clan interlop specializat în trafic de persoane/proxenetism în afara granițelor țării.  Totodată, femeile din clan sunt renumitele vrăjitoare care au escrocat-o și pe Oana Zăvoranu. Totodată, există suspiciuni mai mult decât rezonabile că aceste persoane practicau în mod obișnuit înșelăciunea prin metoda «Accidentul». 

Socrul victimei a fost a doua zi la mine, la spital, și mi-a cerut 3 milioane de euro, în contextul în care ginerele lui nici măcar nu era înmormântat, iar fiul meu era in pragul morții. În pofida acestor fapte, în aparițiile televizate repetate din acea perioada mințeau și spuneau că nu au cerut si nu au vrut nimic din partea familiei Iorgulescu de la care au refuzat ajutorul oferit. 

După cum spuneam, încă din prima zi de după accident, socrul/tatăl concubinei persoanei vătămate, numitul Sigismund Minca, zis Tane din clanul Sadoveanu din Chitila – în prezent în închisoare - a venit la spitalul unde era internat fiul meu să îmi ceara bani”, a transmis Gino Iorgulescu, potrivit Lumea Justiției. 

VIDEO Dumitru Dragomir, despre problemele lui Gino Iorgulescu: „Stă până face banii de pensie” 

Citește și: 

Marcel Răducanu, despre șansele României la EURO 2024, pe cine vede ridicând trofeul + Avertisment pentru Drăgușin: „N-ați văzut ce s-a întâmplat cu Florinel Coman?”

Au câștigat titlul cu Oțelul și revin în fotbalul românesc » Contract cu un club de tradiție

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (6)
no.bine
no.bine  •  29 Decembrie 2023, 17:42

Da' nu se gaseste nici o ruda a decedatului sa il rezolve pe excrementul asta ? O data pe saptamina dat cu bâta la picioare, asa, profilactic...altfel, cere despagubiri si pensie speciala...

francklin67
francklin67  •  29 Decembrie 2023, 16:23

Gsp-istilor nu va e rusine sa dati asemenea articole care incita opinia publica??? Un om simplu pentru abateri,fapte mult mai minore ajunge rapid la mititica, iar altii precum Mario in" Paradis".

GeorgePhoenix59
GeorgePhoenix59  •  29 Decembrie 2023, 16:12

Nemernicul de criminal ar trebui sa putrezeasca in puscarie ! Iar tatal sau ar trebui judecat ,caci à fost complice la fuga fiului criminal !

Vezi toate comentariile (6)
Comentează