FOTBAL  »  Superliga  »  CFR CLUJ - FCSB 1-1

VIDEO CU FAZA Marius Avram îl contrazice pe Porumboiu: „Arbitrul VAR nu trebuia să intervină la golul lui Florinel Coman”

Marius Avram, verdict în faza golului anulat de Colțescu în CFR Cluj - FCSB. Foto: GSP
Marius Avram, verdict în faza golului anulat de Colțescu în CFR Cluj - FCSB. Foto: GSP

Articol de - Publicat luni, 11 decembrie 2023 20:15 / Actualizat luni, 11 decembrie 2023 22:12

Marius Avram (43 de ani), fost arbitru internațional, este de părere că responsabilii din camera VAR nu ar fi trebuit să intervină în minutul 52 al meciului CFR Cluj - FCSB (1-1), în faza golului marcat de Florinel Coman, anulat de „centralul” Sebastian Colțescu.

  • CONTEXT: Minutul 52 a adus o fază extrem de controversată. Florinel Coman l-a învins pe Sava cu o execuție de generic, de la 25 de metri. Sebastian Colțescu a validat inițial reușita, apoi a fost chemat la monitorul VAR să revadă un duel anterior dintre Crețu și Otele. „Centralul” a considerat că fundașul oaspeților a faultat.

Într-o intervenție pentru GSP, fostul arbitru Adrian Porumboiu a susținut că Sebastian Colțescu a luat, într-un final, decizia corectă. Marius Avram are altă opinie.

Baba Alhassan a făcut vizita medicală la FCSB » GSP are cifrele transferului
FCSB
Baba Alhassan a făcut vizita medicală la FCSB » GSP are cifrele transferului

Marius Avram, verdict în faza golului anulat de Colțescu în CFR Cluj - FCSB

Din punctul meu de vedere, este o fază la care arbitrul VAR nu trebuia să intervină. Este interpretabilă, controlată total de arbitru în teren și atunci eu aș fi dat credit deciziei luată de arbitru de a lăsa jocul să continue. Mai ales ținând cont și de stilul în care Colțescu a arbitrat tot meciul, nesancționând genul acesta de atacuri, un exemplu fiind și faza ce a precedat cornerul în urma căruia CFR Cluj a înscris unde avem ceva similar la Compagno. 

De altfel, tot meciul Colțescu a lăsat jocul foarte liber permițând jocul bărbătesc, lucru pe care îl încurajez. Înțeleg și opiniile conform cărora a fost fault, la fel cum le înțeleg și pe cele care spun ca nu a fost. Tocmai din aceste motive ar fi trebuit ca arbitrul VAR sa nu intervină și să rămână decizia luată în teren inițial”, a spus Marius Avram, conform ProSport.

E OK și nu e OK. Decizia în sine este una clară, faultul este evident. Apărătorul lovește mingea, apoi ridică piciorul și îl faultează. Faultul e evident. Numai că arbitrul putea să preîntâmpine treaba asta, să oprească jocul. Lasă impresia că faza este corectă, apoi îl întoarce VAR-ul la o fază pe care el arată că o gestionase foarte bine. Aici sunt lucruri de comentat. În sine, decizia corectă este lovitură liberă directă pentru echipa gazdă. 
- Adrian Porumboiu la GSP Live

Basarab Panduru și Nicolae Dică, de acord cu Adrian Porumboiu

Basarab Panduru și Nicolae Dică au avut aceeaşi opinie ca Adrian Porumboiu, considerând că există argumente pentru anularea golului. 

„Eu nu văd că Otele dă în minge. Unde o atinge? Mingea rămâne exact acolo. Aici se vede că îl ia cu piciorul stâng peste piciorul stâng. Îi dă peste picior... El nu a văzut în teren ce a dat la VAR. Înseamnă că nu văzuse asta”, a spus Panduru, la Orange Sport.

Da, îl ia cu piciorul stâng. E fault! 

- Nicolae Dică, la Orange Sport

Gigi Becali, după CFR Cluj - FCSB: „Am fost furați! Gol valabil, am bătut 2-1”

Gigi Becali (65 de ani) a intervenit la TV la scurt timp după CFR Cluj - FCSB 1-1. Patronul echipei oaspete se consideră câștigătorul partidei, considerând că golul lui Florinel Coman a fost anulat eronat.

„Echipa mea a câștigat și a fost furată! Păi nu a fost furată? Să spui că nu a atins mingea... mingea sare la jumătate metru în sus din genunchiul lui Crețu! Și dacă o atinge Otele ce? O atinge Otele, apoi o atinge Crețu. Care e problema? Piciorul stâng al lui Crețu e jos. Dacă era sus, da, era fault. Dar e jos! Uitați-vă la Colțescu, crede că nu e nimic, dă din mâini. A fost gol valabil, am bătut 2-1. Voi aveți părerea voastră, eu o am pe a mea”, a spus Becali la „Fotbal Club”, pe DigiSport.

Citește și:

Scandal politic în Japonia din cauza lui Cristiano Ronaldo! De ce i s-a cerut demisia unui înalt oficial nipon!

Olimpiu Moruțan, gol superb în Turcia » Execuție spectaculoasă la Ankaragucu - Rizespor

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (20)
stefanf78
stefanf78  •  12 Decembrie 2023, 14:47
Postat de Nini pe 11 Decembrie 2023, 22:52

Acest mini fost arbitru vorbește numai tâmpenii. Contrazice mari arbitri doar pentru a se băga în seamă.

Ce ar fi zis marii arbitri dacă FCSB ar fi primit penalty pentru un “fault” ca al lui Crețu? Răspuns: NU A FOST NIMIC! Cam atât despre mari…

stefanf78
stefanf78  •  12 Decembrie 2023, 14:45
Postat de pinguinul_japonez pe 11 Decembrie 2023, 23:49

Are dreptate Avram, daca au dat fault si au anulat golul lui Coman, la fel de bine trebuia sa dea fault si inainte de a bate corner CFR ( de unde au si inscris ) . Viciere clara de rezultat !

Trebuia dat fault, dar nu de VAR, ci de arbitru pe loc. vARul nu poate interveni dacă e fault pe care arbitrii din teren nu îl văd, apoi faza se termina și din faza următoare iese gol. Revenind la “faultul” lui Crețu: am văzut astfel de “faulturi” în PL, unele chiar ca “faultul” lui Dawa cu Petrolul sau ai dure chiar, în care nu s’a fluierat nimic, ăla e fotbalul adevărat. La alunecare în PL sare jucătorul atacat în aer și nu se fluieră nimic dacă cel care face alunecarea lovește întâi mingea!

Ioano13
Ioano13  •  12 Decembrie 2023, 13:53

"Marele" inventator al fantei de lumină, celebrul "influencer" de rezultate finale, Ion Crăciunului, spune ca VAR-ul nu avea dreptul legal sa-l "întoarcă" pe Coltescu, dar a procedat corect pentru ca el, Craciunescu, crede că această regulă ar trebui schimbată în regulament. Oauuuu! Logică perfectă! Probabil ciobanul l-a ignorat un ultimul timp și de-aia nu-i mai " ține partea"

Vezi toate comentariile (20)
Comentează