FOTBAL  »  Superliga  »  FORMAT

Marius Croitoru a luat foc după decizia de a avea baraj în sezonul viitor din Liga 1: „Este lipsă de respect, mi se pare nedrept!”

Marius Croitoru, antrenor FC Botoșani
Marius Croitoru, antrenor FC Botoșani

Articol de GSP - Publicat luni, 10 august 2020 19:33 / Actualizat luni, 10 august 2020 19:50

Marius Croitoru (39 de ani), antrenorul lui FC Botoșani, a comentat decizia Comitetului Executiv de a avea un baraj între cea mai bună echipă din play-out și locul 3 din play-off în sezonul viitor, pentru stabilirea ultimei echipe care va participa în Cupele Europene.

O decizie inedită în ceea ce privește sezonul viitor prevede ca locurile 1 și 2 din play-out să joace un baraj. Câștigătoarea va juca un nou baraj cu trupa clasată în play-off pe ultimul loc de Europa League și s-ar alege astfel ultima reprezentantă din competiția continentală. Marius Croitoru a criticat în termeni duri acestă decizie.

„Sunt total de acord cu 16 echipe, dar nu pot fi de acord cu hotărârea sau libertatea luată locului 3 de a juca într-o Cupă Europeană. Cum să mă calific în play-off, să joc cu primele 5 din România, să îmi câștig dreptul sportiv de a juca și apoi trebuie să mai disput un meci de baraj cu o echipă de pe locul 8? 

Nu mi se pare normal, este lipsă de respect față de tot ceea ce fac oamenii care investesc, care fac eforturi să susțină echipele, să dea prime, pentru ca echipa să facă performanță. Pentru că asta înseamnă să te clasezi pe locul 3, performanță. Să îți pierzi locul de Europa într-un singur meci mi se pare nedrept!”, a declarat Croitoru în cadrul emisiunii „Digi Sport Special”.

E o invenție românească asta. Ideea cred că e de a-i motiva mult pe cei din play-out - Valeriu Iftime, finanțator FC Botoșani, la „Fotbal Club” pe Digi Sport 

Ce e nou în Liga 1:

  1. Sistem cu 16 echipe;
  2. Play-off cu 6 echipe, care vor juca tur-retur, și play-out cu 10 echipe, care vor juca doar un meci. Deoarece în play-out vor fi doar 9 jocuri, cinci echipe vor juca un meci în plus pe teren propriu;
  3. 2 echipe retrogradează direct, 2 echipe joacă baraj. Din Liga 2 promovează direct 2 echipe, iar 2 joacă baraj;
  4. Locurile 1 și 2 din play-out joacă un baraj. Câștigătoarea va juca un nou baraj cu trupa clasată în play-off pe ultimul loc de Europa League și s-ar alege astfel ultima reprezentantă din competiția continentală;
  5. În următoarele trei sezoane (2020-2021, 2021-2022, 2020-2023) vor retrograda direct echipele ce vor termina play-out-ul pe locurile 9 și 10, iar locurile 7 și 8 vor disputa un baraj de menținere/promovare în Liga 1 în dublă manșă (tur-retur) cu ocupantele locurilor 4, respectiv 3, din Liga 2;
  6. Începând cu sezonul 2023-2024 vor retrograda direct locurile 9 și 10 din play-out, urmând ca locul 8 să dispute un baraj în dublă manșă cu locul 3 din Liga 2.

Un nou sistem competițional pentru Liga 1 din 2020-2021

Citește mai multe știri din Liga 1:

Au apărut cotele la titlu pentru sezonul următor! Cine e favorită și ce cotă are Dinamo la ridicarea trofeului

Starea lui Cristiano Bergodi se îmbunătățește, după ce a fost depistat pozitiv cu noul coronavirus: „Este tratat de pneumonie, dar este sub control”

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (15)
rocky2
rocky2  •  11 August 2020, 12:19

Si Croitoru asta in ce calitate vorbeste? De cand e antrenor? Din cate stiu eu licenţă n-are...

ertyuiop
ertyuiop  •  11 August 2020, 08:14
Postat de gicab pe 10 August 2020, 21:28

Dar cele fără certificat de identitate sportiva?

Dar cele iesite din insolventa cu active ascunse? Si cu miloaga la frf, dupa manaria de la dsp, ca sa-i pastreze in prima liga?

andrei.f
andrei.f  •  11 August 2020, 06:35

Astea sunt tâmpeniile ***. Face ce vrea iar ceilalți se cacă oe eu de frica acestei *** cismele generalilor care conduc din umbră !

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (15)
Comentează