FOTBAL  »  Superliga  »  FC BOTOȘANI

Marius Croitoru atacă după egalul cu FCSB: „E bătaie de joc! De ce se fluieră totul într-o singură direcție?”

Marius Croitoru, antrenorul lui FC Botoșani, e vehement după prestația brigăzii de la meciul cu FCSB, scor 1-1, și susține că echipa sa a fost victima preferată a arbitrilor pe parcursul acestui sezon, lucru confirmat de statistica GSP.
Marius Croitoru, antrenorul lui FC Botoșani, e vehement după prestația brigăzii de la meciul cu FCSB, scor 1-1, și susține că echipa sa a fost victima preferată a arbitrilor pe parcursul acestui sezon, lucru confirmat de statistica GSP.

Articol de - Publicat luni, 06 iulie 2020 01:30 / Actualizat luni, 06 iulie 2020 11:26

Marius Croitoru, antrenorul lui FC Botoșani, e vehement după prestația brigăzii de la meciul cu FCSB, scor 1-1, și susține că echipa sa a fost victima preferată a arbitrilor pe parcursul acestui sezon, lucru confirmat de statistica GSP.

FCSB - Botoșani. E 1-1, gazdele sunt în 10 și terenul s-a înclinat înspre poarta lui Andrei Vlad. Și mai e de jucat o oră! E momentul în care își intră în rol "centralul" meciului. Marius Avram îl elimină gratuit pe Papa, inventând un al doilea cartonaș galben la o fază la care reluările TV îl contrazic pe arbitru. "Dacă ar fi existat VAR, Avram ar fi revenit și ar fi anulat eliminarea fiindcă imaginile sunt clare, Papa pune piciorul la 50 de centimetri distanță de Coman, nu-l lovește, atacantul FCSB intră în el, nu se impunea avertisment" a fost părerea lui Cristi Balaj la Telekom Sport. 

Reechilibrarea numărului de jucători a readus-o pe FCSB în joc, însă eroarea lui Avram nu e acceptată în tabăra moldovenilor. Marius Croitoru n-a făcut referire la arbitraj imediat după meci, însă a revăzut fazele, în special cea în care Papa a încasat cartonaș roșu, și reacționează dur la adresa arbitrajului.

- Marius, crezi că arbitrajul a influențat rezultatul meciului cu FCSB?
- Eu nu știu cât o să mai suport aceste arbitraje potrivnice. Nu mai pot! De când a început play-off-ul, toate arbitrajele sunt împotriva Botoșaniului. Cu Steaua am avut gol valabil, anulat aiurea, la meciul din tur, apoi, la Giurgiu, a fost ceva ce eu n-am mai întâlnit: ni s-a scos mingea din poartă și ni s-au refuzat două penalty-uri. Acum, cu Steaua, iarăși greșeli!

1 mecia pierdut Croitoru în fața celor de la FCSB în cele 4 dispute din acest campionat: a câștigat 2-0, a pierdut acasă 0-2, ambele în sezonul regulat, apoi 2-2 și 1-1 în play-off

"Dă galben exclusiv la presiunea jucătorilor de la Steaua"

- Ai revăzut faza cu eliminarea lui Papa?
- Mai are rost să o comentăm? Mai are rost? Gratuit total acel galben, e inadmisibil așa ceva! A fost dat cartonașul la presiunea jucătorilor de la Steaua. Păi, întreb și eu: ce arbitru e Marius Avram, care le face semn, la început, celor de la Steaua să tacă din gură și dă din mâini că nu e de galben, iar după 5 minute, timp în care Coman se tăvălește pe jos, scoate galben și apoi roșu? Imediat, Coman se ridică și el! E deja prea mult, prea mult!

- Crezi că e întâmplător?
- Pe mine mă deranjează maniera, nu o fază anume. Iar aici, la Papa, domnii Crăciunescu și Balaj au spus clar că nu se impunea nimic, însă tu, Marius Avram, dai galben de dragul de a face ce anume? De a echilibra forțele în teren? Sau de ce? Că nu-mi pot explica! Îți bați joc de munca unei echipe care a venit să joace fotbal, asta faci! Și mai și porți ecuson FIFA.

- Ai pomenit despre manieră, ce alte faze îi mai reproșezi?
- Scapă Dugandzici singur cu portarul, la 1-1, se ridică fanionul, n-a fost ofsaid, iar asistentul mai și ridică două degete - vezi, Doamne, a văzut el un ofsaid milimetric! Apoi, iese o minge în aut, scăpată de Crețu, asistentul dă să ridice fanionul, Crețu se și oprise, după care asistentul lasă fanionul jos. Totul a fost împotriva noastră.

"Apreciez că a acceptat dialogul, n-a fost arogant"

- Ai luat și tu cartonaș galben, de ce?
- Fiindcă i-am reproșat că nu i-a dat galben lui Miron, intrare de la spate asupra lui Dugandzici. Nu i-a dat nimic. Miron a făcut 10 faulturi, n-a primit nimic, Dugandzici a luat la primul fault. Crețu pune mâna pe minge, oprește un atac promițător al nostru, se dă doar fault, nu și avertisment, iar peste câteva minute, Crețu face alt fault, iar galben, când, atunci, ar fi fost al doilea. Eu știam că regulamentele sunt aceleași pentru ambele echipe, nu unul pentru o formație și cu totul altul pentru cealaltă. De ce dai doar într-o parte și în cealaltă închizi ochii? Doar pentru că așa vrei tu?

- Ai mers la final și ai avut un dialog cu Avram!
- Da, aici țin să apreciez modul în care s-a comportat. Nu a fost arogant, așa cum sunt alții, de nici nu te poți apropia de ei. Avram a fost de mare bun-simț, a acceptat dialogul, eu i-am spus aceste faze de care ți-am vorbit și ție, el a venit cu argumente, cu explicații. Chiar m-a impresionat că a stat de vorbă, nu a refuzat, nu mi-a întors spatele!

- Crezi că sunt doar greșeli omenești?
- Da, eu înțeleg că sunt și ei oameni, că pot comite erori, dar nu înțeleg cum ele sunt doar într-o direcție.

- Conform statisticii GSP, Botoșani e cea mai dezavantajată echipă pe parcursul acestui campionat, inclusiv în timpul sezonului regulat...
- Aaaa, stop, stop, nu mai vorbim despre ce s-a petrecut în primele 26 de etape! N-avem timp să stăm de vorbă, ne-ar trebui două zile să enumăr fazele în care s-a greșit. Ce a fost cu Dinamo, la București, la Ploiești, cu Chindia, p-alea le las, până la urmă, acele puncte se înjumătățesc, dar aici, în play-off, o victorie poate fi decisivă, așa cum ar fi fost dacă noi am fi câștigat cu FCSB.

"Steaua a costat 10 milioane de euro, echipa mea zero lei"

- Sunteți în joc pentru un loc de cupă europeană!
- E o realizare incredibilă pentru mine că Botoșani, cu 4 etape înainte de final, e cu șanse pentru a accesa Europa. E ceva ieșit din comun. Hai să facem o comparație! Știi cât a costat echipa Stelei folosită împotriva mea sâmbătă? 10 milioane de euro, doar sume de transfer. A mea? Zero lei! CFR face transferuri, nu mai vorbesc despre ce salarii are, Craiova cumpără la același nivel cu Steaua, Astra a dat 1,5 milioane de euro pe Alibec, iar salariile unora de acolo...pfff..., luați să vedeți și ce contracte au avut cei de la Mediaș.

- Și la Botoșani nu sunt salarii mari?
- Cel mai mare e 4.500 de euro! Atât! Ne-am depășit condiția, am făcut lucruri fantastice. Am strâns deja 5 puncte în play-off, n-am fost cum au fost alte echipe care au pierdut pe linie în anii trecuți. E greu fiindcă n-aveam rutina meciurilor de play-off. Steaua joacă al 5-lea play-off la rând, eu intru cu Florescu de la Divizia C, cu Șeroni și Țigănașu, care au venit de la Liga a 2-a, și cu Babunski, care n-a mai jucat de 8 luni. Să ajungem și noi să avem 2-3-4 ani la rând între primele 6, să creștem și noi bugetul de salarii și să vedem atunci cum discutăm. Dar concluzia e una singură: ce am făcut în acest sezon la Botoșani e fantastic! 

Vreau să-l întreb ceva pe Marius Avram! Când ai fost arbitru: când le-ai făcut semn jucătorilor de la Steaua să tacă fiindcă nu se pune problema de galben la Papa sau când, după 5 minute, scoți cartonașul galben doar fiindcă protestele lor nu mai încetau?
Marius Croitoru, antrenor FC Botoșani

2-9e raportul erorilor pro-contra făcute de arbitri în meciurile Botoșaniului pe parcursul sezonului regulat

2-6e raportul greșelilor pro-contra făcute de arbitri în cazul echipei lui Croitoru în cele 6 etape din play-off

Botoșani, cea mai dezavantajată echipă

EchipăErori ProErori Contra 
Botoșani415 
Sepsi918 
CFR711 
Craiova89 

Citește mai multe știri despre FC Botoșani:

EXCLUSIV FC Botoșani arbitrează lupta dintre CFR și Craiova, iar Valeriu Iftime a stabilit abordarea: „Mereu l-am rugat asta pe Croitoru”

EXCLUSIV Scandal în Liga 1: campionatul s-a reluat, banii din drepturile TV nu au intrat! Ce spune LPF

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (40)
adriann_
adriann_  •  07 Iulie 2020, 09:09
Postat de Calin Francu pe 06 Iulie 2020, 18:34

Asta e mare antrenor doar cu fcsb. Are un tupeu de borfas . E plin de el si fara educatie . Multa aroganta . Daca revezi meciul au fost si alte intrari dure cel putin vre-o 2 la Dumitru si Avram nu a dat galben . El doar cind joaca cu steaua urla și dacă un avut e dat în defavoarea lui cu alții tace mic vorbeste despre alte lucruri . Putina modestie nu iar strica deoarece aroganța aduce după sine dispret și antipatie.

Nu ti-e ma rusine, ***? O tara intreaga a vazut cum *** dezlantuite ale lui Avram au impiedicat Botosaniul sa rezolve meciul din prima repriza. Croitoru e un antrenor excelent si in plus e un om care a refuzat sa se lase calcat in picioare de cioban.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

cuviosul_pafnutie
cuviosul_pafnutie  •  06 Iulie 2020, 19:32

Ce sa mai zica Dinamo, care a ajuns bataia de joc a tusierilor si a centralilor lui Deaconu-adica a lui Becali,care ii asigura si complicitatea mass media!

1763887750508605
Calin Francu  •  06 Iulie 2020, 18:34

Asta e mare antrenor doar cu fcsb. Are un tupeu de borfas . E plin de el si fara educatie . Multa aroganta . Daca revezi meciul au fost si alte intrari dure cel putin vre-o 2 la Dumitru si Avram nu a dat galben . El doar cind joaca cu steaua urla și dacă un avut e dat în defavoarea lui cu alții tace mic vorbeste despre alte lucruri . Putina modestie nu iar strica deoarece aroganța aduce după sine dispret și antipatie.

Vezi toate comentariile (40)
Comentează