FOTBAL  »  Superliga  »  FCU CRAIOVA

Marius Șumudică a spus totul de la tratativele cu Mititelu: „Stai, bă, băiatule! Am rămas perplex!” » Patronul FCU i-a răspuns dur: „Budescu te-a făcut antrenor!”

Marius Șumudică / foto: Arhivă GSP
Marius Șumudică / foto: Arhivă GSP

Articol de - Publicat duminica, 27 august 2023 21:28 / Actualizat duminica, 27 august 2023 22:45

Marius Șumudică a oferit, duminică seara, o nouă reacție pe marginea negocierilor purtate cu familia Mititelu pentru preluarea lui FCU Craiova. Tehnicianul a dezvăluit care au fost cele trei clauze asupra cărora nu a căzut de acord cu finanțatorul oltenilor. Patronul oltean i-a dat apoi o replică dură. 

„Telenovela” născută în jurul numirii lui Șumudică la FCU Craiova și-a mai consumat un episod, mult mai elaborat, duminică seara. Antrenorul de 52 de ani a intrat în direct la „DigiSport Special” și a enumerat motivele pentru nu i-a mai preluat pe juveți. 

Într-o intervenție care a durat mai bine de un sfert de oră, Șumudică a oferit detalii de la negocieri, devoalând propria versiune despre mutarea care nu s-a mai materializat.

Ce a acuzat Șumudică, pe scurt: 1: discuțiile care gravitau în jurul clauzei de reziliere, 2.: posibilitatea demiterii în cazul în care echipa nu era în primele 8 în martie, 3.: dorința lui Mititelu de a-i plăti prima de instalare în două tranșe.

Șumudică a simțit nevoia să intervină: „O fac din respect pentru fanii FCU Craiova. Doar la începuturile carierei aș fi acceptat așa ceva”
FCU CRAIOVA
Șumudică a simțit nevoia să intervină: „O fac din respect pentru fanii FCU Craiova. Doar la începuturile carierei aș fi acceptat așa ceva”

Marius Șumudică, ferm pe poziții: „Nu pot să accept anumite lucruri”

 „Sincer, mă deranjează că se vehiculează niște sume care nu sunt adevărate. Repet, Marius Șumudică nu voia să se ajungă aici, dar nu pot să accept anumite lucruri! În primul rând, contractul era pe un an de zile, cu obiectivul de a atinge play-off-ul.

După primirea contractului, am vorbit cu o casă de avocatură și am cerut răgaz (n.r. - lui Adrian Mititelu) până azi dimineață, ca să pun la punct tot.

Între timp, am modificat trei puncte din contract. Nu mai spun de fișa postului, care cred că îmi punea inteligența la îndoială. Nu vreau să intru în detalii, dar au fost trei motive, trei puncte din contract care erau în avantajul clubului, nu în avantajul meu. Contractul putea fi rupt în orice moment, aspect cu care eu nu sunt de acord”, și-a început Șumudică discursul. 

Marius Șumudică: „Am cerut o clauză de 300.000 de euro în cazul în care aș fi fost demis”

„(...) Am  vrut să pună o clauză în oglindă (n.r. - o clauză de reziliere), iar dânșii nu au fost de acord. Dacă vâsleam în aceeași direcție, suma respectivă n-ar fi contat. Am cerut o clauză de 300.000 de euro în cazul în care aș fi fost demis. Băiatul lui Mititelu mi-a spus că «noi nu putem plati banii ăștia!». Am ramas perplex! 

Stai, bă, băiatule! Tu te gândești deja să mă dai afară? Am simțit atunci că ceva e în neregulă. Eu n-aș fi plecat de la echipă dacă primeam vreo ofertă. N-aș fi plecat din respect pentru jucători, oamenii din conducerea clubului și fani (n.r. - familia Mititelu setase o clauză de reziliere de 300.000 pe care Șumudică s-o achite în cazul în care părăsește clubul din proprie inițiativă). Aș fi rămas un an să duc munca la bun sfârșit!

Dacă tu-mi spui că nu-mi poți plăti banii ăștia, înseamnă că te gândești deja să mă dai afară! (...) Eu nu vreau, mă, să-mi dai banii ăia, vreau să am liniște să lucrez! A fost o discuție care nu-și avea rostul și care m-a pus pe gânduri.

(...) Eu voiam să-mi duc contractul la bun sfârșit. Nu mai vreau să găsesc lacătul pe ușă (n.r. - face referire la situația umilitoare trăită la CFR Cluj în 2021). Vreau să muncesc! Veneam cu inima deschisă, chiar dacă aș fi preluat echipa în timpul campionatului, o echipă care în poartă are un portar U21...

Au fost condiții de salarizare decente cerute. Cred că erau cel puțin doi-trei antrenori din Liga 1 plătiți mai bine decât mine.

Dacă voi considerați că preparatorul meu fizic licențiat merită doar 4.000 de euro... Vorbesc de staff-ul meu în care sunt oameni care au licențe PRO. Am doi secunzi cu licență PRO și un preparator fizic care a studiat în Anglia, în Spania și are două facultăți. 

- Marius Șumudică

Marius Șumudică: „Mititelu voia să-mi plătească prima de instalare în două tranșe”

„A mai fost o clauză jenantă, nici nu vreau s-o spun la televizor. Nu mi s-a părut normală ideea de a mă da afară în martie dacă nu sunt pe nu știu ce loc

A treia clauză care m-a deranjat a fost [legată de] prima de instalare, voia să fie plătită în două tranșe, o parte acum și o parte în ianuarie. Era o sumă modică, nu știu de ce a vrut să procedeze în modul ăsta. Eu i-am spus să-mi plătească suma respectivă în trei zile. Dacă mergi să cumperi o mașină din târg, nu poți plăti o sumă acum și o sumă mai târziu. 

Sunt un tip care vrea să fie respectat! Am luat contractul, i l-am dat avocatului meu, care a făcut corecturile necesare și asta a fost. Nu vreau să se vehiculeze prin presă că luam eu sute de mii de euro... E

u știu ce se întâmplă acolo. Cu tot respectul pentru domnul Mititelu, pentru băiatul lui, Adiță, pentru fani, care-mi scriau mesaje prin care mă felicitau că nu m-am dus... Am cerut doar să fiu și eu apărat și pus la adăpost!

Sunt om al adevărului, vin și prezint hârtiile și cum au fost lucrurile. Eu mergeam acolo să fac treabă, dar aveam și eu nevoie de liniște pentru a lucra la FC Universitatea Craiova”, a spus Șumudică. 

Marius Șumudică a spus totul de la tratativele cu Mititelu: „Stai, bă, băiatule! Am rămas perplex!” » Patronul FCU i-a răspuns dur: „Budescu te-a făcut antrenor!”
Marius Șumudică a solicitat condiții salariale de top pentru colaboratorii săi / foto: Arhivă GSP

Cu ochii pe televizor, Adrian Mititelu a transmis: „Prezinți denaturat anumite lucruri”

În timpul intervenției lui Șumudică, Adrian Mititelu i-a trimis un SMS lui Daniel Stanciu, aflat în direct. Oficialul a citit mesajul în direct: 

„Marius, nu trage în mesager, dar Mititelu îmi transmite că prezinți denaturat anumite lucruri”.

Șumudică  a replicat: „Nu vreau să fac circ. Eu am în telefon oferta primită de la FCU Craiova 1948 și contractul făcut de avocatul meu, în care sunt modificate cele trei clauze. 

Nu mai intru în alte amănunte, că nu are rost. (...) Nu am niciun război cu Adrian Mititelu sau băiatul dânsului, dar am vrut să apăr ceea ce înseamnă numele și cariera mea de antrenor. Dar să nu denaturăm lucrurile și să spunem că sunt eu un antrenor scump”, a mai spus Șumudică. 

Adrian Mititelu, furibund pe Facebook: „De cand ai plecat de la Astra, n-ai mai antrenat pe nimeni! Ești doar un vânător de clauze”

Ulterior, Adrian Mititelu a revenit pe Facebook printr-un mesaj extrem de dur la adresa tehnicianului: 

„Măi Șumudica, vrei să dau niste vocale de-ale tale la presă, să se convingă lumea cât de mult ai cerșit postul? Adiță chiar te a dorit, tu, însă, ai crezut că este un copil. O avea 26 de ani, dar gandește ca unul de 36 de ani!

De cand ai plecat de la Astra, n-ai mai antrenat pe nimeni! Ești doar un vânător de clauze, din asta traiești! Te-au făcut antrenor Alibec, Budescu și alți jucători de la Astra!”. 

Marius Șumudică a spus totul de la tratativele cu Mititelu: „Stai, bă, băiatule! Am rămas perplex!” » Patronul FCU i-a răspuns dur: „Budescu te-a făcut antrenor!”
Postarea plină de „venin” a lui Adrian Mititelu / Sursă: facebook.com/adrianmititelu.1968

Imediat, a venit rândul lui Mititelu jr. să-i dea o replică lui Șumudică: „În viață trebuie să te ferești de omul care vorbește despre el la persoana a III-a”, a scris fiul patronului de la FCU pe contul său de Facebook.

Citește și alte știri despre FCU Craiova: 

Adrian Mititelu a intrat în contre, după încheierea „telenovelei Șumudică”: „Du-te la CSU! M-am săturat de plângăcioși”
FCU CRAIOVA
Adrian Mititelu a intrat în contre, după încheierea „telenovelei Șumudică”: „Du-te la CSU! M-am săturat de plângăcioși”
Florin Prunea, primele explicații » De ce au picat negocierile cu FCU Craiova
FCU CRAIOVA
Florin Prunea, primele explicații » De ce au picat negocierile cu FCU Craiova

A luat parte la un moment istoric în fotbalul românesc, acum lucrează pe TIR în Germania: „Patronii sunt foarte faini! Mai stau un an și mă întorc acasă”

„Traduceri avem?” » Cum se comportă „Hagi” Luțu la cursurile de director sportiv: „E disperat!”


Comentarii (39)
emilian_din_iasi
emilian_din_iasi  •  28 August 2023, 17:22
Postat de doriansky pe 28 August 2023, 15:54

Pai si atunci de ce l-a dorit ca antrenor??? Daca Sumudica este atat de slab, atunci Mititelu cat e de ***????!!!

pai omul a vrut, a incercat...ca si asa nu are prea multe variante.....dar cam are dreptate Mititelu...in fine...nu am nicio simpatie pt niciunul din cei doi :)))

doriansky
doriansky  •  28 August 2023, 15:54
Postat de emilian_din_iasi pe 27 August 2023, 22:33

”De cand ai plecat de la Astra, n-ai mai antrenat pe nimeni! Ești doar un vânător de clauze, din asta traiești! Te-au făcut antrenor Alibec, Budescu și alți jucători de la Astra!”. Nu sunt fan al niciunuia, dar aici Mititelu a nimerit-o. De la Astra, nu are absolut nicio performanta.............nimic......zerooooo !!

Pai si atunci de ce l-a dorit ca antrenor??? Daca Sumudica este atat de slab, atunci Mititelu cat e de ***????!!!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

nomadu71
nomadu71  •  28 August 2023, 12:44

Divergențe de opinii la contracte sunt ceva de înțeles ...dar dacă Șumudică este doar un antrenor ,, făcut de jucătorii Astrei " , de ce să vrei să îl angajezi ?!? Că doar nu îl lua la pachet cu Budescu și Alibec ?!?

Vezi toate comentariile (39)
Comentează