FOTBAL  »  Superliga  »  SEPSI

Maghiarul din lotul lui Sepsi a ieșit să vorbească în presa din Ungaria: „Se tot auzea asta din tribune”

Mark Tamas +45   FOTO
Mark Tamas

Articol de - Publicat luni, 30 ianuarie 2023 17:15 / Actualizat luni, 30 ianuarie 2023 18:22

Mark Tamas, fundașul central al lui Sepsi, unul dintre cei doi jucători maghiari din lotul covăsnenilor, a vorbit în presa din Ungaria imediat după evenimentele controversate petrecute duminică, atunci când partida cu FCU Craiova a fost oprită definitiv din cauza lozincilor xenofobe ale ultrașilor olteni.

De obicei, era un curent anti-maghiar mai pronunțat în tribune, dar acum au mai rămas doar două, trei echipe ai căror suporteri se comportă similar. Arbitrul a acționat în conformitate cu regulamentul și cred că decizia a fost salutată de federație. 

Ei (n.r. - oficialii lui FCU Craiova) au spus că nu e vina echipei pentru comportamentul fanilor. Oricum, din tribune se tot auzeau lozincile «Afară cu ungurii din țară” și «Transilvania nu e casa voastră». 

În afară de Craiova, doar suporterii Farului și ai Universității Cluj se mai comportă la fel”, a spus Mark Tamas, 28 de ani, potrivit site-ului Sportal.hu

Maghiarul din lotul lui Sepsi a ieșit să vorbească în presa din Ungaria: „Se tot auzea asta din tribune”
Mark Tamas

Selecționerul Ungariei l-a convins pe Mark Tamas să accepte oferta lui Sepsi

Apărătorul mai are un singur coleg maghiar în echipă, e vorba despre extrema Roland Varga, 33 de ani. Mark Tamas a fost convins de Marco Rossi, selecționerul maghiarilor, să semneze cu gruparea covăsneană.

Sepsi l-a transferat pe Mark Tamas în toamna lui 2022, după ce stoperul evoluase ultima dată la Slask Wroclaw, în prima ligă din Polonia. În tricoul covăsnenilor, a strâns 10 apariții.

Conducerea lui Sepsi, replică acidă pentru Marcel Pușcaș: „Să-i angajăm profesoară de limba maghiară!”

Pe parcursul zilei, Attila Hadnagy, directorul general al celor de la Sepsi Sfântu Gheorghe, a revenit cu noi precizări după scandalul uriaș iscat în week-end. 

Oficialul covăsnenilor le-a oferit replica omologilor de la FCU Craiova, după declarațiile oferite în ultimele ore de reprezentanții alb-albaștrilor. Hadnagy îl „înțeapă” pe Marcel Pușcaș, care acuzase că fanii lui Sepsi au înjurat România utilizând limba maghiară.

„Am ascultat și noi cu atenție tot ce au zis cei de la Craiova ieri. Domnilor, haideți să fim serioși! Cei de la Craiova spun că nu și-au asumat sosirea fanilor la Sfântu. Păi, nimeni nu-și asumă asta la meciurile cu noi.

Dar vă mai zic ceva, Jandarmeria a fost anunțată că e nevoie de suport pentru că vine un autocar cu fani, plus alte câteva mașini. Nu știu cine i-a anunțat, dacă fanii sau cineva din club. Nouă asta ne-a transmis Jandarmeria. Încă ceva, domnul Pușcaș susține că știe maghiară și el a auzit nu știu ce aseară. Sincer vă zic, dacă asta a înțeles, atunci trebuie să-i angajăm profesoară de maghiară. Nu știe nimic.

Fanii noștri au aplaudat când craiovenii strigau România. Deși în alte cazuri și ei reacționează cu «Ria Ria, Ungaria». Acum nici măcar atât. Nu ne rămâne decât să așteptăm, observatorul a notat tot. Asta a fost. Să încetăm cu toate astea, ne-am săturat mereu să fim tratați așa, iar noi mereu să întoarcem și celălalt obraz”, a spus Attila Hadnagy, în exclusivitate pentru GSP.ro.

VIDEO Adrian Mititelu, după evenimentele de la Sfântu Gheorghe: „Refuz să cred că vom fi sancționați”

Citește și alte știri de actualitate: 

De ce nu s-a cerut evacuarea fanilor FCU Craiova? „Doar el putea cere Jandarmeriei evacuarea fanilor xenofobi, dar poate n-a avut interesul”

Au rupt cântarul! Doi arbitri din Superliga au primit termen până în martie să slăbească

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (6)
brera30
brera30  •  31 Ianuarie 2023, 11:57

Ce sensibili sunt ungurii ăștia, cum spui ceva…gata, încep sa se plângă. Vai, ce persecutați suntem noi, ca nație.

ABCDursu
ABCDursu  •  30 Ianuarie 2023, 20:01

Romania este cea mai mirabila si unica tara un o 'minoritate' este lasata sa isi bata joc de cetatenii ei.

alexh
alexh  •  30 Ianuarie 2023, 18:59
Postat de mulitz71 pe 30 Ianuarie 2023, 18:33

a spus selectionerul maghiarilor,nu ca ar fi maghiar

Eu așa am citit, cred că a corectat. Dacă am greșit,imi cer scuze.

Vezi toate comentariile (6)
Comentează
Close