FOTBAL  »  Superliga  »  DECIZIE

DOCUMENT Măsurile privind reluarea competițiilor, publicate în Monitorul Oficial: 3 informații esențiale vizează Liga 1

În contextul în care epidemia de coronavirus din România încă nu s-a încheiat, regulile impuse de autorități rămân în continuare unele stricte. +6   FOTO
În contextul în care epidemia de coronavirus din România încă nu s-a încheiat, regulile impuse de autorități rămân în continuare unele stricte.

Articol de GSP - Publicat sambata, 30 mai 2020 13:00

Măsurile de relaxare anunțate de Guvernul României, care vizează și reluarea competițiilor sportive, au fost publicate în Monitorul Oficial.

În document sunt prevăzute și măsurile importante de organizare care vor fi adoptate la meciurile din Liga 1, odată ce campionatul intern va fi reluat (13 iunie). 

În contextul în care epidemia de coronavirus din România încă nu s-a încheiat, regulile impuse de autorități rămân în continuare unele stricte.

3 măsuri importante pentru Liga 1

Din documentul abia publicat în Monitorul Oficial reies câteva puncte esențiale care vizează echipele din Liga 1. Decizia publicată azi în Monitorul Oficial se bazează pe normele metodologice aplicate întregii populației, norme emise de Institutul Național de Sănătate Publică. 

  • Inițial, Ministerul Sănătății propusese ca echipele să rămână în cantonamente până la începerea campionatului. Contestată virulent, această regulă nu mai e una de actualitate. Astfel, fotbaliștii nu vor mai fi obligați să rămână în cantonament după încheierea celor 14 zile de izolare.
  • Organizatorii competiției vor întrerupe competiția dacă se descoperă un focar de infecție, până la finalizarea anchetei epidemiologice. Dezvoltarea unui focar de infecție presupune apariția a minimum 3 cazuri de infectare cu coronavirus.
  • Potrivit reglementărilor venite din partea Institutului Național de Sănătate Publică, care vizează întreaga populație, contacții apropiați ai unei persoane infectate cu COVID19 trebuie să intre și ei in carantină 14 zile. Iar contacți sunt considerați toți cei cu care bolnavul a interacționat în ultimele 14 zile înainte de debutul bolii. Ceea ce în fotbal ar presupune blocarea totală a competiției! Depistarea unui ipotetic caz de COVID-19 nu ar băga în carantină doar colegii de echipă, ci și toate echipele întâlnite în decursul ultimelor 3-4 etape. Cum calendarul e extrem de aglomerat, un eventual nou „stop” ar bloca definitiv sezonul!

10 reguli la meciurile din Liga 1 stabilite de protocolul final MTS - Ministerul Sănătății

Regulile pentru reluarea competițiilor, publicate în Monitorul Oficial

+2 FOTO

Protocol final MTS - Ministerul Sănătății

Protocolul MTS – Ministerul Sănătății, finalizat la întâlnirea de vineri după-amiază, creionează în cele mai mici detalii cum vor trebui să se desfășoare lucrurile la evenimentele sportive care se vor relua în curând, inclusiv Liga 1 de fotbal.

Se apropie data repornirii Ligii 1, 13 iunie, iar regulile impuse de autorități sugerează deja noul tablou al competiției, fără spectatori în tribune.

Astfel, la stadion și în imediata proximitate vor avea dreptul maximum 245 de persoane, dintre care 100 în zona 1, adică teren, margini, tunel acces și vestiare. Iar jucătorii, staff-ul tehnic, medical și personalul de suport, precum și arbitrii, vor fi testați cu 2-3 zile înainte de primul meci și apoi vor repeta procedura la fiecare 14 zile. 

VIDEO. Klaus Iohannis dă undă verde sportului: „Competițiile se pot relua de la 1 iunie, dar fără spectatori!”

Citește și alte știri despre reluarea Ligii 1:

10 reguli la meciurile din Liga 1 stabilite de protocolul final MTS - Ministerul Sănătății

Stare de alertă la FRF și LPF » 20 de echipe convocate la o video-conferință fulger, iar scopul e o adresă comună către Guvern! Ce solicitări se vor face

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (4)
dodo001
dodo001  •  30 Mai 2020, 18:45

E foarte bine cum au gandit cei de la Ministerul Sportului! Nu cred ca vor fi probleme cu infectarile, sportivii sunt persoane puternice. Daca azi avem asemenea scadere la infectari, ganditi-va peste doua saptamani. Ne va parea rau ca nu am reluat campionatul mai repede

1373765025983354
Dumitru Gabriel-Sorin  •  30 Mai 2020, 18:30

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

catalynn
catalynn  •  30 Mai 2020, 17:39

Deci cred ca e destul de clar ca “băeții” s-au pregătit degeaba ... CoViDul este extrem de contagios, mortal nu prea, mai ales ca vorbim de sportivi nu pensionari. Dacă se stătea in cantonament toată perioada, hai ca poate exista o șansa minuscula sa nu apăra “focare”, așa in niciun caz. Vorbim de mii de oameni implicați, nu doar jucătorii dar și stafful care intra in contact cu și mai multe alte mii (familii, prieteni, etc) deci a presupune ca nu vor apărea 3 cazuri la o echipa intr-o luna jumate este ... absurd :-))) Dacă însă la L1 hai ca mai înțeleg dorinta de a continua, dorinta animata in 90% dintre cazuri de banii drepturile TV care ar trebui returnați parțial in caz de “înghețare”, la restul ligilor și mai ales la nivel de amatori e de-a dreptul aberant. Am văzut va jjijjimea sarea repede pe Talpan ca de ce vrea el “înghețarea” competiei și echipa aflată la mare distanța pe primul loc și victorii pe linie promovată la barajul din August. Uite de ce!

Vezi toate comentariile (4)
Comentează