FOTBAL  »  Superliga  »  LPF

Meciul CFR Cluj - Botoșani nu se mai joacă! Variantă extremă pentru campioană + prima reacție oficială: „Asta e cea mai mare problemă!”

Meciul CFR Cluj - Botoșani nu se mai joacă
Meciul CFR Cluj - Botoșani nu se mai joacă

Articol de - Publicat vineri, 24 iulie 2020 21:19 / Actualizat vineri, 24 iulie 2020 22:00

Meciul CFR Cluj - Botoșani, care ar fi trebuit să aibă loc duminică, 26 iulie, nu se va mai juca. Anunțul oficial a fost făcut de Liga Profesionistă de Fotbal.

„Meciul dintre CFR Cluj și FC Botoșani, contând pentru etapa a 9-a play-off, programat să se dispute duminică, 26 iulie, cu începere de la ora 21.00, nu se va mai juca din cauza apariției mai multor cazuri de infectare cu COVID-19 în cadrul echipei gazdă”, a comunicat LPF.

Când s-ar putea juca partida

Anunțul LPF complică teribil situația lui CFR Cluj. Singura variantă, una extremă pentru campioană, ar fi ca partida să fie reprogramată în intervalul 28 iulie - 3 august.

Cum CFR a avut ultimul caz pozitiv pe 23 iulie, legea impune să se testeze peste alte 5 zile. Astfel, nu s-a putut da undă verde disputării partidei cu Botoșani. 

Marți ar fi următoarea testare pentru CFR și, dacă nu mai sunt cazuri noi de coronavirus, va primi dreptul să joace. Deci, în intervalul 28 iulie - 3 august, CFR ar trebui să dispute 3 meciuri: reprogramarea cu Botoșani, restanța cu FCSB și duelul de la Craiova.

Nu mai sunt alte date disponibile, iar luni, 3 august, e deadline-ul UEFA pentru Liga 1. Campioana ar vrea să joace în regim de urgență, marți, pentru că altfel ar putea pierde meciul la „masa verde”, 0-3. Dacă nu se va putea disputa partida, situația va fi discutată la Adunarea Generală LPF de pe 30 iulie.

„Cei de la CFR vor fi testați pe 28 iulie. Am putea să programăm meciul cu Botoșani pe 28 seara, ca să câștigăm timp, dar scenariul acesta presupune acordul scris al celor de la CFR ca, dacă meciul nu se dispută și Botoșaniul face deplasarea degeaba, să plătească ei toate cheltuielile adversarilor cu drumul și cazarea. Dacă s-ar juca așa, marți ar fi meciul cu Botoșani, vineri cu FCSB, luni cu Craiova”
Justin Ștefan, secretar general LPF, la TV Telekom Sport

EXCLUSIV Marius Croitoru: „Sănătatea e pe primul plan”

Marius Croitoru, antrenorul moldovenilor, a comentat informația în exclusivitate pentru GSP.ro: „E o decizie normală. Cei care au ieșit negativ de la ei au fost colegi de cameră cu cei depistați pozitiv. Sănătatea e pe primul plan în astfel de situații. S-a luat cea mai bună decizie, eu nu sunt adeptul victoriilor la «masa verde». Problema cea mai mare este că nu avem reguli clare. Nu s-a stabilit de la început ce se întâmplă, de exemplu, dacă un fotbalist infectează toată echipa”.

Meciul CFR Cluj - Botoșani nu se joacă

CFR Cluj, campioana en-titre din Liga 1, suferă din plin din cauza pandemiei de coronavirus. Alte 12 persoane au fost astăzi confirmate pozitiv. Numărul celor depistați cu SARS-CoV-2 de la campioana României a ajuns la 22.

Lista persoanelor infectate cu COVID-19 de la CFR Cluj: 

  1. Adrian Păun
  2. Grzegorz Sandomierski
  3. Damjan Djokovic
  4. Cristi Manea
  5. Bogdan Aldea (preparator fizic)
  6. Costin Curelea (antrenor secund)
  7. Cristian Moldovan (antrenor de portari)
  8. Cristian Dragotă (preparator fizic)
  9. Radu Pralea (kinetoterapeut)
  10. Dan Petrescu (antrenor)
  11. Ovidiu Hoban
  12. Denis Ciobotariu
  13. Mike Cestor
  14. Luis Aurelio
  15. Otto Hindrich
  16. Cătălin Itu
  17. Dodi Juca
  18. Billel Omrani
  19. Cristian Panin (team manager)
  20. șoferul echipei
  21. magazionerul clubului
  22. secretarul general

Cristi BălgrădeanCătălin Golofca și Claudiu Petrila au ieșit negativi la cel de-al treilea test efectuat miercuri, însă vor sta 14 zile în carantină.

Clasament play-off Liga 1:

Citește mai multe știri din Liga 1:

Oltenii nu se tem de nimic! Sorin Cârțu, recital de zile mari, din mijlocul unui grup de prieteni: „Aduceți titlu-n Bănie”

Un antrenor din play-off a răbufnit: „Jucătorii mei sunt terminați psihic! Este foarte grav”

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (66)
3101575123247794
Alice Popa  •  25 Iulie 2020, 08:48

Raed Arafat a spus ca se asteapta finalul campionatului de fotbal si apoi se reintra in stare de urgenta! Ce nu face romanul pentru niste bani... Sanatatea... s-o ia Becali!!

111855873007282
Un Timisorean  •  25 Iulie 2020, 08:14

Asa se intimpla cind un for - FRF - e condus de amatori, si altul -Liga - "de nimeni" . Apropo, a mai auzit, la mai vazut cineva pe Gino Iorgulescu de un an de zile ? Pe ce i-a asta 15.000 Euro pe luna ? Asta-i frauda. Alo, nenea DNA-ule ?

firaldo
firaldo  •  25 Iulie 2020, 07:11
Postat de eugen76_pan pe 25 Iulie 2020, 04:13

Dati Craiova campioana si terminati odata cu povestea asta. Au muncit pe teren

M-ai disperat cu ideile tale, ptr a merita titlul noi trebuie sa batem astea 2 meciuri...ce atata discuție...daca nu suntem in stare sa batem CFR acasa inseamna ca nu merita titlul.

Vezi toate comentariile (66)
Comentează