FOTBAL  »  Superliga  »  GSP LIVE

EXCLUSIV VIDEO Dezvăluiri tulburătoare despre cel mai negru moment din cariera lui Alex Chipciu: „Pregătește-l să se lase!”

Alex Chipciu a sărbătorit titlul FCSB-ului din 2013 în cârje. FOTO: Arhivă Gazeta Sporturilor +9   FOTO
Alex Chipciu a sărbătorit titlul FCSB-ului din 2013 în cârje. FOTO: Arhivă Gazeta Sporturilor

Articol de - Publicat miercuri, 24 martie 2021 11:40 / Actualizat miercuri, 24 martie 2021 17:52

Alexandru Chipciu (31 de ani), actualul mijlocaș al lui CFR Cluj, a trecut, în 2013, prin cel mai dificil moment al carierei. Pe vremea când evolua la FCSB, Chipciu a suferit o accidentare îngrozitoare într-un derby cu Dinamo jucat pe Arena Națională.

Pe 11 mai 2013, în minutul 45 al partidei câștigate de FCSB cu 2-0, Alex Chipciu a fost faultat de Larențiu Rus și a suferit o fractură de tibie care l-a scos în afara circuitului luni bune. Fostul jucător al roș-albaștrilor a avut nevoie de aproape 50 de zile de recuperare, perioadă în care a fost nevoit să stea cu piciorul în ghips. 

Invitat în această dimineață la GSP Live, doctorul ortoped Ion Bogdan Codorean, fost medic la Steaua între 2000 și 2002 și cel care l-a operat pe Alex Chipciu la acel moment, a făcut dezvăluiri  despre cât de gravă a fost, de fapt, accidentarea fotbalistului, dar și despre previziunea alarmantă pe care i-a făcut-o un medic american. 

Ion Codorean: „Accidentarea lui Chipciu a fost cea mai gravă pe care am tratat-o!”

„Dacă luăm în considerare sportivii de performanță (n.r - pe care i-a tratat), accidentarea lui Chipciu a fost cea mai gravă. A avut o fractură de gleznă, articulară, cu foarte multe fragmente. Știam că o putem face, dar nu știam cum va fi viitorul lui, cum se va simți după. Din fericire, operația a mers perferct, la fel și recuperara. 

Țin minte că eram la un congres de traumatologie sportivă în Canada, la Toronto, când a fost accidentarea lui. Când doctorul Paligora mi-a trimis radiografiile și tomografia, eram cu un medic de la o echipă de fotbal american din New York. Mi-a spus: «Ionuț, pregătește-l să se lase!». Exista acestă posibilitate. 

Dezvăluiri tulburătoare despre cel mai negru moment din cariera lui Alex Chipciu: „Pregătește-l să se lase!”

I-am spus lui Alex că e o accidentare gravă, dar că noi o putem rezolva. I-am spus după operație: «Băi, fii atent! A ieșit foarte bine, dar ți-am pus și puțin talent. Ți-am mai dat puțin talent, o să fii mai bun». Recuperarea a mers bine. N-au fost probleme, a ajuns să joace în străinătate și nu a fost afectat”, a mărturisit Ion Codorean, la emisiunea GSP Live.

Accidentarea din 2013 nu a deraiat cu mult traiectoria ulterioară a lui Chipciu. La 3 ani distanță, el a prins cel mai important transfer al carierei, în Belgia, la Anderlecht.

Chipciu a avut o fractură cum rar poți să vezi. Avea o fractură cominutivă de pilon tibial. Mulți oameni nu mai pot să meargă după așa ceva! A fost singura operație la care am avut emoții. Foarte, foarte nasoală accidentarea! Fracturile care sunt pe lungimea osului nu sunt complicate, p-alea le fixezi, le tratezi și se prind până la urmă. Cele mai rele sunt fracturile de la nivelul articulației, fiindcă acolo începe artroza dacă fractura nu se repară complet. Apar durerile. Și, mai ales când ai multe fragmente de os desprinse, e aproape imposibil să le mai fixezi pe toate - Ion Codorean, într-un interviu acordat Gazetei în 2019

6 goluriîn 46 de meciuri a strâns Chipciu la echipa națională

750.000 de eurovalorează în prezent Alex Chipciu. În 2014, mijlocașul ajunsese să valoreze 4 milioane de euro, conform portalului Transfermarkt

3 milioane de euroi-a plătit Anderlecht lui Gigi Becali pentru transferul lui Chipciu

EXCLUSIV Interzis la Marijana Kovacevic! Omul care a tratat zeci de fotbaliști români face un apel: „Doctorul de la Chelsea mi-a spus un lucru”

FOTO Momentul accidentării suferite de Alexandru Chipciu în 2013

Alexandru Chipciu s-a „rupt” într-un meci cu Dinamo din 2013. FOTO: Arhivă Gazeta Sporturilor
Alexandru Chipciu s-a „rupt” într-un meci cu Dinamo din 2013. FOTO: Arhivă Gazeta Sporturilor
Alexandru Chipciu s-a „rupt” într-un meci cu Dinamo din 2013. FOTO: Arhivă Gazeta Sporturilor
Alexandru Chipciu s-a „rupt” într-un meci cu Dinamo din 2013. FOTO: Arhivă Gazeta Sporturilor
Alexandru Chipciu s-a „rupt” într-un meci cu Dinamo din 2013. FOTO: Arhivă Gazeta Sporturilor
+5 FOTO

Citește și alte știri de actualitate: 

EXCLUSIV Rădoi are un favorit pentru postul de portar! Selecționerul e sfătuit să își schimbe decizia

EXCLUSIV Becali a transformat-o pe FCSB într-o afacere! Vrea să forțeze un puști care câștigă 600 de lei pe lună

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (7)
iosif_
iosif_  •  24 Martie 2021, 15:03
Postat de hannah.robinson pe 24 Martie 2021, 14:20

Chipciu nu a jucat niciodată la ros albaștri

Mimao din liga 1 este un fake, tot ce are (palmares, culori, siglă) este închiriat din mila lui Nicu Badea.

cata23
cata23  •  24 Martie 2021, 14:29
Postat de alexandru_popescu pe 24 Martie 2021, 14:18

Chipciu n-a mai fost niciodată același jucător. E faultul care i-a terminat cariera.

Pare ca si Coman...

hannah.robinson
hannah.robinson  •  24 Martie 2021, 14:20

Chipciu nu a jucat niciodată la ros albaștri

Vezi toate comentariile (7)
Comentează