FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

EXCLUSIV Melero Marin, omul-cheie din proiectul spaniol, reacție dură în cazul comisioanelor de la Dinamo: „E o canalie meschină!”

Articol de - Publicat miercuri, 30 decembrie 2020 13:13 / Actualizat miercuri, 30 decembrie 2020 13:35

Spaniolul Juan Jose Melero Marin (72 de ani) a fost pentru câteva luni omul-cheie în preluarea clubului Dinamo de către un grup de investitori spanioli. Gazeta a reușit să discute cu omul de afaceri prin intermediul mesajelor de WhatsApp. 

Inițial, în luna mai 2020, media din România - injectată de informații pe surse - a scris că Melero Marin însuși va fi investitorul de la Dinamo.  Apoi, presa l-a transformat pe Melero Marin în reprezentantul investitorilor care urmau să-l aducă pe Cosmin Contra antrenor. Melero Marin și Contra lucraseră la Getafe în sezonul 2014-2015, iar românul s-a grăbit să-i facă un portret elogios fostului coleg:

„Pot să spun că domnul Melero este un adevărat profesionist. Un om care cunoaște și este cunoscut de foarte multă lume în fotbalul spaniol. În perioada în care eu am condus echipa, dânsul era director general și pot spune că nu a prins o perioadă foarte calmă, reușind, alături de președintele Angel Torres, să scoată Getafe din criza financiară în care se afla”. 

Melero Marin, directorul unui club cu complicații financiare

 Informațiile publicate în iunie 2020 de Gazeta Sporturilor pe baza documentelor din baza de date Football Leaks au arătat o versiune nuanțată a situației de la Getafe. Cu Melero Marin director general, clubul spaniol era împrumutat până în gât la patronul său, Angel Torres Sanchez. Printre supapele financiare folosite pentru a scoate bani din club, Angel Torres Sanchez își trăgea un procent de 10 la sută din fiecare transfer făcut de Getafe, potrivit unui avocat important din Spania.  

EXCLUSIV Melero Marin, omul-cheie din proiectul spaniol, reacție dură în cazul comisioanelor de la Dinamo: „E o canalie meschină!”
Contra și Angel Torres Sanchez, la Getafe. De finanțele clubului se ocupa Melero Marin

"Melero a fost contabil la Getafe în perioada când eu am fost consilierul președintelui. Îl cunosc destul de bine. Ne vedeam la meciuri, ne mai vedeam la birou la el. Nu cred că este un tip foarte puternic financiar, nici el și nici Pablo Cortacero. Probabil au în spate pe cineva cu bani 
- Gheorghe Craioveanu, august 2020

 În plus, în vara lui 2015, clubul spaniol a realizat mai multe transferuri care conțineau elemente de Third Party Ownership (n.r. - TPO, în engleză, sau deținerea de procente dintr-un jucător de către o terță parte) chiar și după ce FIFA a interzis categoric această practică. Melero Marin avea contact direct cu impresarul Mariano Aguilar, reprezentantul offshoreului maltez Contineo implicat în tranzacții.  

În iunie 2020, înainte de oficializarea actelor pentru preluarea lui Dinamo, Melero Marin a refuzat să răspundă apelurilor Gazetei. Apoi, după apariția lui Pablo Cortacero în rolul de investitor, numele lui Melero Marin a trecut o vreme în plan secund. Până în noiembrie, când - în plină criză financiară la Dinamo - a apărut brusc informația publică despre ieșirea sa din proiect.  

Ce rol avusese el în preluarea lui Dinamo? În noiembrie 2020, în plină criză, Cosmin Contra a declarat: 

“Melero Marin mi-a spus că el garantează pentru aceste persoane, că sunt persoane serioase și că vor să facă un proiect extraordinar în România. El mi-a spus că va fi creierul din această operațiune, că el va planifica totul. Știam ce profesionist e și că dacă va fi implicat va fi un proiect bun. Juan Melero a fost îndepărtat din acest proiect! Eu am aflat după trei săptămâni. Am vorbit cu el pentru că a fost singurul în care am crezut și pe care-l cunoșteam. Din păcate, mi-a spus îi pare rău, dar el a fost îndepărtat din acest proiect și nu mai poate să mă ajute”. 

“El (n.red. - Juan Melero) e aproape retras. Mi-a și spus că l-au deziluzionat acești domni. Și Cosmin (n.red. - Contra) a început să bată în retragere, când a văzut că ceea ce i s-a promis nu se îndeplinește” 
-  Ioan Becali, noiembrie 2020 

Dănciulescu: „Melero l-a trădat pe Contra”

Gazeta a continuat să-l caute pe Melero Marin, însă acesta nu a putut fi contactat prin apeluri sau mesaje. Zilele trecute, însă, omul de afaceri spaniol a răspuns mesajelor pe WhatsApp.  Reporterii GSP i-au solicitat oficial un punct de vedere în privința situației de la Dinamo și a implicării sale în proiectul care s-a dovedit o mare farsă. Melero Marin a răspuns mesajelor, însă - extrem de abil - le-a solicitat apoi reporterilor să nu publice răspunsul său. Gazeta nu va publica mesajele sale, care contrazic în mare parte ceea ce au declarat Contra și Ioan Becali în luna noiembrie. 

Reporterii au insistat, însă, ca Melero Marin să răspundă oficial unei acuzații extrem de grave care i-a fost adusă de un fost conducător al clubului Dinamo. Săptămânile trecute, Ionel Dănciulescu spunea în direct:  ”Din păcate, Contra a fost trădat de personajul principal, domnul Melero, care a dispărut la doar câteva săptămâni după ce s-a semnat această vânzare, bineînțeles după ce toate comisioanele din transferuri s-au dus către firma sa din Spania”.

 Întrebat dacă firma sa a avut profit de pe urma preluării clubului Dinamo de către Pablo Cortacero, Melero Marin a răspuns: 

“Cine pretinde asta este o canalie meschină! Niciodată în viața mea nu am încasat vreun euro de la Dinamo sau de la vreo persoană asociată cu acest club. Nu mai am nimic altceva de spus”.  

Melero Marin, angajat la controversata Almeria

 Juan Jose Melero Marin a fost directorul general al lui Getafe între 2013 și 2016, apoi a lucrat la Liga Spaniolă de Fotbal, unde a ocupat funcția de vicepreședinte. “Eu nu înțeleg nimic din fotbal. La Getafe, am niște consilierii care își doresc să facă lucrurile cum trebuie”, se alinta, glumind, Melero acum câțiva ani, într-o discuție cu jurnalistul spaniol Antonio Torres. Conform lui Torres, “Melero a cunoscut în tinerețe promovarea și apoi căderea lui AD Almeria în perioada în care clubul era condus de Alfonso Garcia”.   

Povestea Almeriei în anii în care Melero a lucrat în club e una curioasă. Promovată pe teren în Primera Division în 1976, echipa a pierdut meciul de baraj la masa verde din cauze bizare. Fanii au acuzat atunci Federația spaniolă de jocuri de culise. În 1979, Almeria a promovat în sfârșit, dar la începutul anilor ’80 a dispărut din cauza datoriilor uriașe. Ulterior, președintele Alfonso Garcia avea să declare că Almeria a cumpărat meciuri începând cu sezonul 1978-1979, mituind adversari. După implozia clubului, Melero Marin a lucrat pentru gigantul de telecomunicații Telefonica, apoi a intrat în structurile federației spaniole.

Adevărul despre afaceristul Dorin Șerdean » 10 societăți deținute, profit incredibil!

EXCLUSIV Ladislau Boloni, despre situația la Dinamo: „Cine a pus la cale tâmpenia de acolo? Cu toții sunt de vină!”

Telefon-surpriză la Dinamo! Juan Camara, abordat: „Mi-aș dori din tot sufletul, dar mai aștept până luni!”

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (18)
cj1960i
cj1960i  •  31 Decembrie 2020, 08:49
Postat de 22cea pe 30 Decembrie 2020, 18:17

Noi avem voie sa scriem "canalie" pe commuri ?

Depinde. Daca alegi gresit persoana, prietenii lui nea Ovi, te trimit o luna in tribuna. Astia se supara pt. mult mai putin. HAI, CU CENZURA!

major
major  •  30 Decembrie 2020, 18:35

escroci d-ăștia avem și noi! e plină pipera de ei!

22cea
22cea  •  30 Decembrie 2020, 18:17

Noi avem voie sa scriem "canalie" pe commuri ?

Vezi toate comentariile (18)
Comentează
Close