FOTBAL  »  Superliga  »  AMENINȚARE

FOTO // UPDATE „Vă dăm teroare?” » Mesajul interpretabil afișat la sediul FRF, revendicat: „Vrem libertate”

Un banner cu un conținut amenințător a fost afișat joi seara lângă sediul Federației Române de Fotbal. +6   FOTO
Un banner cu un conținut amenințător a fost afișat joi seara lângă sediul Federației Române de Fotbal.

Articol de - Publicat vineri, 04 februarie 2022 18:09 / Actualizat vineri, 04 februarie 2022 18:09

Un banner cu un conținut aparent amenințător a fost afișat joi seara lângă sediul Federației Române de Fotbal. O facțiune a galeriei Rapidului l-a revendicat ulterior.

UPDATE, ora 18:00. „Bombardierii 1998 - Rapid București” a revendicat mesajul

Pagina de suporteri a Rapidului, „Bombardierii 1998 - Rapid Bucureşti”, a postat pe Facebook mesajul, alături de îndemnul: „Libertate pentru suporteri!”.

„Vă dăm teroare?” » Mesajul interpretabil afișat la sediul FRF, revendicat: „Vrem libertate”

Mesaj interpretabil afișat la sediul FRF

„Când fotbalul n-avea culoare, am apărut. Vă dăm teroare?”, a fost mesajul afișat la Casa Fotbalului. În jargon, întrebarea „Vă dăm teroare?” poate însemna „Vă speriem?”. Dar unii o văd și ca pe o intimidare subînțeleasă pentru forurile de conducere ale fotbalului. 

Bannerul îi aparține, mai mult ca sigur, unei grupări ultras, astfel de manifestări reprobabile fiind consemnate și în trecut pe gardurile de lângă Casa Fotbalului.

Din informațiile obținute de Gazeta Sporturilor, Federația Română de Fotbal nu a decis încă dacă va sesiza organele abilitate după apariția respectivului mesaj amenințător. Banner-ul a fost găsit în această dimineață, iar mai apoi îndepărtat de paznicul de la Casa Fotbalului.

Fanii Rapidului, în urmă cu două zile: „Poate facem proteste la Federație”

Zilele trecute, fanii Rapidului amenințaseră că vor organiza proteste la sediul Federației, nemulțumiți de suspendarea primită în urma incidentelor de la meciul cu UTA. Alb-vișiniii vor juca fără spectatori la meciul cu Sepsi de etapa viitoare, iar astăzi, la Mediaș, nu au dreptul de a deplasa o galerie organizată.

+2 FOTO

Totuși, nu e clar dacă mesajul afișat la sediul Federației le aparține sau nu fanaticilor giuleșteni.

Rapid - UTA, rivalitate cu implicații

Rivalitatea dintre Rapid și UTA nu este una deosebită, dar când la mijloc apar și galeriile înfrățite cu cel două formații, iese scandal. Sâmbătă, pe Arena Națională, arădenii au fost sprijiniți de steliști, susținătorii formației din liga secundă. Din informațiile Gazetei, și mai mulți ultrași timișoreni, apropiați de Rapid, au fost prezenți pe stadion.

Imediat după fluierul de final al primei reprize au fost probleme între cele două galerii. Sunt eternele șicane. S-au întâlnit în colțul peluzei. Jandarmii au intervenit prompt, iar lucrurile nu au degenerat. Au plecat foarte mulți suporteri ai Rapidului și au venit până în dreptul celor de la UTA. Nu s-a ajuns mai departe. 

- Vlad Nedelea, jurnalist GSP.ro

VIDEO Tensiuni între fani în pauza meciului Rapid - UTA

Citește și: 

EXCLUSIV Mihai Iosif e ca și demis de la Rapid! Cine e principalul favorit să preia banca giuleștenilor

Plecare importantă de la Rapid » Giuleștenii pot pierde unul dintre cei mai buni jucători: „O să vină o ofertă zilele următoare”

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (10)
therealreddog33
therealreddog33  •  04 Februarie 2022, 20:26

Mda, poate nu înțeleg eu "fenomenul" ultras... Dar cu limba română ce ați avut fraților? Vă dăm teroare... Sună a amenințare în papuaneză, că română nu e în nici un caz.

ucluj2011
ucluj2011  •  04 Februarie 2022, 19:16
Postat de titiduru22 pe 04 Februarie 2022, 18:48

Mai nea , aberezi la greu , aici e vorba despre niste *** care au aruncat cu petarde pe teren si au facut scandal in tribune .

Nu sunt frate ***. Sunt suporteri. La fel ca și cei de la Dinamo care aruncă cu petarde , sau Steaua/FCSB , sau Craiova... sau cei din Franța... Turcia...Argentina... Italia... Grecia... Serbia...etc...etc... Problema se pune altfel. DE CE , întotdeauna se dă exemplu NUMAI cu galeria Rapidului?!? Știi când a fost ultima dată un teren suspendat (fără suporteri)??? Acum 6 ani!!! Știi ce echipă a fost "penalizată" atunci??? Rapid București!!! Treaba e că , FRFul aceast for "necorupt" , "FairPlay" , cu oameni "integri și competenți" , "fără interese meschine și fără a face jocurile în raport de prietenii și proptele" , judecă cu dublă măsură!!! Nu mă apuc să-ți dau exemple acum că ne apucă Paștele și tot nu termin dar cred că știi și tu și TOATĂ LUMEA ce vreau să spun.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

titiduru22
titiduru22  •  04 Februarie 2022, 18:48
Postat de pe 01 Ianuarie 1970, 02:00

Mai nea , aberezi la greu , aici e vorba despre niste *** care au aruncat cu petarde pe teren si au facut scandal in tribune .

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (10)
Comentează
Close