FOTBAL  »  Superliga  »  RAPID

EXCLUSIV Mihai Iosif e ca și demis de la Rapid! Cine e principalul favorit să preia banca giuleștenilor

Mihai Iosif
Mihai Iosif

Articol de - Publicat luni, 31 ianuarie 2022 16:11 / Actualizat luni, 31 ianuarie 2022 17:34

Mihai Iosif ar fi fost dat afară dacă Rapid nu ar fi egalat în meciul cu UTA. Debarcarea lui e numai o chestiune de timp, oricum. Favorit să-l înlocuiască e Laszlo Balint, plecat de la UTA, dar pe lista giuleștenilor se mai află Adrian Mutu și Bogdan Andone.

Rapidul e în pericol să rateze participarea în play-off și a câștigat doar trei meciuri dintre ultimele 20 pe care le-a disputat, un randament care i-a șubrezit de tot scaunul lui Mihai Iosif.

Laszlo Balint și-a dat demisia de la UTA!
UTA
Laszlo Balint și-a dat demisia de la UTA!

Balint: „Rezolvați cu Iosif și vin!”

Conducerea plănuia încă dinaintea partidei cu UTA înlocuirea antrenorului. Arădenii au condus cu 1-0 la pauză, vișiniii l-au avut pe Junior Morais eliminat, însă ei au izbutit să egaleze în partea secundă a jocului și Iosif și-a salvat temporar postul.

Reacţia lui Pancu despre postul de secund la naţională: „Sigur că m-ar încânta”
SECUND SELECȚIONER
Reacţia lui Pancu despre postul de secund la naţională: „Sigur că m-ar încânta”

Intenția de schimbare a lui cu un alt tehnician rămâne. Favoritul acționarului principal Victor Angelescu este Laszlo Balint, antrenorul plecat de la UTA. Balint a avut rezultate bune la Arad, dar a ajuns într-un conflict cu galeria după primul meci din anul acesta, pierdut acasă cu Gaz Metan, 0-1. Suporterii „Bătrânei Doamne” l-au acuzat că le-a întors spatele după joc, l-au înjurat și l-au făcut să fie tentat să renunțe imediat la post.

Șefii Rapidului au discutat cu Laszlo imediat după partida directă. „Sunt interesat să vin, dar numai dacă nu aveți antrenor” a fost răspunsul lui. Adică tratativele pot începe imediat ce Iosif o să fie înlăturat.

Nu-și au rostul aceste zvonuri, nu se pune problema de așa ceva. Dacă va avea loc o schimbare la nivelul băncii tehnice, veți afla de la noi, oficial. Momentan, nu se pune problema ca Mihai Iosif să plece de la Rapid
Daniel Niculae, președinte Rapid, în emisiunea „Liga Digi Sport”

Pe Adrian Mutu îl vrea și FC Argeș

Vișiniii mai luaseră în calcule și alte soluții pentru conducerea tehnică. Adrian Mutu e un nume la care se gândiseră. El e liber de când a fost dat afară de la Craiova 1948. Mutu e considerat o soluție și pentru FC Argeș, clubul în care a crescut ca fotbalist. Primarul Gentea are de gând să renunțe la Andrei Prepeliță în curând, supărat fiind că violeții s-au îndepărtat de locurile din play-off.

O altă variantă la care se gândiseră giuleștenii pentru bancă: cuplul Bogdan Andone-Maftei. Ei doi au condus-o pe Astra, cu care au terminat pe locul al treilea, după care au mers la Voluntari și au salvat echipa de la retrogradare, deși în iarnă, când au preluat-o, era penultima în clasament. Maftei e în club acum, e șef al centrului de tineret, așa că n-ar mai trebui să fie angajat, ar fi doar mutat ca antrenor.

Se termină povestea spectaculoasă a lui Mihai Iosif la Rapid?

Iosif a fost cea mai mare surpriză pe care a produs-o antrenoratul în ultimii ani. Fost fotbalist submediocru la Rapid și la Dinamo, el a lucrat la un moment dat într-o benzinărie, după care a ajuns în club ca antrenor secund. 

După demiterea lui Nicolae Grigore, în sezonul trecut, a devenit „principal” și a reușit să promoveze în prima ligă. „Miță” nu avea licență nici măcar ca antrenor secund, dar a fost păstrat în funcție din recunoștință fiindcă promovase și datorită relației foarte bune pe care o are cu suporterii. Galeria va accepta și ea schimbarea, date fiind rezultatele dezamăgitoare înregistrate recent. Iosif ar putea să rămână în club într-o altă funcție după ce va fi demis din postul de antrenor.

Rapid nu mai vrea doar salvarea de la retrogradare

Giuleștenii au insistat înaintea campionatului și apoi și pe parcursul competiției că obiectivul lor e salvarea de la retrogradare, însă rezultatele bune pe care le-au obținut mai ales în prima parte a sezonului i-au făcut să spere că vor participa în play-off. 

Rapidul se află acum la granița dintre play-off și play-out, pe locul al 7-lea, cu două puncte sub Farul, doar că echipa lui Hagi are un meci mai puțin, o restanță cu Clinceni, pe care ar trebui s-o câștige, dată fiind situația dezastruoasă în care se găsesc ilfovenii. 

Tot două puncte mai mult decât Rapidul are și Universitatea Craiova. Clubul a început sezonul cu un lot mic, ca să nu riște cu cheltuieli mai mari decât își permitea. În iarna aceasta au existat niște investiții tocmai pentru a forța intrarea în playoff, au mai fost aduși jucători.

Portret Laszlo Balint: muncitor, defensiv, dur

Cum e Laszlo Balint, antrenorul pe care-l vrea Rapidul? El a lucrat multă vreme în liga a doua, în cluburi mici, înainte să ajungă la UTA și să promoveze cu arădenii. A urcat cu UTA în „A” în urmă cu două sezoane, când vișiniii au fost printre perdanții din playoff. 

Oamenii care au colaborat cu Balint îl descriu ca pe un tip foarte pasionat de meserie și ca pe un antrenor dur, preocupat de disciplină și de pregătire fizică. Echipele lui mai mult se apără decât atacă, un stil pe care l-a avut și UTA.

VIDEO Tot ce trebuie să știi despre meciul din etapa 24, Gaz Metan - Rapid București

Citește și alte articole despre Liga 1:

Care este starea medicală a lui Ivanov după comoția suferită în Dinamo - FCSB » Când revine la antrenamente

ANALIZĂ 3 mâini moarte! Cifrele spun totul: ei sunt jucătorii care au „trădat” Universitatea Craiova în eșecul cu Sepsi

EXCLUSIV: Anunțul momentului pentru Gigi Becali » Fotbalistul se întoarce la FCSB: „Direct atacant îl bag!”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (76)
ucluj2011
ucluj2011  •  02 Februarie 2022, 00:31
Postat de senin pe 01 Februarie 2022, 02:03

Uraaaa!!! Dacă scăpăm de umflatul asta, afon la fotbal, suntem salvați, altminteri ne duceam în Liga2. Bună decizie, dar sa se ia repede!

FCSBist VOPSIT ÎN RAPIDIST! EȘTI RIDICOL.

612924583165627
Dragos Sturza  •  01 Februarie 2022, 13:53

Iar baga GSP zâzanie la Rapid, doar doar mai strică ceva.

paolo19
paolo19  •  01 Februarie 2022, 03:18

N-are nimic, Mitza! Ți-ai făcut treaba, acum ai timp și de păcănele full-time!

Vezi toate comentariile (76)
Comentează