FOTBAL  »  Superliga  »  PETROLUL - FCSB

FOTO Război în lumea ultrașilor din România! Galeria Petrolului a scandat: „Sifoanelor, sifoanelor!” » Oamenii lui Mustață ar fi încălcat o regulă nescrisă

Scenografia fanilor Petrolului de la meciul cu FCSB: „Adepți ai stilului de odinioară, ținem steagul sus într-un fenomen pe cale să dispară” +6   FOTO
Scenografia fanilor Petrolului de la meciul cu FCSB: „Adepți ai stilului de odinioară, ținem steagul sus într-un fenomen pe cale să dispară”

Articol de , - Publicat duminica, 09 octombrie 2022 21:30 / Actualizat duminica, 09 octombrie 2022 21:50

Susținătorii celor de la FCSB au avut parte de un tratament dur din partea ultrașilor Petrolului, înaintea meciului de astăzi de pe arena „Ilie Oană”. 

  • Ultrașii vicecampioanei au fost izolați în lumea ultrașilor din România, din cauza unei plângeri făcute la poliție împotriva rivalilor de la CSA Steaua. Un minor ar fi fost martor la un act de tâlhărie împotriva tatălui.

Aproximativ 700 de susținători ai celor de la FCSB au făcut deplasarea la Ploiești. Au avut parte de un tratament aprig din partea ploieștenilor:„Ole, ole, au venit sifoanele!”, „Sifoanelor, sifoanelor1” sau „Sifonarii, sifonarii!”. 

+2 FOTO

„Lupii galbeni” le-au transmis un mesaj vulgar și în ziua premergătoare meciului: „M*** sifoanelor! Libertate huliganilor!”.

VIDEO Scenografie specială înainte de Petrolul - FCSB: „Adepți ai stilului de odinioară”

Galeria Petrolului a pregătit și o scenografie impresionantă înaintea meciului cu FCSB: „Adepți ai stilului de odinioară, ținem steagul sus într-un fenomen pe cale să dispară”.

Ultrașii de la FCSB, acuzați că au încălcat o regulă nescrisă

De la ce a pornit conflictul? Pe 18 august, în urma meciului dintre FCSB și Viking din play-off-ul Conference League, un ultras din brigada „Tornado 47”, parte a Peluzei Nord FCSB, ar fi fost urmărit și agresat de unii suporteri ai CSA Steaua, din grupul „Glas”. Ultrașii „militari” l-au deposedat de steagul brigăzii. 

Cei de la  FCSB au mers la poliție și au depus plângere, acuzând că fiul minor al posesorului steagului a fost martor la întreaga scenă reprobabilă și că a fost serios afectat de moment. 

La scurt timp, Poliția Capitalei a anunțat că a „pus în aplicare 19 mandate de percheziție domiciliară și 14 mandate de aducere, în București și în județele Ilfov, Giurgiu și Vâlcea, într-un dosar penal de tâlhărie calificată”. 

Majoritatea peluzelor din România, inclusiv cele ale rivalelor Dinamo, U Cluj, FCU Craiova sau Petrolul, s-au unit împotriva celor de la FCSB, considerând că au încălcat un cod nescris al ultraseriei. 

Alături de sistem împotriva sistemului Într-o lume în care nu mulți au curajul de a trăi după propriul set de valori și în care puțini sunt cei care luptă pentru un ideal, oricât de nebunesc pare acesta, a fi obedient și a permite altcuiva să gândească și să acționeze pentru tine este varianta cel mai ușor accesibilă. Din prima zi a fenomenului, de la primul steag de gard pictat și de la prima deplasare organizată, ultrașii s-au declarat ca fiind împotriva sistemului. 

De-a lungul istoriei lor, aceștia s-au manifestat vădit ca fiind niște indivizi ce trăiesc liber, după propriul set de valori, după propriile reguli și după propria libertate. Mai mult decât atât, fenomenul nu a fost nevoit să se promoveze, căci oamenii veneau din proprie inițiativă, deoarece le oferea un lucru după care aceștia tânjeau încă din prima zi de viață: o identitate. Libertate pentru suporteri!
- Comunicat PCH

Ultras Liberi Noi, cei care frecventăm stadioanele țării, ne-am ales un mod de viață, poate cel mai principial și plin de valori, unii mai târziu, alții de când erau puștani, unii de pe băncile facultăților, alții din “colțul blocului”, unii îmbrăcați cu Stone Island, alții cu același trening pătat de vopsea. Acest fenomen ne-a unit pe toți prin idealurile sale, a aplatizat relieful social într-un univers al stadioanelor unde nu contează nimic altceva decât dedicarea pentru culori! Acest fenomen ne-a învățat să ne asumăm faptele, victoriile și înfrângerile!
- Comunicat Peluza Sud Craiova

Citește și alte știri din Liga 1:

Gigi Becali își atacă preferatul! Măsură drastică luată împotriva lui Octavian Popescu: „Brambureala de la el a plecat”

FOTO Gică Hagi a izbucnit la adresa propriului staff: „Sunt nervos, e o greșeală foarte mare! Să mi se spună că poate juca și apoi să văd asta?!”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (51)
paolo11
paolo11  •  14 Octombrie 2022, 15:17
Postat de mirstelistu pe 14 Octombrie 2022, 07:25

Du-te ba la o fasole si dupa trage ceva pe nas ***

Fasolea e la talpan!

mirstelistu
mirstelistu  •  14 Octombrie 2022, 07:27
Postat de boierasul pe 10 Octombrie 2022, 01:58

Mergi la teatru sau la opera sifonule dacă dorești " cultură")) ps - mâine poimâine aflăm că Musteața e turnător la.... miliție))))

Merg si la teatru si la opera dar sustin ceea ce am spus si cred cu tarie ca astia ca voi ar trebui sa dispareti din tribune, vreti bataie in ring cu voi sau ca acum e de actualitate mereti ma pe front im Ucraina daca tot va credeti mari si tari

mirstelistu
mirstelistu  •  14 Octombrie 2022, 07:25
Postat de paolo11 pe 10 Octombrie 2022, 06:15

Sunteti haiduci acum?

Du-te ba la o fasole si dupa trage ceva pe nas ***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (51)
Comentează