FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

Edi Iordănescu ezită să semneze cu FCSB! Ce a făcut antrenorul când s-a lovit de „metoda Gigi Becali”

Edi Iordănescu
Edi Iordănescu

Articol de , - Publicat sambata, 18 mai 2019 10:49

FCSB îl vrea antrenor, dar Edi Iordănescu, 41 de ani, a plecat din Gruia după meciul cu Malmo și din cauza imixtiunilor patronului, ce a trimis ordin să se facă o schimbare pe care antrenorul a refuzat-o.

Pot coabita Gigi Becali și Edward Iordănescu? E, probabil, marele semn de întrebare al verii, mai ales că în funcție de răspuns se va decide și dacă succesorul lui Teja va fi actualul tehnician al celor de la Gaz Metan Mediaș.

Edi Iordănescu e dorit de Becali, însă precedentul club de Liga 1 la care a activat a însemnat o experiență traumatizantă pentru fiul lui Anghel Iordănescu și din cauza unor practici pe care Gigi le-a folosit din plin cu toți antrenorii cu care a lucrat în ultimii ani.

Edi Iordănescu a preluat-o, vara trecută, pe CFR Cluj, după ce Dan Petrescu a dat curs ofertei din China. A stat pe bancă la Supercupa cu Craiova, pe care a câștigat-o, apoi a remizat acasă, cu Botoșani, și a fost demis după înfrângerea cu Malmo, 0-1, din preliminariile Champions League.

Nu neapărat eșecul a fost motivul principal al rupturii, ci refuzul lui Edward de a efectua o înlocuire pe care patronul a ordonat-o în timpul meciului cu suedezii.

„Cineva chiar a venit până lângă banca de rezerve și a spus că trebuie să facem această schimbare. Evident că Edi n-a dorit să o facă, iar după meci a ieșit scandal mare și de acolo a plecat toată ruptura", a dezvăluit o persoană din staff-ul lui Iordănescu jr., care și acum lucrează cu acesta la Gaz Metan Mediaș. 

Lucrurile au stat cu totul altfel la FCSB, mai ales în ultimii ani. Toți antrenorii au acceptat implicarea totală a lui Becali, iar schimbările pe care patronul le-a dorit i-au fost trimise lui Mihai Stoica, fie la pauză, fie pe parcursul reprizei secunde, prin intermediul SMS-urilor. Inclusiv camerele TV l-au surprins la câteva meciuri pe MM cum butona pe telefon și scria mesaje, chinuindu-se să se ferească pentru a nu fi văzut. 

Le-a luat 400.000 de euro!

Edi Iordănescu avea un contract extrem de avantajos la CFR. Orice demitere costa clubul 400.000 de euro. Cum rezilierea unilaterală a aparținut patronului din Gruia, antrenorul s-a ales cu respectiva sumă, care a fost eșalonată în două rate.

Prima încasată atunci când s-a semnat rezilierea, iar cealaltă jumătate la finalul lunii octombrie 2018! Și la FCSB, dacă va veni, Iordănescu jr. va solicita clauze în contract prin care să i se garanteze libertatea de a alege primul "11" și de a face schimbările. În caz contrar, înțelegerea va pica automat și clubul ar trebui să-i achite o sumă de bani. 

Edi nu-l vrea pe MM pe bancă

Motivul pentru care Mihai Stoica a anunțat deja că nu va mai sta pe bancă începând din sezonul următor nu e cel anunțat de directorul sportiv, "M-am săturat să fiu înjurat pe toate stadioanele", ci iminenta sosire ca antrenor a lui Iordănescu junior. Acesta l-ar fi anunțat deja pe Gigi Becali că nu acceptă să preia postul dacă MM va mai sta pe bancă. De fapt, Edward i-ar fi solicitat patronului ca nimeni dintre cei care vor lua loc lângă el, în timpul meciurilor, să nu aibă asupra lor vreun telefon mobil. 

„Gigi Becali e dispus să-i ofere o libertate mult mai mare lui Edi Iordănescu”Mihai Stoica, director sportiv FCSB

„Decât să renunț la principiile și la filosofia pe care le am cu privire la antrenorat, prefer să stau acasă” Edward Iordănescu, antrenor Gaz Metan

2e numărul cluburilor, din cele 14 din Liga 1, care au acum același antrenor ca la startul sezonului: Viitorul (Hagi) și Poli Iași (Stoican)

4antrenori diferiți a avut în acest sezon CFR, care a câștigat titlul: Iordănescu, Conceicao, Minteuan și Dan Petrescu

E mult peste Teja la Mediaș

Dacă Iordănescu va ajunge în vară la FCSB, va fi al doilea antrenor consecutiv pe care Mediaș îl trimite la clubul lui Gigi Becali. Primul a fost Teja. Cum arată o comparație între cei doi în actualul campionat? Edward are cifre mai bune la un număr relativ egal de etape, dar şi adversari mai facili decât a avut Teja la FCSB.

teja iordanescu

Vezi și:

VIDEO Mihai Teja, ultima conferință ca antrenor la FCSB: „Strategia e ca Becali să transfere jucătorii! E greu să aduci ce vrei tu”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (6)
andy2008
andy2008  •  18 Mai 2019, 19:53

Edi Iordanescu a fost ZERO ca jucator si e de 5 ca antrenor,ce sa caute la Steaua?

zinzir
zinzir  •  18 Mai 2019, 16:14

Comparati mere cu portocale. Teja a antrenat Gazul in compionat, iar Iordanescu in play-out, normal ca Iordanescu are procentaj de victorii mai mare.

ali.bec
ali.bec  •  18 Mai 2019, 14:22
Postat de Popa Corneliu pe 18 Mai 2019, 13:49

Baiatul lu' tata, Edy Iordanescu, trebuie sa-nteleaga ca au inceput toate aceste "manarii" de cand mass-media !"l-a propus/l-a pus in atentia" lu' ciobanel Becali! Capisci? Dupa astea doua meciuri poate ciobanel nu-l mai doreste, mai ales ca a fost indepartat si de la echipa d-lui Dancu, seful Noii Cooperative de Partid si Primarii si "cureaua de... transmisie" intre Politicul din Romania si FRF , Liga, unde sunt "numitii" Ky(o)ros Vassaras, Habarnam Burleanu si Ginela Iorgulescu! Sintagma ca un campionat nu se castiga pe teren in play off, ci cu echipele mici, sufera un mic amendament: "daca ai mass-media" sa te sustina! Jurnalistii care conduc fotbalul romanesc sunt impartiti in doua categorii: o parte angajati la Digi.ro/Digi.hun, iar cea de a doua parte angajati ai FRF! Asa ca Edy trebuie sa se gandeasca de doua ori, daca se poate sa antreneze echipa lu' ciobanel, echipa care "nu trebuie sa mai faca performanta", iar ciobanel, cu "metode specifice", trebuie indepartat din "decor" si determinat sa o... "ia pe campii" ca dl Porumboiu!Intreaba si tu incolo, incoace si vezi daca am dreptate, mass-media te pune pe taraba ca pe o marfa, iar cu ocazia asta ma ia si "pulsul cetatii"!

Esti dus cu pluta totalmente. In Liga Mămăliga toți - indiferent de funcție sau profesie - ***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (6)
Comentează