FOTBAL  »  Superliga  »  TRANSFER

Slab pentru Dinamo, bun pentru Superliga! Mihai Eșanu și-a găsit rapid echipă: „Ne-am înțeles, e un portar de viitor, cu potențial”

Mihai Eșanu / Sursă foto: GSP
Mihai Eșanu / Sursă foto: GSP

Articol de - Publicat miercuri, 10 august 2022 19:59 / Actualizat luni, 22 august 2022 11:41

Mihai Eșanu și-a încheiat aventura la Dinamo, dar își va continua cariera în Superliga, la Chindia Târgoviște. Marcel Ghergu, președintele dâmbovițenilor, a confirmat transferul portarului de 24 de ani.

„Ne-am înțeles, dorim să-l legitimăm. Mâine (n.r. - vineri) urmează să fie declarat liber. Are acord de reziliere cu Dinamo. Este venit deja la Târgoviște. A fost o conjunctură că putem lua liber un portar de viitor, cu potențial. Îl cunoaștem foarte bine”, a precizat Marcel Ghergu, președintele Chindiei, pentru GSP.ro. 

Mihai Eșanu va avea serios de muncit pentru un loc în echipa de start a lui Adi Mihalcea. Cătălin Căbuz e titularul de drept, în timp ce rezerva acestuia e Dinu Moldovan. Puștiul de 17 ani Andreas Brînzea e cel de-al treilea goalkeeper din lot.

Fanii nu-l mai doreau pe Eșanu la Dinamo

Eșanu a îngropat speranțele „câinilor” în barajul cu U Cluj (0-2, 1-1), iar suporterii au făcut presiuni ca portarul să plece din Ștefan cel Mare. Ceea ce s-a întâmplat în ultimul week-end. Acum, titular între buturile roș-albilor este Denis Oncescu, 18 ani, în timp ce rezerva sa este Ștefan Fara, 21 de ani.

Astfel, Mihai Eșanu devine cel de-al optulea jucător care a retrogradat cu Dinamo în Liga 2, dar care și-a găsit contract în prima ligă. Ceilalți sunt Torje, Matei, Vlad Morar, Ivanovski, Rodriguez, Răuță și Irobiso.

Mihai Eșanu, mesaj de adio pentru Dinamo: „Vis devenit realitate”

Sâmbătă, Mihai Eșanu și-a anunțat plecarea de la Dinamo, goalkeeper-ul transmițându-le un mesaj fanilor dinamoviști. 

„Mulțumesc, DINAMO, pentru tot! A fost un vis devenit realitate și o onoare să joc la echipa pe care am iubit-o de mic. Au fost 9 ani cu de toate: victorii, înfrângeri, bucurii, lacrimi, momente de neuitat, accidentări.

Îmi pare sincer rău pentru că, uneori, evoluțiile mele nu s-au ridicat la înălțimea așteptărilor suporterilor. Aș fi vrut să rămân și să ajut să aducem Dinamo acolo unde îi este locul, dar nu a depins de mine.

Mulțumesc tuturor oamenilor care au fost alături de mine și de noi în momentele bune, dar mai ales în cele rele”, a scris Eșanu pe Instagram. Alături de mesaj, o serie de fotografii în care îmbracă echipamentul lui Dinamo.

VIDEO Ion Țiriac l-a abordat pe prim-ministrul Ciucă: „Domnu' general, vedeți cum faceți și cu Dinamo”

Citește și alte știri despre Dinamo: 

EXCLUSIV Răzvan Zăvăleanu lămurește situația incertă de la Dinamo: cum merg discuțiile cu Murad + răspunde acuzațiilor venite dinspre fani

Dinamo a început tare, apoi s-a blocat » Ce urmează pentru club într-un domeniu vital

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (9)
gregoryhf
gregoryhf  •  11 August 2022, 16:41
Postat de creeperno807 pe 10 August 2022, 22:41

Cel mai bine cotat la gafe, crescut de marele Raduta, cu prezente la u21 pe ***, plecat gratis ca si cum ar fi avut vreo perfomanta sa plece pe bani. Mare jucator!

este cel mai bun cotat la bani. bine ca a plecat gratis. si a ramas in liga 1.cam ca toti care au retrogradat dinamo.

therealreddog33
therealreddog33  •  11 August 2022, 10:46
Postat de gojgaru pe 11 August 2022, 03:11

Si tu esti dinamovist ...

De "dinamovisti" și "cunoscători" ce sunt ăștia, lasă liber un jucător de 250.000, pe care a doua zi îl ia Chindia gratis. Și nu e primul exemplu. Apoi se plâng ca nu au bani... Administratorul asta special, cu școala in Olanda, la Cruyff, nu a învățat la managementul sportiv cu care se lăuda și cum se valorifica jucătorii? Îl lăsa pe Eșanu sa apere 10-20 meciuri în B, o făcea bine și apoi îl vindeau pe min. 150.000. E oricum mai valoros decât Oncescu și Fara, care nu au deloc experienta și vor gafa și ei. E normal la vârsta asta, un portar devine cu adevărat bun după 27 ani. Dar ce știu eu, eu nu sunt expert, Bucurică și cu Iacob sunt...

therealreddog33
therealreddog33  •  11 August 2022, 10:34
Postat de gojgaru pe 11 August 2022, 03:11

Si tu esti dinamovist ...

Da. Sau Bucurica și PCH sunt de neatins?

Vezi toate comentariile (9)
Comentează
Close