FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

Todoran „paravan” la FCSB?! Cine ar fi de fapt adevăratul antrenor numit de Gigi Becali

Dinu Todoran ar fi doar „paravan” pentru Mihai Pintilii la FCSB
Dinu Todoran ar fi doar „paravan” pentru Mihai Pintilii la FCSB

Articol de , , - Publicat duminica, 23 mai 2021 22:39 / Actualizat duminica, 23 mai 2021 22:58

Cu un CV penibil ca antrenor, dar cu licenţă PRO, Dinu Todoran ar putea fi doar un paravan pentru secundul FCSB-ului. Mihai Pintilii ar fi adevăratul principal!

Becali a confirmat criteriile după care alege antrenorul, l-a angajat pe Dinu Todoran fără ca pe acesta să-l recomande cariera de tehnician ori parcursul din cariera de fotbalist. Todoran nu a fost nici un mare fotbalist, nu a jucat nici la FCSB.

Mihai Pintilii, adevăratul antrenor de la FCSB?!

Istoricul său nu l-a împiedicat însă pe Todoran să dea lovitura, să ajungă la FCSB ca "principal". "Nu are nimic special, nicio calitate deosebită, nici un stil", povestesc oameni care îl cunosc pe Dinu ca antrenor.

Dar are totuşi o calitate. Are licența Pro și există bănuiala că echipa ar conduce-o, de fapt, Mihai Pintilii. Fostul internațional nu are nicio calificare ca antrenor, dar face parte din staff încă de un an și jumătate, de când Becali l-a obligat să renunțe la cariera de fotbalist.

Todoran „paravan” la FCSB?! Cine ar fi de fapt adevăratul antrenor numit de Gigi Becali
Mihai Pintilii ar fi adevăratul antrenor la FCSB. Foto: sportpictures.eu

Dinu Todoran era omul lui Pandele

Cine a apucat să colaboreze cu Todoran îl descrie ca pe un tip docil, lipsit de inițiative și de idei importante: "Becali l-a ales corect, o să execute totul. Dinu a fost și la Voluntari omul lui Pandele și s-a comportat ca un slujitor loial și acolo".

Fost mijlocaș, el a jucat pentru FC Voluntari încă din liga a treia, așa a devenit un om de încredere al primarului.

Pandele l-a desemnat să conducă centrul de tineret și i-a încredințat prima echipă numai ca interimar, pentru patru meciuri.

În afara experienței de la Voluntari, Dinu a mai condus-o pe CSM Slatina pentru patru meciuri, o formație care a retrogradat din liga a doua în liga a treia. 

5.000 de eurova încasa Todoran lunar la FCSB. Neubert, preparator fizic, deci subordonat lui, primește de două ori mai mulți bani

Am ales un antrenor pentru cumințenie, nu pentru calitatea lui profesională. El este Dinu Todoran. Aveam de gând să-l angajăm la centrul de tineret, că trebuia să schimbăm ceva după ce ne-a bătut Afumați cu 4-1! Dar l-a sunat MM și nu a răspuns, a scris "sunt la duhovnic". Are el duhovnic? Atunci, vine antrenor la prima echipă!
Gigi Becali, patron FCSB

De ce să nu angajezi un antrenor cu experiență, care poate să producă rezultate bune și să crească valoarea jucătorilor tăi? Îi vinzi pentru mai mulți bani dacă ei au performanțe! Dar nu poți să vorbești cu omul, e clubul lui, sunt banii lui
Gabi Balint, la DigiSport

Ţine cu Dinamo, voia la Rapid

Todoran a povestit la un moment dat că a fost dinamovist de mic: „Prenumele Dinu vine de la Cornel Dinu, tata era fanul lui Dinamo. Și eu eram suporterul lor, știam pe de rost echipa «câinilor»". 

El a mai spus la GSP Live și că i-ar fi plăcut să fi jucat pentru Rapid, atras de atmosfera din Giulești, un stadion pe care a apărut de multe ori ca spectator. 

Balint: „Nu mergi la biserică, nu ai Pro!"

Gabi Balint, fost atacant al Stelei câștigătoare a Cupei Campionilor în 1986, a râs la DigiSport de criteriile după care Becali caută antrenorii: „Școala de antrenori ar trebui să impună o condiție nouă de acum: nu ești dus la biserică, nu ai licența Pro!". El s-a referit la felul în care Gigi l-a ales pe Todoran, exclusiv datorită religiozității pe care a manifestat-o antrenorul. Todoran are 42 de ani și patru meciuri petrecute ca antrenor în prima ligă. 

Florentin Petre: „O să stau numai pe la slujbe"

Comportamentul lui Becali îl determină și pe un mare dinamovist să devină interesat de postul de antrenor principal de la FCSB. Florentin Petre a glumit la DigiSport: „Să promovez cu Brăila în liga a doua și pe urmă o să stau mai mult pe la biserică". 

O aluzie la condiția principală după care Gigi alege antrenorii. Petre o conduce pe Dacia Unirea, o formație care și-a câștigat seria din "C" și joacă barajul pentru promovarea în "B". În prima manșă, brăilenii au remizat la Galați, 1-1. "Sunt profesionist, iar Becali m-a ajutat cu medicamente într-un moment greu", a mai spus Florentin. El a avut hepatita C și a beneficiat de ajutorul patronului de la FCSB atunci, cu Anamaria Prodan ca intermediar. 

DEZBATEREA ZILEI » Contează antrenorul din acte la FCSB?

Citește mai multe știri despre FCSB:

Dică dă din casă, după negocierile cu Becali: „Mi-a spus ce transferuri face. Dacă le reușește, FCSB va fi puternică”

Gigi Becali și Dumitru Dragomir, afacere de 2 milioane de euro anunțată în direct: „E multimilionar, ce să caute la FCSB?”

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (59)
dodo001
dodo001  •  24 Mai 2021, 08:35

Pariu ca nici anul viitor nu vom vedea pe Fcsb campioana. De fapt nici măcar în top 3 nu va fi. Ar trebui sa se concentreze pe Cupa României, e mult mai ușor. În plus va dați seama ce efervescenta va fi în Ghencea?!

cri5ti
cri5ti  •  24 Mai 2021, 08:26

v-ati trezit și voi după o săptămână??.. era logic ca era asa... și asta tot o opera MM Stoica e.. marele director sportiv

valentindragobete
valentindragobete  •  24 Mai 2021, 08:15

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (59)
Comentează