FOTBAL  »  Superliga  »  REGULĂ

Mihai Rotaru calcă în picioare regula U21: „Sacrificăm jucătorii! FRF să recunoască că a greșit”

Mihai Rotaru, finanțator Universitatea Craiova
Mihai Rotaru, finanțator Universitatea Craiova

Articol de GSP - Publicat joi, 22 aprilie 2021 11:15 / Actualizat joi, 22 aprilie 2021 11:30

Mihai Rotaru, finanțatorul de la Universitatea Craiova, critică regula U21 din Liga 1 și lipsa de reacție a Federației Române de Fotbal la nemulțumirile cluburilor. 

Regula U21, care obligă cluburile să aibă un jucător U21 pe teren pe tot parcursul meciului, iar un al doilea astfel de fotbalist titular, a cauzat multiple reclamații din partea cluburilor din Liga 1. Prezența în primul „11” al celui de-al doilea jucător a obligat în repetate rânduri antrenorii să apeleze la schimbări rapide, unele chiar după câteva zeci de secunde, o situație jenantă pentru mulți tineri fotbaliști.

Ultimul care critică această regulă este Mihai Rotaru, numărul 1 de la CS Universitatea Craiova. Finanțatorul „leilor” așteaptă lămuriri cu privire la felul în care va arăta această regulă în următorul sezon. FRF plănuiește să oblige cluburile să lase în teren minimum 45 de minute și cel de-al doilea U21. Ceea ce va complica și mai mult calculele tehnicienilor.

Mihai Rotaru: „Trebuie să sacrifici 4-5 jucători pentru 2 U21”

„Federația trebuie să asigure un climat în care să existe predictibilitate. Suntem înainte cu aproximativ o lună și jumătate de începerea următorului sezon - mă refer la momentul în care pleci în cantonament - și noi nu știm cum va arăta regula U21 în sezonul viitor. Cum să îți faci calcule, neștiind dacă va exista în continuare această regulă? Dacă va fi cu un singur jucător pe durata a 90 de minute, dacă va fi cum este acum sau cu al doilea jucător care să joace 45 de minute.

Pentru 2 jucători U21, tu trebuie să sacrifici încă 4-5 care trebuie să stea în preajma primei echipe. În caz de accidentare, trebuie să intre altul. Gândiți-vă la Baiaram anul trecut, pentru că trebuia să stea în umbra lui Mihăilă nu a jucat două meciuri la echipa a doua sau la echipele de juniori. Ionuț Mitran, titularul echipei naționale U19, a jucat aseară 3 minute și în alte două meciuri câteva minute. 

Deci noi sacrificăm jucători de națională pentru a da la 2 jucători, care nu știm dacă sunt valoroși sau nu, posibilitatea de a juca la seniori. Anumiți jucători se dezvoltă mult mai greu. Și îi arunci în luptă să îi rupă alții? Să prindă frică față de fotbal?

Apoi ai discriminare pe caz de vârstă. Cum să îi spui unui jucător că nu joacă pentru că trebuie să joace unul de 18 ani, că are vârsta necesară? Cu doi jucători, unul obligatoriu 45 de minute, sacrifici mult mai mult. Vin din spate generațiile următoare, îi ținem doar de dragul de a-i ține? Ne batem joc de prea mulți jucători pentru a avea doar 1-2 în primul 11. Până la urmă, valorile vin spre noi, FCSB, Viitorul, practic celeallte echipe nu poți spune că au jucători care să facă față cu brio în prima ligă”, a spus Rotaru la Pro X.

Mihai Rotaru: „FRF trebuie să recunoască că a greșit”

Finanțatorul de la Craiova vrea o modificare a regulii, sugerând ca unul dintre cei doi fotbaliști impuși să fie din categoria de vârstă U23. 

„Am cerut deja (schimbarea regulii), am prezentat și argumentele. Știu că în FRF era un curent de opinie care cerea să fie unul U21, altul U23. Dar la Federație știți cum este, au plecat pe o linie, merg pe ea. Trebuie să recunoască în anumite momente că au greșit. Repet cazul lui Baiaram. El trebuia să stea rezerva lui Mihăilă anul trecut. L-am sacrificat, un an de zile nu a jucat. Nu e păcat?

Sunt efecte adverse, trebuia să le contabilizeze, să vadă: «Am făcut o greșeală, hai să schimbăm»”, a adăugat Rotaru. 

VIDEO. Bogdan Apostu: „FRF își dorește ca al doilea U21 să joace măcar 45 de minute!”

Mai multe știri din Liga 1:

Ilie Poenaru, declarație războinică din carantină: „Vrem victoria cu FCSB și locul 4!”

Gigi Becali, șanse minime să mai ia bonusurile pe Man! Nu retrogradarea Parmei compromite clauzele

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (18)
stefy29
stefy29  •  23 Aprilie 2021, 17:18

rotare nu fi fraier, inscrie-ti echipa in Superliga Europei ca sun locuri libere. Abia asteapta aia sa va primeasca. Sa-l iei si pe eugenie pampam cu tine, ce el va iubeste de mic, de la infintarea voastra, din 2013.

gazistu
gazistu  •  22 Aprilie 2021, 21:59
Postat de sibelius pe 22 Aprilie 2021, 13:01

Dupa aceeasi logica orice femeie poate da federatia in judecata pentru ca sunt discriminate. La fel si unul invalid.

dupa felul cum scrii, esti sibian...ca numai aia se tin cu nasu pe sus, si le stiu pe toate!!! ...... sa-ti raspund la ce ai zis, sibianul: NU TREBUIE SA DEA FEMEILe in judecata FRF, deoarece este si liga de fotbal feminin, desteptule :)

sibelius
sibelius  •  22 Aprilie 2021, 16:31
Postat de Ilie Tarnoveanu pe 22 Aprilie 2021, 15:15

Macar pe perioada play-off trebuie lasate echipele sa -si foloseasca jucatorii cu care sa joace in cupele europene. Poate asa reusim si noi o avansare mai acatarii in aceste cupe.De ce se baga o institutie care nu e clar nici acum cum a aparut,cum functioneaza, ce sume se manipuleaza ,cu cine le imparte, acolo unde e vorba de afaceri private?!?!

Fara afilierea la "institutia aia" cluburile nu joaca niciunde iar pentru multe "cupele europene" se termina dupa doua meciuri. Care-s super-jucatorii aia care nu pot juca la Craiova din cauza regulii? Mamut? Tudorie? Barbut? Caricaturile din aparare?

Vezi toate comentariile (18)
Comentează