FOTBAL  »  Superliga  »  ARBITRAJ

Mihai Stoica a cerut excluderea unui arbitru, clubul „vătămat” răspunde: „Nu aș putea să spun că nu sunt mulțumit de arbitraj”

Articol de - Publicat luni, 02 octombrie 2023 19:50 / Actualizat luni, 02 octombrie 2023 20:35

Dani Coman, președintele celor de la Hermannstadt, a vorbit, luni, la 24 de ore de la egalul cu Rapid, 1-1, despre fazele controversate de arbitraj ale partidei de la Sibiu. Gazdele au reclamat un fault în atac la golul giuleștenilor, dar și un presupus penalty neacordat în prelungiri

Pe un ton împăciuitor, președintele sibienilor s-a rezumat la a spune că așteaptă o comunicare mai eficientă între arbitrii de centru și asistenții din cabina VAR. Sistemul de videoarbitraj nu a intervenit pentru verificarea fazei din care Rapidul a deschis scorul în partida de duminică.

Dani Coman, după arbitrajul din Hermannstadt - Rapid: „Nu aș putea să spun că nu sunt mulțumit de arbitraj”

„Nu suntem supărați. Suntem mulțumiți de jocul pe care l-a făcut echipa. Am întâlnit o echipă bună, care se luptă pentru primele locuri ale clasamentului. Am avut ocazii de a marca, am dominat jocul. 

Nu aș putea să spun că nu sunt mulțumit de arbitraj, chiar dacă am considerat după meci că am fost dezavantajați. Am luptat pentru VAR ani de zile. Cred că ar trebui ca cei de la VAR să analizeze mult mai atent și să discute cu arbitrul de centru

Dacă se analiza ultima fază la VAR, sunt ferm convins că era penalty”, a spus Dani Coman, conform Playsport

Mihai Stoica reacționase dur duminică: „N-ar mai trebui să arbitreze vreodată!”

Faza controversată din Hermannstadt - Rapid 1-1, în urma căreia giuleștenii au deschis scorul, deși Iacob îl descălțase pe Paraschiv la startul acțiunii, a provocat un discurs extrem de dur din partea lui Mihai Stoica, managerul general al rivalei FCSB.

„E incredibil! Uitaţi-vă cum îl calcă pe gheată! Doar dacă avea vreun buton de eject la gheată să nu dai fault. E o fază la care arbitrul VAR nu ar mai trebui să aibă voie să arbitreze vreodată! Nu ai cum să nu-l chemi pe «central» pentru a-i arăta faza!

Iese acum cineva de la Rapid să spună că golul a fost marcat în condiţii neregulamentare? Dacă vor fi întrebaţi, cu siguranţă vor găsi explicaţii. Nu ştiu cât de mult înţelege Șucu din ce s-a întâmplat acolo, dar fotbalul trebuie jucat cu ghete în picioare”, a răbufnit Mihai Stoica, în platoul Orange Sport.

+2 FOTO

L-a descălțat, dar golul s-a pus! Fază controversată în Hermannstadt - Rapid

Doar 3 minute se scurseseră din meciul de la Sibiu în momentul în care Rapid a deschis scorul. Alexandru Ioniță II a fost marcatorul, gol cu capul, la capătul unei faze care a plecat de la un duel între Daniel Paraschiv și Paul Iacob, reclamat de gazde.

Aflat în apropiere de centrul terenului, în jumătatea adversă, Paraschiv a încercat să oprească o minge primită sus, la nivelul capului. Stoperul rapidist Paul Iacob a sărit la cap cu adversarul, a câștigat duelul aerian, iar în cădere l-a călcat pe Paraschiv, pe care l-a și descălțat de gheata dreaptă.

Cum „centralul” Szabolcs Kovacs nu a fluierat, mingea a ajuns la Emmers, acesta a continuat cu Braun, a urmat un un-doi între fundașul dreapta și Funsho, iar același Braun a centrat în careu, exact pe capul lui Alexandru Ioniță.

Gazdele au cerut ca golul să fie anulat, reclamând un fault în atac la Paraschiv, însă nici arbitrii din camera VAR, perechea Cătălin Popa și Raul Ghiciulescu, nu au considerat să-l cheme pe Kovacs la marginea terenului, pentru a revedea duelul incriminat de sibieni.

Citește și alte știri de actualitate: 

Galeria lui FCSB, ironii către Talpan și Sud Steaua: „«Echipa anonimă» revine acasă după multe etape în care a «făcut» stadioane pline prin toata țara”

A criticat conducerea clubului, iar acum este ca și demis » Constantin Gâlcă, pe picior de plecare de la Radomiak Radom: „Și-a semnat singur sentința”

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (4)
iung811
iung811  •  03 Octombrie 2023, 15:18

Stoica ăsta, zici ca-i baba aia curioasă care stă toată ziua cu ochii pe vizor sau moșul ala *** care sparge mingea copiilor. Acum joacă rolul de muscă când se întâlnește cu un cal.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Mondo
Mondo  •  03 Octombrie 2023, 00:15

Cu cit Rapid este mai puternica cu atit *** Stoica o sa-i atace mai mult. Se pare ca si Clujul i-a luat frica Rapidului considering comentariile lui Balaj.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

14abcdefgh14
14abcdefgh14  •  02 Octombrie 2023, 23:03

Daniel Coman este unul dintre personajele cu decență din tragicomicul nostru fotbal românesc. O persoană echilibrată și implicit mai credibilă decât mulți alți președinți. Respect!

Vezi toate comentariile (4)
Comentează