FOTBAL  »  Superliga  »  UNIVERSITATEA CLUJ

Mihai Stoica, impresionat de atacantul formației aflate în play-out: „Se pare că sunt ceva străini de valoare în campionatul nostru”

Mihai Stoica (57 de ani), managerul general al vicecampioanei României, FCSB, s-a arătat impresionat de Mamadou Thiam (27 de ani), atacantul senegalez al celor de la Universitatea Cluj.
Foto: Imago
Mihai Stoica (57 de ani), managerul general al vicecampioanei României, FCSB, s-a arătat impresionat de Mamadou Thiam (27 de ani), atacantul senegalez al celor de la Universitatea Cluj. Foto: Imago

Articol de - Publicat duminica, 26 februarie 2023 12:19 / Actualizat duminica, 26 februarie 2023 13:43

Mihai Stoica (57 de ani), managerul general al vicecampioanei României, FCSB, s-a arătat impresionat de Mamadou Thiam (27 de ani), atacantul senegalez al celor de la Universitatea Cluj, autorul unei „duble” în meciul câștigat de ardeleni sâmbătă după amiază, scor 2-0, în fața celor de la FC Botoșani. 

Oficialul roș-albaștrilor nu este de acord cu cei care spun că în campionatul României vin numai jucători străini fără valoare, dându-l exemplu pe atacantul african al „studenților”, care a marcat 7 goluri în actuala stagiune de Liga 1. 

Gigi Becali crede că nu mai poate, Dan Petrescu are altă părere: „A rupt terenul, a alergat fantastic”
CFR CLUJ
Gigi Becali crede că nu mai poate, Dan Petrescu are altă părere: „A rupt terenul, a alergat fantastic”

Mihai Stoica, managerul general de la FCSB, impresionat de Mamadou Thiam, atacantul lui U Cluj: „Cu noi dăduse primul gol, apoi a avut o pauză destul de lungă”

„Cu noi dăduse primul gol (n.r. - U Cluj - FCSB 2-1, 31 octombrie 2022), apoi a avut o pauză destul de lungă. Am zis: «Bă, să vezi că ăsta a dat doar cu noi». Şi Bahassa (n.r. - Yassine Bahassa, de la FCU Craiova) a dat goluri în campionat. Ne-am liniştit. Se pare că sunt ceva străini de valoare în campionatul nostru. 

Spun asta pentru că toată lumea pune la zid străinii aduşi în Superligă, dar nu este chiar aşa. Thiam, chiar dacă pare puţin supraponderal, este un jucător bun. Nici Eric (n.r. - de Oliveira) nu era slăbuţ şi poate a fost în TOP 3 străini din istoria campionatului nostru. 

Aici e o problemă mare. Ne aducem aminte de Ovidiu Maier la Rapid, care a slăbit şi nu mai juca. Sunt unii care pot da randament în zona lor de confort, dar nu ajung la un nivel foarte înalt. 

Contraexemplu este Denis Alibec, care a ajuns la greutatea optimă şi joacă mult mai bine”, a declarat Mihai Stoica, potrivit Orange Sport. 

Mamadou Thiam, din 2022 la Universitatea Cluj 

Mamadou Thiam și-a făcut junioratul în Franța, la Dijon. În perioada iulie 2016-iunie 2017, Mamadou Thiam a jucat sub formă de împrumut la Clermont. În august 2017, acesta ajungea în Anglia, la Barnsley, formație pentru care a marcat 8 goluri în 92 de meciuri. 

În octombrie 2020, Mamadou Thiam ajungea în Belgia, la Oostende, din postura de jucător liber de contract. Belgienii l-au împrumutat în perioada iulie 2021-iunie 2022 în Franța, la Nancy. 

Mamadou Thiam a ajuns la Universitatea Cluj în septembrie 2022, după despărțirea de Oostende. În actuala stagiune, Mamadou Thiam a bifat 19 meciuri, a înscris 8 goluri și a dat o pasă de gol în tricoul ardelenilor, în toate competițiile. Este cotat la 450.000 de euro pe Transfermarkt.com. 

VIDEO. 18.000 de spectatori au asistat la partida dintre Universitatea Cluj și FCSB 

Citește și: 

Căpușă, fotbalistul eliminat în Rapid - Chindia, îl acuză direct pe arbitrul Chivulete: „La ce să mă aștept când îmi spune asta înaintea meciului?”

Viorel Moldovan a desfiinţat un jucător de la Rapid: „Eu l-am văzut pe Giulești. E dolofan, are probleme cu greutatea”

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (4)
propaganda
propaganda  •  27 Februarie 2023, 18:56
Postat de 81mada pe 26 Februarie 2023, 17:21

Sunt pe naiba valorosi, doar rebuturi…

Nu stiu de ce vorbeste despre trecut fostul puscarias, intrucat in Romania au venit si straini de valoare DAR NU PREA MAI VIN. Cand platesti coco...

81mada
81mada  •  26 Februarie 2023, 17:21

Sunt pe naiba valorosi, doar rebuturi…

gido
gido  •  26 Februarie 2023, 16:45

atata mai mult a harterofil decat a fotbalist... dar e normal...suntem in romania...

Vezi toate comentariile (4)
Comentează