FOTBAL  »  Superliga  »  ADUNARE GENERALĂ FRF

Minimum 15, maximum 17! » Adunarea Generală a FRF a decis: echipele care au retrogradat pe teren vor juca în Liga B

Ieri, Adunarea Generală a FRF a plictisit auditoriul: s-a validat doar că trei promovate au obţinut licenţa!
Ieri, Adunarea Generală a FRF a plictisit auditoriul: s-a validat doar că trei promovate au obţinut licenţa!

Articol de , - Publicat duminica, 02 iunie 2013 00:00 / Actualizat sambata, 01 iunie 2013 19:54

Mircea Sandu a confirmat că ACS Poli, Corona şi FC Botoşani au un loc asigurat în L1: configuraţia primului eşalon depinde doar de Săgeata, nesigură de licenţă, şi U Cluj, care a făcut recurs la TAS. Echipele plasate pe locuri retrogradabile n-au cum să se mai salveze.

Casa Fotbalului e sufocată de moleşeală. Adunarea Generală FRF, aşteptată ca un set de răspunsuri pentru necunoscutele sezonului viitor, se transformă într-un şir de bilanţuri cu rol de "Moş Ene pe la gene". Cheltuielile federaţiei, discursuri plictisitoare ale trezorierului federal Filimon, au efect magic asupra pleoapelor participanţilor. Se tresare doar cînd vine vorba de licenţă: "Trei dintre echipele promovate în «A», ACS Poli, Corona şi Botoşani, au primit licenţa. Mai sînt probleme la Săgeata, care a făcut recurs", spune Mircea Sandu.

"Dacă obţineţi cîştig la TAS, ne despărţim de Duru"
"Naşu'" completează: vor fi 15, 16 sau 17 echipe în sezonul 2012-'13. Depinde de U Cluj, care a făcut recurs la TAS, şi de Săgeata. De Rapid nu se zice nimic. Plus o lămurire: formaţiile aflate pe locuri retrogradabile se duc în eşalonul inferior, nu se face nici o compensare de locuri pentru poziţiile rămase libere prin nelicenţiere!

Între timp, Mitică Dragomir se retrage tiptil, ministrul Bănicioiu plecase după 5 minute. Momente tensionate sînt doar contrele dintre Viorel Duru şi Ioan Mărginean, reprezentantul "şepcilor roşii". "L-am înregistrat cînd spunea că vrea să dribleze legile. Nu e posibil!", spune ardeleanul. "Dacă obţineţi cîştig la TAS, ne despărţim de Duru", replică Sandu. Şedinţa se termină după două ore. Urmează o finală a Cupei României vizionată "în grup"!

"Vasile, staţi trei pe un scaun?!" :D
În momentul intrării în sală, fostul şef al CCA, Vasile Avram, suspendat din funcţie în momentul arestării în cazul "Mită în elicopter", a fost luat peste picior de cîţiva invitaţi: "Vasile, azi cum o să staţi, toţi trei pe-un scaun?". Aluzie la cei trei "capi" pe care comisia i-ar putea avea, Avram, Crăciunescu şi Deaconu. Sandu a încercat să rezolve inconvenientul: "Le voi da tuturor un post, să stea calmi. Pe Deaconu l-am făcut deja manager!".

Crăciunescu revine miercuri!
Ion Crăciunescu se va întoarce, de miercuri, 5 iunie, în postul de preşedinte CCA. El îl va înlocui pe Alexandru Deaconu, care va fi numit refereeing manager. Fostul central a fost demis pe 1 august 2012 de la şefia CCA însă şi-a cîştigat în instanţă dreptul de a reveni în poziţie.

193 din cei 219 membri cu drept de vot au fost prezenţi, ieri, la Adunarea Generală

3,5 milioane de euro e deficitul FRF pe 2012: acelaşi e preconizat şi pe 2013. FRF speră la încasări-record de la meciurile cu Turcia, Ungaria, Estonia şi eventualul baraj

"La liga a doua, o serie va avea 15 echipe, cealaltă 15 sau 16, în cazul în care Craiova îşi face echipă. Nu e nimic bătut în cuie, nici nu ştim cîte echipe vor începe" (Mircea Sandu)

4 replici marca Mircea Sandu

- "Vă agitaţi degeaba, noi respectăm regulamentele! Mi-aţi adus aminte de Romică Paşcu acum cîţiva ani. Spunea: «Propun să nu mai promoveze nimeni, să nu mai retrogradeze nimeni!»"

- "Domnule Mărginean, nu vă dau voie să ne reţineţi! Reţinut a fost Vasile Avram, deşi n-a făcut nimic" (după ce Ioan Mărginean şi-a început discursul cu sintagma "Daţi-mi voie să vă reţin")

- "Hei, ALRO şi Maramureş, nu vă mai certaţi pe cîte echipe retrogradează! Sincer, v-aş retrograda pe amîndouă!"

- "Domnule Avram, se rezolvă să vă ridic suspendarea pentru postul de preşedinte CCA. Dar voi cere ca şefii Comisiei să nu mai aibă rude în arbitraj!". (Ambii fii ai lui Avram arbitrează în L1)

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (9)
samartinean
samartinean  •  02 Iunie 2013, 16:42
Postat de samartinean pe 02 Iunie 2013, 16:41

am si eu o intrebare in privinta la tot ce se face ligile inferioare se vor juca cu 19 echipe?

scuzati, am uitat sa punct dupa "face"

samartinean
samartinean  •  02 Iunie 2013, 16:41

am si eu o intrebare in privinta la tot ce se face ligile inferioare se vor juca cu 19 echipe?

id45
id45  •  02 Iunie 2013, 14:23

Uitati-va la acea fotografie , care pare sa spuna '' Na, ca am facut-o si pe asta ... curand , curand voi scapa si de Iasi si voi putea sa-mi pun planul meu in miscare - liga 1 cu 12 echipe'' !!! .... Inca o incalcare flagranta a legilor acetei tari , dar nimeni nu vede si nu zice nimic si ne ducem sigur in mocirla . Economia am facut-o praf , urmeaza sportul !!!

Vezi toate comentariile (9)
Comentează