FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA - TG. MUREŞ 2-0

Ministerul s-a apucat să refacă arena din Ghencea imediat ce a scăpat de Steaua » Pentru cine pregăteşte Armata stadionul?

Aşa arăta stadionul Ghencea înainte ca Armata să-l renoveze
Aşa arăta stadionul Ghencea înainte ca Armata să-l renoveze

Articol de - Publicat marti, 30 august 2011 00:00 / Actualizat marti, 30 august 2011 00:43

Clubul de fotbal a plecat cu totul din sediul lui tradiţional şi aşteaptă să debuteze pe National Arena


Ministerul Apărării abia aştepta să scape de Steaua din Ghencea. Dovada? Armata s-a apucat să restaureze baza sportivă imediat ce echipa de fotbal s-a mutat de-a binelea de acolo. Zilele trecute, a trimis soldaţi care s-au ocupat să şteargă urmele şi imaginea de loc părăsit pe care ajunsese să o aibă stadionul.

Nici un stelist nu mai e acolo
Militarii au înlocuit scaunele rupte, care fuseseră lăsate aşa din finalul sezonului trecut şi între care îşi făcuseră cuiburi păsările, au vopsit şi au zugrăvit arena. Au înlocuit şi ţevile sparte din cauza cărora se produceau inundaţii în unele zone.

Armata a făcut lucrările astea acum, cînd clubul a plecat cu totul din baza în care a avut sediul de cînd a fost ea construită. Steaua şi-a mutat toate birourile din Ghencea, echipa se antrena deja la Mogoşoaia şi va înceta să se mai plimbe prin ţară de la o etapă la alta, închiriind stadioane. Roş-albaştrii vor debuta pe National Arena în etapa a şaptea din Liga 1, cu Pandurii, la mijlocul lunii septembrie.

Hagi, din 2012?
Terenul a fost singurul pe care nu l-au refăcut oamenii din Armată. Gazonul e distrus fiindcă n-a mai fost folosit şi nici întreţinut de cînd a plecat echipa de fotbal de acolo, dar repararea lui n-a fost o prioritate acum, fiindcă nimeni nu va mai juca pe Ghencea curînd. Rămîne posibilă însă varianta dezvăluită de Gazetă, aceea ca din sezonul următor, Viitorul Constanţa să evolueze acolo în eventualitatea în care clubul patronat de Hagi va obţine promovarea în Liga 1. Dobrogenii sînt pe locul 2 în Seria 1 din Liga a II-a, cu patru puncte după două jocuri disputate , şi au drept obiectiv accederea în eşalonul principal.

"Armata a reparat tot, două săptămîni au durat lucrările făcute de soldaţi. Au fost măturate şi scările!"
Helmuth Duckadam, preşedinte Steaua

Lăcătuş îi plînge pe stelişti
Plimbările prin ţară îi dăunează Stelei, aşa crede Marius Lăcătuş. Fostul mare atacant al roş-albaştrilor a explicat la GSPTV de ce are de suferit echipa: "Jucătorii nu s-au simţit rău pe arenele pe care au evoluat la Cluj sau la Ploieşti, numai că e diferenţă mare faţă de ce era în Ghencea, una e să ai suporteri, alta e să ai spectatori!".

Duckadam e de acord cu Gigi
Toţi roş-albaştrii sînt convinşi că au parte de o grupă accesibilă în Europa League. Helmuth Duckadam crede că ce a fost greu a trecut pentru Steaua în competiţia continentală: "Mi se pare mai greu să intri în grupele Europa League decît să ieşi. A fost dificil cu ŢSKA Sofia, acum avem posibilitatea să mergem mai departe, în primăvara europeană, fiindcă adversarele, în afară de Schalke, nu-s de speriat. Maccabi Haifa şi AEK Larnaca pot fi depăşite".

Levy nu mai are pe cine antrena
Steaua are şase jucători convocaţi la "naţionala" României, plus Iliev chemat de Matthaus la selecţionata Bulgariei, plus Nikolici la tineretul Muntenegrului, deci opt oameni care-i vor lipsi lui Levy, în total. "Fac antrenamente cu 10-12 inşi", rîde israelianul. În afară de Tătăruşanu, Galamaz, Latovlevici, Nicoliţă, Bourceanu şi Tănase, Piţurcă l-a mai chemat şi pe Vlad Chiricheş, de la Pandurii, un stoper pe care Steaua l-a cumpărat deja.

"Gata, Steaua ia campionatul!"
Sorin Ghionea a fost adversarul Stelei duminică seara şi a rămas impresionat de noua echipă a roş-albaştrilor: "O văd capabilă să ia titlul şi să ducă o campanie bună şi în Europa League. Asta deşi eu nu sînt de acord cu aceia care au spus că Steaua a nimerit într-o grupă superuşoară! Veţi vedea că Maccabi Haifa şi AEK Larnaca nu sînt simplu de bătut. De Schalke n-are rost să mai zic".

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (80)
intrusul33
intrusul33  •  31 August 2011, 06:28
Postat de alpin pe 30 August 2011, 10:49

N-ar fi exclus sa se pregateasca stadionul pentru o echipa de FOTBAL! Pana acum juca acolo o turma ceva de genul "kakkha-makkha"

si totusi peste ceea ce joaca KuFure, o echipa de 2 bani...multumim Gaz si Pandurii!!!

livas
livas  •  30 August 2011, 20:43

digei..imi place comentariul tau...ati vazut atitudine la bulgari..care isi sustineau echipa kiar daca pierduse calificarea?asta da palma data ....au dovedit ca sunt mai civilizati decat noi

aureliano08
aureliano08  •  30 August 2011, 18:17

ce zice si ghionea asta... cica a ramas impresionat de noua echipa a stelei. cred ca e singurul impresionat. steaua nu joaca nimic si asta e impresionat. pai pe vremea lui steaua era de zece ori mai buna ca acum

Vezi toate comentariile (80)
Comentează