FOTBAL  »  Superliga  »  OUG

Ministrul Ionuț Stroe, detalii despre noua ordonanță de urgență » Ce trebuie să știe cluburile și sportivii

Ionuț Stroe, ministrul Tineretului și Sportivului, a oferit detalii despre Ordonanța de urgență nr. 32/2020
Ionuț Stroe, ministrul Tineretului și Sportivului, a oferit detalii despre Ordonanța de urgență nr. 32/2020

Articol de GSP - Publicat marti, 31 martie 2020 18:22

Ionuț Stroe, ministrul Tineretului și Sportivului, a vorbit despre OUG nr. 32/2020, privind raportarea cluburilor sportive și a jucătorilor la starea de urgență în care se află România din cauza pandemiei de coronavirus.

Ordonanța de urgență nr. 32/2020 prevede modificarea și completarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 30/2020.

Ionuț Stroe, MTS: „Cluburile vor beneficia de proceduri mai simple”

„Sportivii care își desfășoară activitatea în baza unui contract de activitate sportivă (CAS) reprezintă segmentul social cel mai vulnerabil, pentru că ei nu aveau până acum acces la sistemele de securitate socială. Am reușit prin intermediul acestei ordonanțe ca ei să beneficieze, totuși, de același tratament ca și cei care au contracte individuale de muncă. Mai mult, am reușit să clarificăm modul în care cluburile vor fi sprijinite în perioada grea prin care trecem. Legislația trebuie adaptată din mers la noua realitate.

AFAN, comunicat necruțător » FCSB, Federația și Liga, luate în colimator: „Jucătorii și statul român suportă toate costurile!”

În vederea eliminării birocrației și aplicării eficiente a măsurii luate de Guvern pentru a ajuta activitatea sportivă, am gândit împreună cu reprezentanții Ministerului Muncii și Protecției Sociale o procedură simplă, care să fie accesibilă tuturor structurilor sportive afectate. Sunt în contact permanent cu președinții de federații, dar și cu sportivii, pentru a evalua împreună ce măsuri pot fi luate.

Este o situație extrem de grea pentru toată lumea și fac apel către structurile sportive să gestioneze cât mai responsabil această stare de urgență și să acceseze toate facilitățile pe care Guvernul le pune la dispoziție pentru a-și ajuta sportivii și angajații”, a declarat Stroe.

Ce prevede noua ordonanță:

„Ordonanța stabilește procedurile de acordare a facilităților pentru participanții la activitatea sportivă (sportivi, maseuri, kinetoterapeuți, asistenți medicali, alte categorii care realizează activitate sportivă), care își desfășoară activitatea în baza unui contract de activitate sportivă, dar și pentru cei care au încheiate contracte individuale de muncă. Prin intermediul aceluiași act normativ, procedura pentru depunerea actelor necesare obținerii acestor ajutoare a fost extrem de mult simplificată.

În Ordonanța 30/2020 se prevedea ca pe perioada stării de urgență instituite prin Decretul nr. 195/2020 privind instituirea stării de urgență pe teritoriul României, pentru perioada suspendării temporare a contractului de activitate sportivă, din inițiativa structurii sportive, ca urmare a efectelor produse de coronavirusul SARS-CoV-2, persoanele prevăzute la art. 671 alin. (1) lit. a)—c) din Legea educației fizice și sportului nr. 69/2000, cu modificările și completările ulterioare, beneficiază de o indemnizație de 75% din drepturile în bani aferente contraprestației activității sportive, dar nu mai mult de 75% din câștigul salarial mediu brut prevăzut de Legea bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul 2020 nr. 6/2020. Indemnizația se suportă din bugetul general consolidat”

Comunicat MTS

VIDEO Răzmeriță la Dinamo: contracte suspendate

Citește mai multe știri din Liga 1:

FCSB. Gigi Becali a dezvăluit discuția avută cu Florin Tănase: „Hai, bre, nea Gigi, lasă și mata!”

Ca pe vremea lui Parpas, Gora Tall și Jelev! Cum a întors-o în timp Gigi Becali pe FCSB

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează