FOTBAL  »  Superliga  »  GSP LIVE

EXCLUSIV VIDEO Mircea Lucescu, contrazis de Adrian Porumboiu: „Cei mai mulți arbitri erau în solda lui Dinamo! Foloseau tehnici odioase, erau diabolici. Dinamo voia să te distrugă”

Adrian Porumboiu îl contrazice la GSP Live pe Mircea Lucescu
Adrian Porumboiu îl contrazice la GSP Live pe Mircea Lucescu

Articol de - Publicat luni, 18 mai 2020 13:42

Fostul arbitru Adrian Porumboiu (69 de ani) a fost la GSP Live, unde a oferit mai multe dezvăluiri din culisele fotbalului anilor ‘80 și influența pe care o aveau rivalele Steaua și Dinamo. 

El a povestit și un episod despre puterea pe care o aveau cei din spatele lui Dinamo și ce a pățit după ce a refuzat să o ajute pe Victoria București. 

„Erau două tronsoane mari, echipe subordonate Stelei și echipe subordonate lui Dinamo. După aceea arbitrii Stelei, arbitrii lui Dinamo. Steaua avea putere să numească arbitri la unele meciuri, arbitri despre care aveau informații că nu sunt luați de Dinamo. Dinamo la meciurile cu Steaua nu punea arbitri, Steaua îi punea. Dar Dinamo aveau arbitri care funcționau de ani de zile în parohia lor. La primul meu meci, de debut, am fost căutat de ambele echipe” 
Adrian Porumboiu

Adrian Porumboiu a comentat interviul lui Mircea Lucescu oferit Gazetei Sporturilor. Porumboiu îl contrazice frontal pe „Il Luce” și explică de ce Dinamo nu a fost deloc o echipă dezavantajată în acea perioadă, așa cum susținea Il Luce. (Detalii AICI)

Cei mai mulți arbitri erau în solda lui Dinamo. Pentru că cei de la Dinamo aveau și mijloace. Foloseau tehnici mai mult decât odioase. Dinamo avea niște susținători fanatici la un moment dat. Umblau la cutiile cu prostii cât încape. E imoral să vorbești că a fost curățenie într-un fotbal care a fost plin de interese și orgolii. Steaua avea o echipă care juca fotbal, dar se și asigura din toate punctele de vedere să nu fie dezavantajată. Aveau informații despre cine cu cine este, dar oricum se știau arbitrii. 

Influența cea mai puternică, și cei care căutau să te distrugă efectiv, era la cei de la Dinamo. Prin instrumentele pe care le aveau. Când veneam cu brigada de arbitri, în aeroport, cineva de la Victoria sau Dinamo te aștepta ca să te ajute să intri cu ce ai nevoie: video-uri, țigări. Abuzul pentru ei e cum îți bei cafeaua dimineața. Erau născuți pentru asta, iar fotbalul era un prilej pentru a-și manifesta frustrările”, a spus Adrian Porumboiu la GSP LIVE.

„Un prieten arbitru a primit o listă cu 7 jucători care trebuiau să primească cartonaș galben. A respectat lista pentru că avea tatăl său o problemă. Umblau la lucruri din acestea, te puteau distruge” 
Adrian Porumboiu

În direct la GSP Live, Porumboiu a povestit cum s-a trezit cu un comandant de la Miliția Vaslui în tren, cum a încercat cineva de la Miliția Economică să-l mituiască înainte de un Victoria – Steaua și ce umilință a îndurat următoarea săptămână de după meci, când a plecat în Austria la un meci în Cupa UEFA, după ce i-a refuzat un penalty Victoriei. „Au zis că am valută și m-au dezbrăcat ca să mă umilească. Erau diabolici la treburile astea” 

VIDEO Povestea lui Porumboiu despre cum s-a încercat mituirea lui și ce s-a întâmplat după ce a refuzat

Tot la GSP Live, Porumboiu a făcut o dezvăluire incredibilă despre un meci dintre FCM Bacău și Rapid, după care s-a iscat un scandal imens, în 1998. Mircea Lucescu era antrenorul Rapidului și giuleștenii au pierdut titlul în fața Stelei.

„Nea Mircea poate fi supărat doar la un meci de la Bacău, cu Rapidul, după Revoluție. Eu eram președintele Comisiei de Disciplină. Atunci l-au făcut zob. Arbitrul (n.r. - Marcel Savaniu) a primit indicații, președintele Federației (n.r. Mircea Sandu) i-a zis: «Mai dă-i, mă, în mă-sa de țigani». Țiganii fiind Rapidul. Totul a fost dirijat”. 

Citește mai multe știri din GSP LIVE: 

Omul acuzat că a stat în spatele succeselor lui CFR Cluj: „Ai fost acolo cu Paszkany! Ai fost parte la furat”

Adrian Porumboiu acuză un celebru Steaua - Dinamo: „Blat ordinar! Nu sunt tăntălău! Lăcătuș și Prunea au venit la mine după meci”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (27)
kamouniyak
kamouniyak  •  28 Iulie 2020, 15:47
Postat de Ilie Riti pe 18 Mai 2020, 17:49

No news! Toata lumea stie cine era Dinamo, ce sefi avea (Postelnicu, Vlad, Barbulescu, Nuta, etc) si la ce tehnici recurgeau. Foloseau represiunea cea mai pura pentru a obtine favoruri de la arbitri si de la alte echipe. Nu mai trebuie dovedit, probat nimic, se stie!!! Iar marele M Lucescu a fost o parte importanta a acestui sistem toxic, datorita invidiei si disperarii lui de a obtine rezultate apropiate de ale Stelei.

Tata, nu zice nimeni ca securistii sau cei de la armata cu familia Ceausescu nu faceau. Dar de ce il bagi pe.Mircwa Lucescu in asta? El s-a dus sa intimedeze adversarii sau arbitrii? El era antrenor si antrena. Putea el sa dea ordin celorlalti sa nu se duca?? Lasa ca si azi se stie ca daca nu arbitrezi pro-Rwal Madrid, pro-Juventus, pro-Dynamo Kiev sau pro-Istanbul Basaksehir, ai de suferit si nu vei promova in cariera. Credeti ca sau schimbat lucrurile??

ipse
ipse  •  18 Mai 2020, 22:53
Postat de geo.b. pe 18 Mai 2020, 22:08

Mai,atatea povesti cate se aud,dar fara nici un fel de acoperie. Aveti dovezi ? Prezentatile oficialitatilor si cei vinovati sa plateasca. Simplu,ce atata poveste.

Afirmatiile celor care au trait acele vremuri sunt suficiente. Toti spun la unison ca dinamo a facut prapad la nivelul jocurilor de culise, a arbitajelor. Oare toti au ceva cu dinamo?

creeperno
creeperno  •  18 Mai 2020, 22:46

Adevarat zici ca nu apar dovezi

Vezi toate comentariile (27)
Comentează