FOTBAL  »  Superliga  »  FRF / SIMPOZIONUL ANTRENORILOR

Mircea Radulescu catre Andone: "Mai usor cu declaratiile despre titlu!"

Articol de GSP - Publicat luni, 23 iulie 2007 00:00

Alte sfaturi date antrenorilor de Mircea Radulescu: "Sa aveti vedetele de partea voastra, dar nu in orice conditii, sa nu va umiliti!", "Nu generalizati sa dati mereu vina pe arbitraj cind pierdeti meciurile", "Dati mai multa incredere preparatorilor fizici romani!".

Directorul scolii Federale de Antrenori, Mircea Radulescu, le-a spus tehnicienilor prezenti luni la Simpozionul antrenorilor, de la Casa Fotbalului, ca l-a sfatuit pe antrenorul lui CFR Cluj, Ioan Andone, sa nu se mai hazardeze in declaratii. "I-am zis lui Ando sa o lase mai usor declaratiile despre titlul de campioana fiindca nu se stie. El mi-a spus: Vreau sa le dau satisfactie oamenilor care baga bani in echipa", a povestit Riciu.
"Nu mai injurati fotbalistii"
Mircea Radulescu i-a avertizat pe antrenori asupra comportamentului fata de jucatori in timpul meciurilor: "Federatia, Liga si arbitrii ii vor sanctiona pe tehnicienii care mai scapa diverse cuvinte nepotrivite la adresa fotbalistilor".

"Fiti atenti la contract"
Directorul scolii Federale de Antrenori le-a recomandat tehnicienilor sa dea o mai mare importanta contractului pe care il incheie cu cluburile. "Nu mai semnati in fuga, dupa intilniri de 10 minute cu patronii, prin baruri! Analizati situatia cel putin doua saptamini! Am observat ca detalii importante nu sint stipulate in contracte, iar antrenorul este surprins apoi ca una a vorbit si alta e pe scris hirtie. Partile trebuie sa aiba sanse egale in a-si apara interesele".

"Daca patronul e fericit, si antrenorul e fericit"
Radulescu s-a referit si la relatia patron-antrenor. "Este un subiect delicat. Ambii trebuie sa adopte un limbaj comun. Daca patronul e fericit, si antrenorul e fericit. Nu toti antrenorii pot fi pe picior de egalitate cu patronul. Unele discutii dintre patron si antrenor trebuie sa ramina in interiorul clubului, dar nu intotdeauna se intimpla asta. Au iesit multe in presa si s-a facut rau echipei", a precizat federalul, cu aluzie la patronul Stelei, Gigi Becali.

"Bravo, Sabau"
seful scolii de antrenori l-a laudat pe tehnicianul Gloriei Bistrita pentru atitudinea critica fata de jucatorii sai dupa victoria cu Atletico Madrid (2-1) din Cupa UEFA Intertoto: "Este excelent ca Nelutu a avut curajul sa-si critice elevii dupa o victorie".

Lectie italiana
La Simpozion au mai tinut lectii instructorul FIFA, dr. Victor Stanculescu (tema "Concentrarea"), si antrenorul italianul Giovanni De Biasi ("Experienta mea la AC Torino in Serie A"). La finalul prelegerii, italianul a asteptat intrebari din partea asistentei, dar doar Mihail Marian l-a chestionat pe invitat. "Ei sint campioni mondiali si trebuie sa-i ascultam", a precizat Gica Hagi.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează