FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

VIDEO Mircea Sandu „redeschide” cazul Valiza: îl numește „Primar SRI” pe cel care l-a denunțat la DNA și care i-a ajutat pe FCSB și Becali să scape de sancțiuni

Mircea Sandu
Mircea Sandu

Articol de , , , - Publicat luni, 24 octombrie 2022 16:15 / Actualizat luni, 24 octombrie 2022 20:11

În cadrul interviului acordat Gazetei Sporturilor, Mircea Sandu (70 de ani), fost președinte FRF, susține că au fost persoane care au încercat să-i facă flagrant în biroul său de la Casa Fotbalului și că Daniel Florea, care a salvat Steaua și pe Gigi Becali în „Cazul Valiza”, l-a denunțat la DNA.

Mircea Sandu, dezvăluiri din dosarul „Valiza”: „Știți ce a făcut Daniel Florea?”

- Principalul reproș care vi se face pentru perioada în care ați fost președinte FRF este că n-ați făcut nimic, sau ați făcut prea puțin, împotriva blaturilor din „Cooperativă”. Măcar admiteți că au fost?
- Au admis cei care le-au făcut.

- Da, însă dumneavoastră erați președintele Federației.
- OK! Și ce să facă un președinte de Federație?

- Nu aveați pârghii?
- Dacă eu m-aș fi dus la o Comisie și spuneam „Băi, ia vedeți că a fost blat!”, oare credeți că puteam să ajung și pe la pușcărie? Știți ce a făcut Daniel Florea, care era președintele Curții de Arbitraj pentru Fotbal din cadrul FRF, ulterior primar pe la sectorul SRI? S-a dus împotriva nașului lui de cununie, Ionuț Lupescu, a mea, a lui Meche, a lui Prunea, a lui Bela Kassai, a făcut denunț la DNA!

- Pentru?
- Că am făcut trafic de influență împotriva lui sau la el ca să dea o decizie vizavi de Cazul Valiza.

- Și ați făcut?
- Am avut o discuție cu el în grup, în care i-am zis: „Domnule, am analizat tot ce a decis Comisia de Disciplină și noi, administrația, apreciem că a luat o decizie corectă”. Nimeni nu i-a cerut: „Pedepsește pe Steaua, pe Becali”. S-a dus la DNA, a scris 14 pagini și ne-a făcut denunț.

Istoricul Cazului Valiza:

  • În iunie 2008, Comisia de Disciplină a FRF a dictat sancțiuni în Cazul Valiza: depunctarea echipelor Steaua (cu 7 puncte) și U Cluj (6 puncte), Gigi Becali suspendat 2 ani și amendat cu 200.000 de lei;
  • Comisia de Apel a menținut sancțiunile de la Disciplină;
  • Cazul a ajuns la Curtea de Arbitraj pentru Fotbal, unde președinte era Daniel Florea, iar depunctările au fost anulate, iar penalizarea lui Becali redusă de la 2 ani la 6 luni;
  • Ulterior, Comitetul Executiv a decis să-l destituie din postura de șef al CAF pe Daniel Florea;
  • După câțiva ani, s-a aflat că soția lui Daniel Florea a lucrat pentru Gigi Becali, în 2006 și 2007, la un proiect pentru înființarea băncii Becali Bank, pe care patronul Stelei avea de gând să o realizeze.

Daniel Florea a fost primar al Sectorului 5 din București între 2016 și 2020. Din 2020 este deputat de București, ales pe listele PSD.

Mircea Sandu „redeschide” cazul Valiza: îl numește „Primar SRI” pe cel care l-a denunțat la DNA și care i-a ajutat pe FCSB și Becali să scape de sancțiuni
Daniel Florea, alături de soția lui

Mai multe bucăți din interviul cu Mircea Sandu: 

Mircea Sandu, dezvăluire incredibilă despre Gică Hagi: „Eu și prim-ministrul l-am ajutat să ia hotelul Iaki. I-am dat 300.000 de la UEFA pentru baza de la Ovidiu”

După ce FRF a făcut public salariul lui Răzvan Burleanu, Mircea Sandu dezvăluie câți bani primea el: „Am început cu 50 de dolari”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (8)
Sharapov
Sharapov  •  25 Octombrie 2022, 12:16

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

anticenzuralasport
anticenzuralasport  •  24 Octombrie 2022, 21:58

GSP face aprecieri jignitoare...Nu reiese din ce a declarat Sandu că Becali a fost protejat de Florea ...Ba chiar da de înțeles că ar fi invers...

sughibughi
sughibughi  •  24 Octombrie 2022, 21:18

a iesit si asta de la naftalina

Vezi toate comentariile (8)
Comentează