FOTBAL  »  Superliga  »  MIRCEA SANDU LA 70 DE ANI

VIDEO EXCLUSIV Mircea Sandu, dezvăluire incredibilă despre Gică Hagi: „Eu și prim-ministrul l-am ajutat să ia hotelul Iaki. I-am dat 300.000 de la UEFA pentru baza de la Ovidiu”

Gică Hagi // FOTO: Imago
Gică Hagi // FOTO: Imago

Articol de , , , - Publicat luni, 24 octombrie 2022 08:47 / Actualizat luni, 24 octombrie 2022 09:31

Gazeta Sporturilor prezintă azi un interviu eveniment cu Mircea Sandu, fostul președinte al FRF, care pe 22 octombrie a împlinit 70 de ani.

Fostul șef al Fotbalului Românesc dezvăluie cum l-a ajutat pe Gică Hagi, prin intermediul fostului prim-ministru Radu Vasile, să preia hotelul Iaki, din Mamaia, pe care „Regele” îl deține din 1999. „Eu l-am ajutat, cu amicii mei și cu prim-ministrul Radu Vasile, să ia hotelul Iaki!”, spune Sandu.

În plus, „Nașul” explică și cum i-a dat lui Hagi bani de la UEFA pentru baza de la Ovidiu: „I-am alocat și 300.000 de euro”.

VIDEO Mircea Sandu, despre Gică Hagi: „Eu l-am ajutat, cu amicii mei și cu prim-ministrul Radu Vasile, să ia hotelul Iaki! I-am alocat și 300.000 de euro pentru baza de la Ovidiu"

- Și Hagi a avut un mandat scurt ca selecționer. A fost din cauza lui sau a dumneavoastră? 
- Și din cauza mea, și din cauza lui. 

- Din cauza dumneavoastră de ce? 
- Puteam să mă impun mult mai bine în fața lui Gică Hagi, pentru că l-am avut jucător la Sportul. Eu, Gino, eram oamenii mai vechi. El a venit foarte bine, era un tip cuminte, respectuos, n-am avut probleme cu el. Dar poate că ar fi trebuit să am o discuție numai eu cu el, fără alți martori în jurul nostru. Și nu vreau să dezvolt pentru că n-are niciun rost. Păcat! Poate că l-am aruncat prea devreme în postul de selecționer. 

- Adică l-ați pus prea repede?
 - Da. Așa a fost acel moment în care Loți a dispărut și a fost și o presiune foarte mare a publicului, a presei. Mi-aduc aminte că Ioanițoaia scria că 98 la sută din populația României îl dorește pe Hagi. Numai tâmpit și prost să fii să nu zici „Da. Vino!”. Mai ales că eu țin foarte mult la el. Am jucat cu el, știu ce calități are, și de om, și de sportiv. Am avut o discuție cu el, cu Victor și cu Giovanni la mine acasă. Ne-am pus de acord să începem, însă după aia am clacat amândoi! Poate i se mai oferă această șansă pentru că o merită. 

- Ați rămas certați de atunci? 
- Nu, nu, nu. Păi, să nu uităm că eu l-am ajutat după aia pe Hagi! Am venit cu acea propunere într-un proiect al UEFA să-i alocăm 300.000 de euro în dezvoltarea bazei de la Ovidiu. Eu l-am ajutat, cu prietenii mei și cu prim-ministrul Radu Vasile, să participe ca să achiziționeze hotelul pe care îl are la Mamaia

Mircea Sandu, dezvăluire incredibilă despre Gică Hagi: „Eu și prim-ministrul l-am ajutat să ia hotelul Iaki. I-am dat 300.000 de la UEFA pentru baza de la Ovidiu”
Mircea Sandu, alături de Gică Hagi, la o conferință de presă, foto: GSP

- Hotelul Iaki? 
- Da, da. Eu l-am ajutat. A făcut un lucru extraordinar acolo. A făcut investiția, a dezvoltat afacerea. El a evoluat și în plan de business, și în plan sportiv și familial. Băiatul și fata sunt foarte, foarte bine. E un om de la care jucătorii ăștia ar avea multe de învățat. 

- Cum ați fi văzut evoluția lui Hagi, dar și a naționalei dacă aveam succes atunci cu Slovenia?
 - Un turneu final te ridică și ca jucător individual, dar și ca grup. Mai ales că este una din puținele perioade în care stai mai mult împreună. Adică aveai cel puțin 3 săptămâni împreună de pregătire, participare și așa mai departe. Deci ceea ce se forma cu participarea la acel turneu final ar fi rezistat 5-6 ani aproximativ. Să nu uităm că Pițurcă în 1998, după ce a fost Campionatul European U21 și l-am pus la naționala mare, a promovat 7-8 jucători de la tineret. Iar în Portugalia am câștigat cu Mihalcea, Iencsi, Florentin Petre, Roșu și care mai erau acolo. A avut această putere de promovare în grup, dar și de a-i menține acolo.

Citește și: 

Mircea Lucescu, dezamăgit de propriii jucători, după un nou pas greșit în campionat: „Fără concentrare, fără curaj. Multe greșeli individuale”

Strică Gigi Becali încă un jucător? Mesajul transmis lui Nicolae Dică

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (20)
reflector
reflector  •  25 Octombrie 2022, 01:03

Combinatii ce au denaturat si denatureaza competitia sportiva fotbalistica , vezi clanul actual nasi/fini /veri/cumnati ........

supereduardo10
supereduardo10  •  24 Octombrie 2022, 19:13

m AFI Afotbalului romanesc groparii sidistrugatorii unui joc exceptiona. Pacat ca acest sport a murit chiar cand eram foarte sus dupa generatia de aur nu am stiut sa curatam m. z. ri . A m crezut a Burleanu chiar daca nu e priceput va fi curat si cinstit, asi! acelesi unelte se folosesc si azi, e de ajuns sa vedeti cum e folosit VAR ul :)) Deci campioanele se stabilesc dinainte asa ca ne uitam aiurea la televizor si fotbalul romanesc ramane jos jos jos

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

elgabri
elgabri  •  24 Octombrie 2022, 19:00

Acum mai vine "omul harnic" si ne mai cearta .

Vezi toate comentariile (20)
Comentează