FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB - DINAMO 6-0

EXCLUSIV Dinamoviștii puși la pământ după eșecul cu FCSB: „Bonetti e bonetă, jucătorii sunt cu târnăcopul. Play-off? Poate of, of, of”

Mircea Stoenescu  a privit descumpănit prestația roș-albilor din derby-ul cu FCSB, pierdut 0-6. Astăzi a avut un discurs dur la adresa lui Dario Bonetti și compania. +22   FOTO
Mircea Stoenescu a privit descumpănit prestația roș-albilor din derby-ul cu FCSB, pierdut 0-6. Astăzi a avut un discurs dur la adresa lui Dario Bonetti și compania.

Articol de - Publicat luni, 13 septembrie 2021 16:11 / Actualizat luni, 13 septembrie 2021 17:18

Mircea Stoenescu, 78 de ani luna viitoare, a fost fotbalist, campion cu Dinamo, ocupând apoi diverse funcții de conducere în cadrul grupării, până la cea de președinte. Seniorul „câinilor” a privit descumpănit prestația roș-albilor din derby-ul cu FCSB, pierdut 0-6. Astăzi a avut un discurs dur la adresa lui Dario Bonetti și compania. 

Stoenescu este în ton cu foarte mulți suporteri ai dinamoviștilor, care au criticat vehement situația echipei din Ștefan cel Mare. Nea Mircea a solicitat renunțarea la serviciile antrenorului italian, despre care GSP.RO a scris astăzi că a plecat în țara natală, existând posibilitatea încheierii angajamentului său, pe cale amiabilă, diseară.

Mircea Stoenescu, analiză dură după FCSB - Dinamo 6-0

- Domnule Stoenescu, ați văzut derby-ul de duminică seară? 
- Singurătatea e ucigătoare, mai ales că de multe luni soție are mari probleme medicale și e plecată, singura chestie pentru a mai scoate o silabă fiind să vorbesc cu televizorul, ca să folosesc o figură de stil. Din păcate, am văzut derby-ul. Prevedeam catastrofa, dar nu șase goluri, ci credeam că vor fi doar 4.

- Ca să eliminăm din start acest detaliu, poate fi acuzat arbitrul Istvan Kovacs? 
- Da, a greșit și arbitrul, dar și 11 contra 11, tot ar fi câștigat FCSB cu 3-0 fără probleme.

- Să-i luăm pe rând! Jucătorii? 
- Băieții au venit tot într-o fugă. Vor să dea o mână de ajutor, dar e greu când nu ai pregătirea făcută. Și a fost deranj mare pe partea stângă a noastră. Bine, a fost teribil peste tot, rivalii ne-au făcut varză călită.

- Dario Bonetti? 
- Bonetti e bonetă. N-a avut nicio reacție. OK, poate fi adus în discuție și evoluția scorului, dar să nu iasă el să strige: "Bă, ce faceți, bă?!". Parcă aștepta să vină tăvălugul peste el, peste noi. Până la urmă, ziceți-mi și mie, ce performanță a avut omul ăsta?

Dinamoviștii puși la pământ după eșecul cu FCSB: „Bonetti e bonetă, jucătorii sunt cu târnăcopul. Play-off? Poate of, of, of”
Mircea Stoenescu, seniorul dinamovist, nu crede că Bonetti poate rezolva criza de la Dinamo

- În 2009 a contribuit la "Minunea de la Liberec" și a dus echipa în grupele Europa League, apoi în 2012 a câștigat Cupa și Supercupa României. 
- Spune și că a stat cinci sau șase ani fără angajament până l-am adus noi. Poate o fi fost între timp la Inter Milano și nu știu eu. OK, era greu pentru orice antrenor, asta da, nu putea mai mult cu ce lot avea la dispoziție. Din păcate, timpul este expirat pentru Dinamo.

- Ce este de făcut? 
- Adus un antrenor dinamovist. Bonetti nu-mi inspiră nimic. Bine, și ca fotbalist, mi-aduc aminte de Facchetti, nu de Bonetti.

- Gabriel Torje a spus după 0-6 cu FCSB că echipa dinamovistă se poate califica în play-off. Credeți în acest obiectiv? 
- Play-off?! Dinamo e of, of, of. Torje e mai mult cu lingvistica sau cu sfaturile. Sincer, m-am săturat de propaganda asta, că facem, că dregem, iar când începe fotbalul, ne bat toți. Jucătorii zic că muncesc, de parcă dau cu sapa sau cu târnăcopul. Dinamo va pierde și cu Botoșani, nu-mi fac iluzii, probabil, vor mai urma multe eșecuri.

- Rivalii cum vi s-au părut? 
- FCSB are lot bun, mă feresc să zic valoros, valori erau Hagi, Dobrin, Balaci, Dembrovschi, Petschovschi.

Dinamo, cea mai mare umilință din istoria participărilor în Liga 1

Potrivit statisticianului GSP Liviu Manolache, aceasta cea mai severă înfrângere suferită vreodată de Dinamo în campionat. Alb-roșiii au pierdut la 5 goluri diferență în 6 rânduri, dar niciodată nu fuseseră învinși la 6 goluri până în această seară!

Iată cum arată cele mai mari umilințe din istoria lui Dinamo:

  • 9 iunie 1968, U Cluj-Dinamo 5-0
  • 31 mai 1986, Dinamo-Sportul 0-5
  • 4 aprilie 1998, Steaua-Dinamo 5-0
  • 06 decembrie 2014, Astra-Dinamo 6-1
  • 15 iulie 2019, Viitorul-Dinamo 5-0
  • 26 februarie 2021, Dinamo-Viitorul 0-5
  • 12 septembrie 2021, FCSB-Dinamo 6-0

Meciul a mai bifat o bornă impresionantă. A fost partida din acest sezon cu cel mai mare de număr de fani la stadion, 36.147. Pe locul 2 apare un alt derby cu FCSB protagonistă, cel dintre roș-albaștri și Rapid din etapa 5, la care au asistat 35.000 de persoane.

VIDEO Cornel Dinu, despre eșecul istoric suferit de Dinamo: „În minutul 15, am înțeles strategia lui Bonetti. A fost premeditată”

Citește și alte știri despre FCSB - Dinamo: 

Doar Istvan Kovacs a văzut asta! Cum a motivat în raport eliminarea lui Steliano Filip + reacția dinamovistului

EXCLUSIV Cornel Dinu, despre eșecul istoric suferit de Dinamo: „În minutul 15, am înțeles strategia lui Bonetti. A fost premeditată”

VIDEO Cum și-au ironizat jucătorii de la FCSB rivalii » Imaginile filmate în vestiar, imediat după meci

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (13)
dragdim
dragdim  •  14 Septembrie 2021, 03:35
Postat de reddogsv. pe 13 Septembrie 2021, 18:27

Are dreptate Stoenescu , sper sa vina Rednic

Să vină și să ne bage ăsta in faliment cu transferurile făcute de Luana. Dacă vrem ca Dinamo sa renască trebuie sa ne rupem de toate sugativele astea care ne-au adus aici.

creeperno115
creeperno115  •  13 Septembrie 2021, 22:48

Jucam playoff cu alt antrenor

dd.x
dd.x  •  13 Septembrie 2021, 20:12

daca esti senil nu inseamna ca mai percepi clar si realitatea ....

Vezi toate comentariile (13)
Comentează