FOTBAL  »  Superliga  »  DECLARAȚII

Mirel Rădoi propune o schimbare majoră, după scandalul Voluntari - FCSB

Mirel Rădoi
Mirel Rădoi

Articol de GSP - Publicat duminica, 15 mai 2022 14:59 / Actualizat duminica, 15 mai 2022 17:52

Mirel Rădoi (41 de ani), fostul selecționer al naționalei României, a vorbit despre lupta la titlu din Liga 1 și despre partida dintre FC Voluntari și FCSB, scor 2-2.

Fostul internațional și-a exprimat opinia și legat de acuzațiile lui Becali la adresa celor de la Voluntari. Patronul celor de la FCSB a susținut că echipa lui Ciobotariu a luat 3.000 de euro de la CFR Cluj pentru a-i încurca pe roș-albaștri în lupta la titlu.

„Este foarte gravă declarația de după meci a domnului Becali” » Patronul FCSB, criticat dur: „Nu înțelege după 7 ani?!”
FC VOLUNTARI - FCSB 2-2
„Este foarte gravă declarația de după meci a domnului Becali” » Patronul FCSB, criticat dur: „Nu înțelege după 7 ani?!”

Mirel Rădoi: „Nu aș avea nimic împotrivă dacă premierea s-ar legaliza”

„Mi-e greu să cred (n.r. - că Voluntari a fost plătită de CFR), eu n-aş avea nimic împotrivă dacă aceste lucruri s-ar legaliza. Până la urmă, nu sunt nişte bani să pierzi, sunt nişte bani să-ţi aperi corect şansele, dar mi-e greu să cred că cineva poate să mai rişte în ziua de azi, după ce s-a întâmplat cu Gigi Becali şi cu noi, implicit, atunci la meciul CFR-ului (n.r. - cazul Valiza).

Banii aceștia... trebuie să vină cineva şi nu-i dă unei singure persoane, sunt 20 şi ceva de jucători, adică mai devreme sau mai târziu unul va vorbi cu un prieten sau cu soţia şi aşa mai departe, se vor duce vorbele”, a spus Mirel Rădoi, potrivit orangesport.

Practica premierii altor echipe este strict interzisă. Cazul „Valiza”, despre care vorbește Mirel Rădoi, s-a petrecut în 2008. Atunci, Gigi Becali a încercat să îi plătească pe cei de la Universitatea Cluj pentru a scoate un rezultat pozitiv cu CFR. Echipa latifundiarului din Pipera se afla în luptă directă pentru câștigarea campionatului cu „feroviarii”. (Toate detaliile AICI).

Ulterior, în 2013, Gigi Becali a fost condamnat la 3 ani cu executare în Dosarul Valiza pentru dare de mită.

Rădoi nu consideră că Voluntari a marcat din ofsaid cu FCSB

Mirel Rădoi a vorbit și despre golul doi marcat de Voluntari împotriva celor de la FCSB. Ilfovenii au egalat pe finalul reprizei secunde (minutul 88) cu ajutorul unei gafe de arbitraj. O degajare a portarului Mihai Popa a fost deviată pe spate de Olawale, iar mingea a ajuns la Costin - aflat într-un ofsaid nesemnalizat - care a stabilit scorul final, 2-2!

„Nu vreau să pară acum că iau apărarea Voluntariului sau CFR-ului, doar că regulamentul e destul de clar. În momentul în care nu există VAR şi e o diferenţă foarte mică, laşi credit atacului. Adică dacă e poziţionarea doar a umărului în faţă, laşi credit atacului”, a mai spus fostul selecționer, potrivit sursei menționate.

Gigi Becali, condamnat la 3 ani de închisoare în Dosarul Valiza

Pe 4 iunie 2013, judecătorii l-au condamnat pe Gigi Becali la 3 ani de închisoare cu executare, pentru dare de mită în cazul promisiunii de premiere a fotbaliştilor de la Gloria Bistriţa în 2006 şi U Cluj în 2008.

În primul caz, câte 5.000 de euro în caz de egal şi 10.000 pentru o victorie cu Rapid. În cazul U Cluj, le-a promis „şepcilor" 1.700.000 de euro pentru a încurca CFR-ul în ultima etapă. După ce Teia Sponte a fost reţinut având suma de bani, procurorii l-au acuzat pe Becali că ar fi antedatat acte ce sugerau că suma de bani era menită cumpărării unui teren în Cluj.

Cristian Costin după ce a marcat golul egalizator pentru Voluntari în confruntarea cu FCSB: „E un gol important pentru oamenii care țin la mine”

Citește și alte știri din Liga 1:

CFR l-ar fi transferat pe cel mai bun jucător al Voluntariului cu FCSB!

Două transferuri importante rezolvate de FC Voluntari » Ilfovenii vor și un jucător din play-off

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (28)
blatistu49
blatistu49  •  16 Mai 2022, 19:53

Radoi are dreptate nici vorba de Ofsaid ce a fost in ofsaild limba???in schimb gigei cre au inventat ofsaid ul tac la TANASE care era in poz clara de ofsaid cind a marcat ***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

mzm1
mzm1  •  15 Mai 2022, 20:44

Domnilor ziariși, de ce îl lăsați pe bietul Rădoi (și atâția comentatori) să bată câmpii? De ce nu lămuriți lucrurile pe care le stiți foarte bine: 1. În 2008, la vremea Cazului „Valiza”, premierea nu era socotită mită, corupție, nici de regulamentele FIFA și nici de cele ale FRF. Astăzi premierea este socotită mită, corupție. 2. Ca dovadă că nu era niciun pericol, GSP a organizat în 2005 o chetă națională de strângere a fondurilor pentru premierea echipei de fotbal a Finlandei, care trebuia să încurce Cehia, la Helsinki (în 12.10.2005), cel puțin cu un meci egal (adică exact ce le cerea Becali în 2008 celor de la ”U” Cluj!). Banii nu s-au mai dat pentru că Finlanda a pierdut acel joc! Nici GSP și niciun ziarist nu au fost implicați penal! 3. Încă un caz de premiere internațională. Citez din Ev. Zilei/22.11.2007 ce a scris ziaristul Daniel Conțescu: „Șocul ultimei runde s-a produs aseară la Londra. Anglia avea nevoie de o remiză în fața unei Croații deja calificate. Impulsionați de banii rușilor, croații și-au dat viața pe teren și... 3-2 pentru Croația, care trimite Rusia la turneul final și lasă Anglia acasă”! Nicio reacție a FIFA sau UEFA! 4. La data de 17.04.2012, Înalta Curte de Casație și Justiție decide achitarea lui Becali și a celorlalți inculpați, pe motiv că „lipsește unul din elementele constitutive ale infracțiunii de corupție”!. În consecință, după părerea mai multor juriști, condamnarea lui Becali în „cazul Valiza”a fost un abuz de drept!

therealreddog33
therealreddog33  •  15 Mai 2022, 20:23

Și dacă le dau prime ce? De asta a pierdut FCSB doua puncte? Sa fim serioși. Dacă ești mai bun, câștigi, indiferent de prima adversarului. Punctul de vedere al lui Marcel Pușcaș mi se pare ca sintetizează cel mai bine problema: de 7 ani FCSB transfera numai jucători de atac, pentru ca se vând cel mai bine în afara. Un meci ți-l câștiga apărarea și închizătorul, nu atacul. Pana nu o sa înțeleagă și GB ca are nevoie de doi fundași centrali buni și un mijlocaș defensiv pe măsură, nu o sa câștige ceva. Egal ce premii vin (sau nu) de la CFR.

Vezi toate comentariile (28)
Comentează