FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA

Mirel Rădoi poate scrie istorie la Steaua încă din primul an » Îi trebuie doar un meci în care să intre pe teren!

Articol de - Publicat miercuri, 24 iunie 2015 15:10

Dacă va evoluaa cel puţin un minut pentru Steaua în noul sezon, iar la final va cîştiga campionatul, noul "principal" din Ghencea ar accede într-un grup select.

Noul tehnician al campioanei, Mirel Rădoi, poate intra în cartea de istorie a fotbalului de la noi, după doar un an de contract cu Steaua. Încadrat ca director sportiv pentru a putea să stea pe bancă, steliştii mai au varianta să-l legitimeze ca jucător pe Rădoi la LPF.

Gazeta a studiat istoria fotbalului românesc şi-a descoperit că pînă acum au mai existat doar două cazuri de antrenori ce au şi jucat pentru echipele pe care le conduceau de pe bancă, iar la finalul sezonului au cîştigat titlul.

1. ŞTEFAN CÎRJAN

Născut pe 10 mai 1909, Cîrjan a fost primul care a cîştigat campionatul ca antrenor-jucător, cu Unirea Tricolor în sezonul 1940-1941! Acesta a fost legitimat ca jucător încă din anul 1938, dar abia după 3 ani echipa şi-a adjudecat titlul, sezon în care a evoluat în 12 meciuri.

2. MIRCEA LUCESCU

La 49 de ani de la performanţa bifată de Cîrjan, dinamovistul Il Luce a decis să intre pe teren, într-o partidă disputată pe 16 mai 1990, contra celor de la Sportul, scor 1-1. Graţie acelui meci, Lucescu a bifat o dublă performanţă, reuşind să-şi treacă în CV cel de-al şaptelea titlu ca jucător şi să-l depăşească pe Cornel Dinu la numărul de trofee în tricoul "cîinilor".

Rednic, caz special

Actualul antrenor al lui Dinamo, Mircea Rednic, a avut şi el parte de un parcurs asemănător celor ale lui Cîrjan şi Lucescu, dar nu în totalitate. Acesta era jucătorul Rapidului în sezonul 1998-1999, atunci cînd Mircea Lucescu, cel care era antrenor principal, a decis să plece din Giuleşti pentru a o antrena pe Inter.

Locul acestuia a fost luat de Rednic pentru 3 meciuri: 2 în Cupa României şi unul în campionat. În acel sezon, Rednic bifase 32 de meciuri şi marcase şi-un gol. În campionat, acesta a stat pe bancă ca "principal" în partida cu U Cluj, din 5 decembrie 1998, în care n-a bifat nici un minut.

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (9)
merace
merace  •  24 Iunie 2015, 23:12

STEAUA e un cuib de mafioti condus de un fost puscarias pe nume GIGI BECALI! Presa care mai promoveaza afacerile mafiotilor e complice cu ei.

397522517039317
Petre Dulce  •  24 Iunie 2015, 19:25

GATA,rasurile au iesit la rampa

ovidiu_3003
ovidiu_3003  •  24 Iunie 2015, 18:57

...*** o sa ia praful de pe toba ...

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (9)
Comentează