FOTBAL  »  Superliga  »  CSU CRAIOVA - ZORYA

Oltenii mizează pe cel puțin 15.000 de oameni, diseară, la Craiova - Zorya, primul meci cu Mirel Rădoi pe bancă

Articol de - Publicat joi, 11 august 2022 08:50 / Actualizat joi, 11 august 2022 09:43

Prin instalarea lui Mirel Rădoi, conducătorii de la CS Universitatea Craiova au mizat pe un șoc la echipă, înaintea returului crucial cu Zorya. Atmosfera, cel puțin, s-a schimbat radical.

  • Universitatea Craiova o înfruntă pe Zorya Luhask, de la ora 20:30, în manșa secundă a duelului din turul III al Conference League (0-1 în tur). Partida, care va consemna debutul lui Mirel Rădoi pe banca oltenilor, va fi liveTEXT pe GSP.ro și în direct la Digi Sport 1 și Prima Sport 2.
  • Dacă trece de Zorya, Craiova ar evolua în play-off cu învingătoarea dintre Lugano (Elveția) și Hapoel Beer Sheva (Israel), 0-2 în tur.

Euforia e mare la Craiova, după instalarea lui Mirel Rădoi. Și în rândul suporterilor, dar și într-al jucătorilor. Fostul selecționer al României a subliniat marți, la prezentarea sa, că „meciul cel mai important este cel de joi, cu Zoria. Vizăm calificarea și trebuie ca echipa să aibă altă prestație și altă atitudine". 

Din informațiile Gazetei, însăși apariția sa în cantonamentul echipei, la baza „lie Balaci", a relaxat atmosfera.

Dezbaterea zilei, 10 august » Va reuși Rădoi să facă performanță la Craiova? „Când a fost antrenor de club, a fost un dezastru!” vs. „Eu pariez pe el, a progresat de la momentul FCSB”
DEZBATEREA ZILEI
Dezbaterea zilei, 10 august » Va reuși Rădoi să facă performanță la Craiova? „Când a fost antrenor de club, a fost un dezastru!” vs. „Eu pariez pe el, a progresat de la momentul FCSB”

Rădoi a făcut „curățenie" la Universitatea Craiova

Prima măsură luată de noul antrenor a fost de a-i îndepărta pe absolut toți „spectatorii" din perioada Balint. La ședința de pregătire ce a urmat și în vestiar au rămas, pentru prima oară după multă vreme, doar el, secunzii și jucătorii. Între care Dan Nistor și Ionuț Vână, pedepsiți de predecesorul Laszlo Balint după scandalul de la Mediaș.

Rădoi a explicat că, pentru a avea o șansă să răstoarne acel 0-1 din prima manșă a „dublei" cu ucrainenii, vrea să aibă „toți jucătorii la dispoziție. Vom avea discuții, vom analiza rapoartele de pregătire și în funcție de ce va fi și la antrenamente vom decide cine joacă”.

 Măcar 15.000 de fani la CSU Craiova - Zorya 

Odată cu aducerea lui Rădoi, oltean de-al lor, s-a schimbat și atitudinea suporterilor. Până miercuri la prânz, se vânduseră în jurul a 5.000 de bilete, însă clubul se așteaptă ca, la debutul lui Mirel și în condițiile unei partide atât de importante, prezența pe „Ion Oblemenco" să fie azi de cel puțin 15.000 de spectatori. 

Universitatea trebuie să răstoarne acel 0-1 consemnat în prima manșă a turului 3 preliminar, disputat la Lublin, iar dacă reușește, în play-off va da de Lugano (Elveția) sau de Hapoel Beer Sheva (Israel).

Am venit să muncesc și să rezolv probleme. Nu pot spune că nu sunt probleme pentru că altfel nu eram aici. Va trebui să continuăm lucrurile pozitive făcute de Balint și să reparăm ce nu a mers 
- Mirel Rădoi, antrenor CSU Craiova

15.000 de euronet e salariul lunar al lui Mirel Rădoi la Universitatea Craiova. A semnat un contract pe 2 ani

Arbitrează Jug!

Dacă în cele 3 meciuri disputate până acum în preliminariile Conference, CSU a primit arbitri fără cine știe ce nume în Europa, de data aceasta, UEFA i-a dat unul de top. Este vorba despre slovenul Matej Jug, care va fi ajutat la linii de compatrioții Matej Žunič și Manuel Vidali.

 „Centralul" în vârstă de 41 de ani a fluierat inclusiv în grupele Champions League și Europa League, dar și în preliminariile CE 2020 și CM 2018.

Universitatea Craiova - Zorya Luhansk, echipe probabile

Universitatea Craiova: 1. Lazar - 23. Căpățână, 2. Papp, 34. R. Silva, 11. Bancu - 8. Mateiu, 6. Screciu - 33. Hanca, 10. Baiaram, 9. A. Ivan - 19. Koljic
Rezerve: 12. D. Rusu, 21. L. Popescu, 4. A. Crețu, 5. Vătăjelu, 7. Câmpanu, 16. D. Nistor, 17. Rivaldinho, 18. Vlădoiu, 20. Markovici, 24. Roguljici, 27. Martici 
Antrenor: Mirel Rădoi

Zorya Luhansk: 53. Mațapura - 77. Dancenko, 32. Imerekov, 44. Batagov, 47. Vantuh - 20. Ciurko, 29. Nazarina, 10. Buleta - 68. Cristian, 17. Nahnoini, 7. Kabaev 
Rezerve: 1. Saputin, 36. Jilkin, 5. Brajko, 8. Luniov, 9. Mijnov, 14. Hlan, 19. Alibekov, 21. Mihailenko, 22. Bezborodko, 38. Smian, 74. Snurnițin, 91. Alefirenko 
Antrenor: Patrick van Leeuwen

VIDEO Mirel Rădoi, declarații înainte de Universitatea Craiova - Zorya Luhansk

Citește și: 

„Sunt câteva semne de întrebare” » Mirel Rădoi a făcut strategia înaintea duelului vital cu Zorya Luhansk: „Sper că vor înțelege cât mai repede”
UNIVERSITATEA CRAIOVA - ZORYA LUHANSK
„Sunt câteva semne de întrebare” » Mirel Rădoi a făcut strategia înaintea duelului vital cu Zorya Luhansk: „Sper că vor înțelege cât mai repede”
„Gestul lui Rădoi e lipsit de respect!” »  Noul antrenor al Craiovei, luat în colimator încă din prima zi în Bănie: „Nu mi se pare normal!”
UNIVERSITATEA CRAIOVA
„Gestul lui Rădoi e lipsit de respect!” » Noul antrenor al Craiovei, luat în colimator încă din prima zi în Bănie: „Nu mi se pare normal!”

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (8)
tyrexel
tyrexel  •  11 August 2022, 13:25
Postat de flosud97 pe 11 August 2022, 11:54

Si caté bilete moka ATI dat, 15000 iar aduceti cu forta copiii si bunicutzele

floceasud97 - vezi ca aia cu biletele gratis sunt papucarii tai. Nu peste tot este obiceiul asta

flosud97
flosud97  •  11 August 2022, 11:54
Postat de tyrexel pe 11 August 2022, 10:13

"Nea" Aurica, vezi ca ai gresit audienta... pana aseara erau deja vandute 17.000 bilete. Astazi la meci o sa fie minim 25.000

Si caté bilete moka ATI dat, 15000 iar aduceti cu forta copiii si bunicutzele

gazetadetumbe
gazetadetumbe  •  11 August 2022, 10:42

CFR-ul nu are suporteri,are doar vizitatori ocazionali.

Vezi toate comentariile (8)
Comentează