FOTBAL  »  Superliga  »  CS UNIVERSITATEA CRAIOVA

Mirko Pigliacelli, direct în istoria Ligii 1 » Portarul Craiovei e primul jucător care reușește așa ceva

Mirko Pigliacelli. Sursă foto: GSP
Mirko Pigliacelli. Sursă foto: GSP

Articol de - Publicat miercuri, 26 mai 2021 20:14 / Actualizat miercuri, 26 mai 2021 20:56

Mirko Pigliacelli (27 de ani), goalkeeper-ul celor de la CS Universitatea Craiova, bifează o premieră importantă după meciul cu Academica Clinceni, încheiat 0-0.

Pentru a doua oară de când se află în Liga 1, portarul italian încheie un sezon în postura de integralist. Acesta a evoluat în toate partidele din sezonul regulat și play-off.

Precedentul s-a consemnat în ediţia 2018/19, când Pigliacelli s-a aflat pe teren în toate cele 36 de jocuri. El este primul jucător din istoria campionatului României care strânge 3600 de minute într-un campionat, fiind integralist în toate cele 40 de partide!

Pigliacelli a ajuns la CS Universitatea Craiova în vara lui 2018. Italianul s-a impus titular și a devenit unul dintre cei mai apreciați străini din Liga 1. Recent, acesta a declarat că i-ar surâde să apere poarta naționalei României. 

Pigliacelli: „România e a doua mea casă” 

„Sunt italian, m-am născut acolo şi am jucat pentru echipa naţională a Italiei la nivel de juniori. În acelaşi timp, sunt trei ani de când sunt aici, simt foarte bine în România, e a doua mea casă şi pentru mine ar fi o opţiune importantă să joc la naţionala României, de ce nu? 

Înainte de a ajunge în România am jucat numai în Italia, mă simţeam în siguranţă, eram practic acasă şi credeam că, venind aici, totul va fi diferit, dar o dată cu trecerea timpului m-am simţit tot la fel de bine, poate mai bine ca acasă”, a declarat Pigliacelli, într-un interviu acordat sponsorului Craiovei, Betano.

VIDEO Sorin Cârțu știe ce i-a lipsit Craiovei pentru a lua titlul: „Am fi luat măcar un campionat în perioada asta”

Citește și alte știri despre CS Universitatea Craiova:

CS Universitatea Craiova - Clinceni 0-0 » Oltenii încheie play-off-ul cu o remiză, în ziua în care Atanas Trică a debutat la alb-albaștri

UPDATE Atanas Trică, debutat de Ouzounidis! Nepotul lui Ilie Balaci a jucat azi pentru Craiova: „Va fi noul Cămătaru”

A uitat-o pe Ghenea? » Dimitrov are o nouă cucerire celebră: filmați pe străzile din Monte Carlo

„Dacă mănânci o lună de la penitenciar, dai colțul!” » Dănuț Lupu, despre condițiile de la Rahova: „Să mă ierte doamna Rodica, dar la Marriott era mai ieftin ...”


Comentarii (2)
dansy
dansy  •  27 Mai 2021, 11:53

Desi tin cu Universitatea Craiova consider ca Piliaceli nu este un portar de nationala.Are multe lipsuri si a facut nenumarate erori nefortate.

gazistu
gazistu  •  26 Mai 2021, 22:19

sa-i dam si lui o sansa ...sa-l naturalizam ,desi avem vreo 4 portari de nationala... sa avem 5

Vezi toate comentariile (2)
Comentează