FOTBAL  »  Superliga  »  CS UNIVERSITATEA CRAIOVA

ANALIZĂ Marea provocare numită Mitriță » Gazeta aduce argumente pro și contra unei reveniri a „Piticului” în Bănie

Articol de - Publicat joi, 12 august 2021 12:36 / Actualizat joi, 12 august 2021 15:38

Alexandru Mitriță (26 de ani) îi este fin finanțatorului Mihai Rotaru și a lucrat foarte bine sub comanda lui Laurențiu Reghecampf, actualul antrenor, chiar la Al Ahli Jeddah. 

Acestea sunt, deocamdată, singurele certitudini în favoarea revenirii extremei de buzunar la Universitatea Craiova, pentru care a mai jucat între 20 iulie 2017 și 4 februarie 2019, înainte de a fi vândut lui Ney York City. 

Readucerea lui în Bănie, vehiculată de mai multă vreme, se anunță o mare provocare pentru Rotaru. Împrumutat de NYC lui Al Ahli până în ianuarie 2022, mijlocașul de 26 de ani era nemulțumit, în primăvară, că nu i s-au virat în cont vreo 3 salarii. Dar situația s-a schimbat. 

Din informațiile GSP.RO, responsabilii clubului saudit și-ar fi achitat toate datoriile către jucători, iar ieri așteptau să primească un „certificat de competență financiară" pentru a-i putea folosi pe cei patru străini aduși în această vară: brazilienii Paulinho și Danclair, macedoneanul Alioski și senegalezul Hassan Ndao. 

Saudiții n-ar avea o problemă cu plecarea lui Mitriță

 În acest moment, Al Ahli are 7 stranieri, exact cât e permis în „Prince Mohammed bin Salman Professional League". Iar cum Alioski și Ndao pot juca pe ambele flancuri în ofensivă, n-ar fi o problemă ca noul antrenor, albanezul Besnik Hasi, să se lipsească de internaționalul român până-n ianuarie 2022, când îi expiră împrumutul. Lucrurile trebuiesc însă lămurite și cu New York City, proprietara jucătorului. 

Americanii n-au avut nimic împotrivă să-l împrumute lui Al Ahli, atâta vreme cât arabii i-au plătit integral salariul cifrat la 1,1 milioane de dolari anual, adică 78.097 euro pe lună. O sumă imensă pentru CSU, unde, potrivit unor surse ale Gazetei, nimeni din actualul lot nu câștigă mai mult de 15.000 de euro lunar. Nici măcar antrenorul Reghecampf. 

Mitriță și la jumătate e scump

Și dacă jucătorul ar accepta o înjumătățire a contractului, la 39.000 de euro lunar, tot ar fi mult. Există însă și un alt risc. La o asemenea sumă, presiunea asupra jucătorului va fi mare și din exterior, pentru că suporterii vor aștepta de la el să răstoarne munții, și din interior, unde actualii senatori de drept vor avea un motiv să ceară și ei mai mult, mai ales dacă Mitriță nu confirmă. 

Și mai e durata mariajului. Merită atâta efort, logistic și financiar, pentru un împrumut până în ianuarie 2022, cum se vehiculează? Obiectivul lui Rotaru ar trebui să fie, mai degrabă, repatrierea definitivă a „Piticului". Însă contractul jucătorului cu americanii expiră abia în februarie 2023. Altfel spus, trebuie cumpărat.

8.5milioane de dolari, aproximativ 7.4 milioane de euro, a încasat Universitatea Craiova în urma transferului lui Mitriță la New York City, în februarie 2019

Dă afară pe bandă rulantă?!

În așteptarea lui Mitriță, sau a altor jucători aflați pe lista de achiziții, Craiova l-a cedat pe Reagy Ofosu turcilor de la Bursaspor. Și va încasa circa 150.000 de euro în schimb, potrivit informațiilor GSP.RO. Pro X susține că s-ar mai pregăti de plecare Bălașa, scos din lot la meciul cu Voluntari (3-0), "veteranul" Mateiu și Căpățână.

Citește și alte știri din Liga 1: 

EXCLUSIV Paul Anton îi declară război lui Dinamo: „Va câștiga cu ochii închiși la TAS!”

VIDEO Cum i s-a blocat drumul la Steaua unui mare jucător român: „Iordănescu voia să mă folosească împreună cu Ilie Dumitrescu și Vlădoiu”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (27)
dansy
dansy  •  12 August 2021, 21:21
Postat de jony_10 pe 12 August 2021, 18:45

Voi vorbiți de suporteri? :)))) la meciul vieții cu Dinamo ați fost 6000 și ceva și era sold out la voi :))))) Pai noi 6000 avem doar abonați bai kiuba fan Ajică

Nici măcar 6000 de suporteri nu au fost.Au fost și foarte mulți curioși .Au fost și vreo 300 de dinamoviști.Am fost și eu din pura curiozitate deși sunt fan CSU și am văzut golaneala celor din galeria fcu care mai aveau puțin și obțineai suspendarea fcu pentru meciurile de acasa(vezi încercarea de bătaie cu ultrașii dinamoviști).Și mi-am adus aminte câte suspendări au obținut acești ultrași ai lui mititelul pentru jocurile de acasă in trecut.Felul in care amenință acest zis suporter fcu zis Kuba este relevant!

811370355651745
Dragos Samfira  •  12 August 2021, 21:01

Si cel mai urmăream,chiar făceam studiu de caz,omul este bestial de prost..

811370355651745
Dragos Samfira  •  12 August 2021, 20:58

Dar nu are job,se da concediu si daca nu ai servici?

Vezi toate comentariile (27)
Comentează