FOTBAL  »  Superliga  »  PETROLUL

Întăriri din străinătate pentru „găzari” » Moment special pregătit la Petrolul - Rapid

Articol de - Publicat joi, 14 decembrie 2023 15:51 / Actualizat joi, 14 decembrie 2023 17:20

Ca de fiecare dată înaintea unui meci cu Rapid, suporterii Petrolului fac pregătiri speciale, mai ales că mâine este ultimul "Primvs Derby" înainte de 2024, anul în care clubul din Ploiești va sărbători Centenarul.

  • Petrolul - Rapid are loc vineri, de la ora 20:00. Meciul va fi liveTEXT pe GSP.ro și televizat pe Orange Sport 1, Prima Sport 1 și Digi Sport 1

De acesată dată, pentru partida de mâine seară, fanii gazdelor, care pregătesc o coregrafie deosebită, vor avea parte și de ajutor din partea galeriilor din străinătate cu care sunt înfrățiți. Astfel, 21 de sporteri ai Salernitanei, 10 de la Vitesse și 8 de la Genk, li se vor alătura celor de la Petrolul. Primele două grupuri au fost invitate de Peluza 1, iar belgienii de către cei din Peluza Latină.

Antrenorul din Superliga a amenințat cu demisia în conferință: „Era mediocrității s-a dus”
AVERTISMENT
Antrenorul din Superliga a amenințat cu demisia în conferință: „Era mediocrității s-a dus”

„Au crezut că suntem napolitani, dar ne-am împrietenit”

Suporteri petroliști au explicat cum s-au legat prieteniile cu fanii acestor echipe: "Anul trecut, înaintea meciului cu Napoli, eram un grup de 5 inși din galeria noastră pe acolo, prin Salerno. Și ne-am gândit să mergem la meci. Ne-au văzut suporterii gazdelor, au crezut că suntem napoletani. Erau mirați, că la meciurile dintre ei nu vine niciodată galeria adversă. 

Au o rivalitate aprigă, de prin anii '80-'90, ne-au povestit ce lupte dădeau prin oraș tații lor cu cei din Napoli. Și am rămas prieteni. Noi am mai fost cu ei și pe «San Siro», la un meci cu Inter, și anul acesta tot la partida cu Napoli. Și acum e prima dată când vin și ei alături de noi, la meciul cu Rapid”.

Cu galeria celor de la Vitesse prietenia este mai veche, din 2013, de când Petrolul a eliminat formația olandeză în turul trei preliminar Europa League (1-1 la Ploiești, 2-1 la Arnhem). În ambele partide, Gicu Grozav a înscris câte un gol.

Atunci, la meciul tur, un fan al oaspeților a decedat la o terasă din oraș și "noi i-am ajutat cu toate formalitățile, să îl poată repatria. Și de atunci ne-am tot vizitat la meciuri, noi am fost la ei când jucau cu Ajax sau cu Feyenoord, au mai venit și ei la noi". La fel s-a întâmplat între Peluza Latină și cei de la Genk, în urmă cu câțiva ani, de atunci galeiile ajutându-se reciproc la meciuri mai importante. 

Ultima dată, rerezentanți ai acestei facțiuni au fost alături de belgieni la întâlnirea din deplasare cu Fiorentina, din grupele Conference League, la sfârșitul lui noiembrie.

La partide de mâine seară vor fi prezenți și cel puțin 1000 de suporteri ai Rapidului, care vor revanșa, după ce în tur Petrolul s-a impus cu 2-0 în Giulești.

VIDEO. Cristiano Bergodi: „Peste tot citesc ce fac greșit, dar pe mine nu mă interesează” + Ce spune despre transferuri

Citește și:

Luis Phelipe a fost bulversat de transferul la FCSB: „Trebuie să înțeleagă că nu are alte perspective”
FCSB
Luis Phelipe a fost bulversat de transferul la FCSB: „Trebuie să înțeleagă că nu are alte perspective”
Bergodi a ieșit din ședința cu Șucu și a prezentat concluziile: „Eu asta am simțit”
RAPID
Bergodi a ieșit din ședința cu Șucu și a prezentat concluziile: „Eu asta am simțit”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (3)
Fane_de_la_trei
Fane_de_la_trei  •  15 Decembrie 2023, 19:33
Postat de balderis pe 15 Decembrie 2023, 09:48

Este interesant cum suporterii de la Salernitana, care are culorile alb-vișinii, vor sta în trubună alături de petroliști !!!

Este interesant ca Rapid si Petrolul, desi rivale inainte de a aparea ceausescu in fotbal, steaua, dinamo si toata mizeria, isi suporta reciproc culorile, traditia si ifosele fara a se uri dupa tipare dambovitene... deh, asa sunt unii oameni, mai natarai: suferind impreuna, incep sa faca front comun impotriva dictaturii, impotriva micilor ori marilor nenorociri si, in ultima instanta, impotriva istoriei.

Mao23
Mao23  •  15 Decembrie 2023, 18:54

Am fost pe stadion in 1995. Nu voi uita niciodata finala pierduta impotriva lor, insa respect Petrolul.

balderis
balderis  •  15 Decembrie 2023, 09:48

Este interesant cum suporterii de la Salernitana, care are culorile alb-vișinii, vor sta în trubună alături de petroliști !!!

Vezi toate comentariile (3)
Comentează