FOTBAL  »  Superliga  »  MTS

MTS promite investiții de 180 de milioane de euro: bani pentru cluburi, săli și terenuri noi » „Putem avea un mic Roland Garros la București” + când revin fanii în tribune

Ionuț Stroe +33   FOTO
Ionuț Stroe

Articol de - Publicat marti, 07 iulie 2020 11:16 / Actualizat marti, 07 iulie 2020 14:00

Ionuț Stroe, ministrul Tineretului și Sportului, a susținut o conferință de presă și a vorbit despre planurile de investiții în sportul românesc.

Oficialul a precizat ce investiții va face Guvernul României în sport și când ar putea reveni fanii pe stadioanele din România.

„Copiii care se înscriu la cluburile sportive pentru a face performanță vor primi vouchere. Vor fi 100.000 de beneficiari, iar bugetul total este de 30.000.000 de lei. Voucherul va fi de 300 de lei per copil și va viza susținerea cheltuielilor pentru echipament. Programul va începe în toamnă. Vrem să-i îndreptăm pe cei care practică sport într-un cadru organizat.

Vom acorda sprijin cluburilor private și de stat, chiar și federațiilor. Vor fi granturi de maximum 200.000 de euro. Suma toată e de 180 de milioane de euro, din bani europeni. Vorbim de investiții în terenuri de antrenament, de centre de recuperare medicală, noi tehnologi. Din estimări, numărul beneficiarilor va fi de aproximativ 1.500 de structruri sportive. 

Conferință de presă organizată de Ministrul Tineretului și Sportului, Ionuț Stroe, legată de prezentarea măsurilor pe sport și tineret din Planul Național de Investiții și Relansare Economică "Reclădim România"

Posted by Gazeta Sporturilor on Tuesday, July 7, 2020

Vom construi 12 complexuri sportive, 8 bazine olimpice, 5 Săli Polivante, cu o capacitate în 5.000 și 16.000 de locuri, 5 patinoare artificiale, 250 de săli de sport și 400 de baze sportive. 

Avem nevoie în București de terenuri de tenis. Am demonstrat că putem avea viitor în acest sport. Simona Halep poate fi un atu, un sprijin în a realiza aceste inveistiții. Arenele BNR sunt nefolosite și în stadiu avansat de degradare. Ele trebuie răscumpărate de stat, MTS sau Primărie, de la BNR, care a făcut o investiție acolo. Statul trebuie să demareze discuțiile. Arenele BNR reprezintă marea oportunitate de a avea un mic Roland Garros al Bucureștiului. Am vorbit cu premierul Orban și țin mult la acest proiect.”, a spus Ionuț Stroe la conferința de presă de azi.

MTS promite investiții de 180 de milioane de euro: bani pentru cluburi, săli și terenuri noi » „Putem avea un mic Roland Garros la București” + când revin fanii în tribune

„Fani, poate din toamnă”

„Am reușit să facem un cadru de redeschidere a sportului. Am făcut mari eforturi. Din păcate, situația actuală, reflectată de cifre, ne impune menținerea restricțiilor legate de participarea suporterilor. Nu e doar în România. Competițiile sportive sunt incomplete fără spectatori, dar protejează sănătate sportivilor. Ar fi hazardat să ofer o perspectivă de timp, în condițiile care MAI și Ministerul Sănătății fac noi reguli pentru a proteja sănătatea. Ne pregătim pentru vremuri nu prea bune. 

Probabil că vom permite prezența fanilor când cifrele vor merge către 0. Suntem pregătiți să publicăm normele de păstrarea a distanțării pe stadioane, dar doar în condițiile în care cifrele scad. Mi-ar plăcea ca în toamnă să revenim la normalitate, nu doar în sport. Ar putea ca naționala României să joace cu fani în toamnă”, a declarat Stroe.

VIDEO. Match preview FCSB - Dinamo: totul despre derby-ul din Cupa României

Citește mai multe știri din Liga 1: 

Ultima zi la FCSB?! Gigi Becali vrea să-l dea afară pe Vintilă » El e favorit să preia echipa

Două rezultate slabe au dinamitat atmosfera în Gruia! Finanțatorul i-a anunțat pe jucători că vrea să-l schimbe pe Dan Petrescu

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (8)
2254271094823421
Michele Marinela  •  07 Iulie 2020, 18:20

Numele tau este Pinocchio! E o mare rusine sa vii cu astfel de promisuni. Ai aparut in chiloti la teleconferinta. Ce credibilitate poti sa mai ai.

1923rapidgiulesti
1923rapidgiulesti  •  07 Iulie 2020, 15:42

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

1212583268833829
Ticu Neagu  •  07 Iulie 2020, 14:26

Astia de cand au venit la putere ,doar asta auzi..vom face, vom construi..vom.....vom.....ne apuca *** cu voi ,baiii nesimtitilor....pai aia de la PSD erau pistol cu apa la promisiuni. De 10 luni doar promiteti, de facut n-ati facut absolut nimic!!!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (8)
Comentează
Close