FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB - CHINDIA 3-2

Analiza fostului mijlocaș al Stelei, după victoria lui FCSB cu Chindia: „Trebuie să învețe principiile jocului de fotbal”

FCSB - Chindia/ foto Imago Images +15   FOTO
FCSB - Chindia/ foto Imago Images

Articol de GSP - Publicat luni, 15 august 2022 13:26 / Actualizat luni, 15 august 2022 17:40

FCSB a câștigat cu Chindia, scor 3-2, în etapa #5 din Liga 1. Nana Falemi (48 de ani), fostul mijlocaș al Stelei, consideră că roș-albaștrii au abordat greșit prima repriză, când au primit două goluri deși aveau un om în plus.

Neguț, căpitanul Chindiei, a văzut cartonașul roșu în minutul 7, după o intrare dură la Florinel Coman. Deși a avut un om în minus, echipa antrenată de Adrian Mihalcea a intrat cu 2-0 la pauză, după golurile lui Popadiuc și Daniel Popa.

„E jucător de pluton!” » Dumitru Dragomir nu s-a abținut, după victoria încâlcită a FCSB-ului: „E haos acolo”
FCSB
„E jucător de pluton!” » Dumitru Dragomir nu s-a abținut, după victoria încâlcită a FCSB-ului: „E haos acolo”

Nana Falemi, despre jucătorii de la FCSB: „Trebuie să învețe principiile jocului de fotbal”

Nana Falemi, fostul mijlocaș al Stelei și al naționalei Camerunului, consideră că dinamica jucătorilor de la FCSB a fost slabă, iar aceștia ar fi trebuit să paseze mai repede, pentru a profita de avantajul omului în plus.

„Băieții încă trebuie să învete principiile jocului de fotbal. Când ai un jucător în plus, folosești toată lățimea terenului ca să desfaci apărarea adversă. Or noi (n.r. - FCSB) am atacat peste tot, am căutat combinații ineficiente pe mijlocul terenului.

Când joci cu un om în plus, faci posesie prelungită, controlezi jocul și în felul ăsta îi faci pe adversari să alerge după minge, să alerge mai mult, îi obosești, ca să poți marca mai ușor, fără să te expui. Noi nu am facut asta, în prima repriză.

Când ai jucător în plus, nu driblezi la mijlocul terenului, că îți anulezi avantajul. Joci mingea repede, din 1-2-3 atingeri maxim. Dinamica jucătorilor în teren a fost slabă. 

Când joci acasă cu Chindia, și ai si un om în plus, și intrii în clinciuri de multe ori, înseamnă că suferi la mișcarea jucătorilor în teren. (băieții aleargă, dar nu aleargă la timp, nu își dau soluții la timp și în felul ăsta jocul lor se blochează deseori/ sunt nevoiți să dribleze, să intre în clinciuri).

+11 FOTO

Au reacționat prea emoțional! Nejustificat. S-au precipitat și la 0-0 și 0-1 și la 0-2, ca și cum venea sfârșitul lumii si îi prindea fără bagajele făcute!!! Nu este sfârșitul lumii, este un joc cu Chindia, este un sport. Trebuie o abordare calmă! După pauză jocul s-a schimbat, băieții au lățit terenul”, a transmis Nana Falemi pe Facebook.

Citește și alte știri despre FCSB:

Transfer de urgență la FCSB » Roș-albaștrii aduc un atacant înaintea play-off-ului din Conference League

5 detalii de la FCSB - Chindia » Crainicul a provocat galeria: „FCSB este…” - „Steaua!”, speculații despre pariuri + cine a fost cel mai aplaudat jucător

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (1)
Cemaiconteaza
Cemaiconteaza  •  15 August 2022, 21:03

Ce joc în lateral să facă, când sunt mereu alți jucători în echipă? Fundașii centrali mereu alții, la mijloc iar alții, în atac nu sunt rezerve. Dică trebuie să antreneze combinări de 25 luate câte 11. Și apoi să aibe ba mijlocași in apărare, etc. Mai lipseste să intre Vlad în atac, că e bun ca Messi in poartă. Când face Giginho echipa, zici că e trupa de bâlci.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează