FOTBAL  »  Superliga  »  NAȚIONALĂ

EXCLUSIV // VIDEO Superoptimism înaintea meciurilor decisive pentru națională: „Cred că putem depăși grupele Euro” » Încă mai speră la o selecție

Articol de - Publicat marti, 14 noiembrie 2023 12:20 / Actualizat marti, 14 noiembrie 2023 13:33

Paul Papp, 33 de ani, fundașul de la Petrolul, știe de ce va fi un meci teribil cu Israel, la Budapesta, dar are așteptări mari de la „tricolori”, cărora le întrevede un traseu lăudabil dacă ajung la Euro 2024.

  • Israel - România are loc pe 18 noiembrie, de la ora 21:45, la Felcsut (Ungaria). Meciul va fi liveTEXT pe GSP.ro și televizat pe Prima TV
  • România - Elveția se joacă pe 21 noiembrie, de la 21:45, pe Arena Națională. Partida va fi liveTEXT pe GSP.ro și la TV pe Antena 1

Gata, a venit momentul decisiv pentru echipa națională! Mai întâi, este meciul cu Israel (deplasare), la Budapesta, apoi cu Elveția (acasă). Până atunci Israel a pierdut duminica trecută în Kosovo, scor 0-1, iar mâine are un alt meci, cu Elveția, contracandidata și a noastră, la un loc la Euro 2024.

Plecare de urgență din lotul României » Primele detalii oferite de club
ISRAEL - ROMÂNIA
Plecare de urgență din lotul României » Primele detalii oferite de club

Fost, poate viitor, internațional, Paul Papp, 33 de ani, integralist în apărarea Petrolului în turul sezonului regulat în Liga 1, este optimist înaintea duelurilor decisive de la Budapesta și de la București. Naționala depinde doar de propriile rezultate, are acest atu.

VIDEO. Paul Papp are încredere, dar avertizează: „Să nu ne culcăm pe-o ureche”

Sincer, văd România la Euro. Avem punctele necesare, în momentul de față, cred că vom mai acumula puncte. Avem jucători valoroși și un antrenor care știe ce face, da, cred că ne vom califica.

Nu știu dacă e un avantaj neapărat că jucăm cu Israel la Budapesta. S-a văzut și pe Arena Națională că Israel are o națională puternică, cu jucători care evoluează «afară» la echipe puternice, trebuie să fim atenți, să nu ne culcăm pe o ureche. Israel joacă bine în deplasare, cu siguranță, va fi motivată suplimentar.

Va vrea să demonstreze că prin fotbal poți aduce bucurie oamenilor din țară, să le aline durerile după tot ceea ce s-a întâmplat în ultima perioadă”, a declarat Paul Papp într-un interviu acordat GSP.ro.

Nu prea ajung la mine informațiile negative, încerc să nu mă uit la știri, pe rețelele de socializare. Acasă am doi copii mici, de 5, respectiv 8 ani, încep să realizeze niște lucruri. Da, se vor lovi de niște lucruri, dar cred că nu e momentul să afle toate informațiile negative dintr-odată

- Paul Papp, fundaș Petrolul

15 meciuriși un assist a bifat Paul Papp pentru Petrolul în actuala ediție de Liga 1

Paul Papp: „Da, ar fi o dramă să nu prindem Euro. Este gândul care nu ne dă pace”

„Te-ai simțit vreodată rușinat de rezultatele naționalei?”, a fost chestionat jucătorul prahovenilor, având în vedere că foști internaționali au criticat în termeni duri mai multe evoluții ale primei reprezentative în această campanie.

„Sincer, nu, nu m-am simțit rușinat. Înțeleg fenomenul și că este un joc de fotbal în care poți prinde o zi proastă. Totuși, țin cu România, m-am născut în țara asta, am jucat la echipa națională, știu despre ce e vorba”.

„Ar fi o dramă să nu prindem Euro?”, a mai fost întrebat Papp. „Da, ar fi pentru ei, pentru jucători, pentru staff, pentru toată țara până la urmă”, a replicat el.

Este presiune pe Edward Iordănescu, toată campania a fost. Cerințele la națională sunt întotdeauna mari, e normală presiunea, dar a făcut față cu brio, a adunat puncte, nu contează cum. Important este când se trage linia, să fim la Euro!

- Paul Papp, fundaș Petrolul

Paul Papp se mai gândește la echipa națională

Deși fundaș central, Paul Papp nu doar că a jucat la prima reprezentativă, dar a și marcat goluri în echipa „tricolorilor”. Și, la 33 de ani, încă mai speră să-i cânte imnul național.

Superoptimism înaintea meciurilor decisive pentru națională: „Cred că putem depăși grupele Euro” » Încă mai speră la o selecție
Paul Papp, 33 de ani, fundașul Petrolului/ Foto: GSP

Atât timp cât voi mai juca, dacă vine o convocare, n-o să spun «nu», îți dai seama (râde). Vreau să cred că selecționerul se mai uită și la veteranii Ligii 1. OK, poate nu te selecționează, dar așa, o mică apreciere, cred că are”, a comentat Papp.

18 selecțiiși 3 goluri are Paul Papp la echipa națională

„Nu cred că vom fi ciuca bătăilor, un turneu final îți dă aripi. Va conta și forma de moment a jucătorilor. Eu cred că dacă ne vom califica, de ce nu, putem ieși din grupe”, a mai spus fundașul Petrolului.

Citește și alte știri:

Dinamo testează doi jucători de la locul 7 din Liga 3 » Unul era considerat mai talentat ca Octavian Popescu

Un club de tradiție din România, la un pas de a atrage investitori străini: „Există un acord de principiu”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează