FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

Nicolae Badea, prima reacție după retrogradarea lui Dinamo + Îi răspunde dur lui Lupescu: „«Jenibil»! Elias a făcut infinit mai multe decât el”

Nicolae Badea, 73 de ani, fostul patron al lui Dinamo, susține că e încă afectat de retrogradarea „câinilor”
Nicolae Badea, 73 de ani, fostul patron al lui Dinamo, susține că e încă afectat de retrogradarea „câinilor”

Articol de GSP - Publicat joi, 09 iunie 2022 20:00 / Actualizat joi, 09 iunie 2022 20:55

Nicolae Badea, 73 de ani, fostul patron al lui Dinamo, susține că e încă afectat de retrogradarea „câinilor” și îi răspunde lui Ionuț Lupescu (53), gloria roș-albilor care îl consideră și pe Badea vinovat pentru situația deplorabilă în care au ajuns „câinii”.

Dinamo a retrogradat în liga secundă pentru prima dată de la înființare, după ce a pierdut lamentabil barajul cu Universitatea Cluj, fără să câștige vreuna dintre manșe (0-2 la Cluj, 1-1 în Ștefan cel Mare).

Jucătorii cer falimentul lui Dinamo! Ce le-a propus Răzvan Zăvăleanu
DINAMO
Jucătorii cer falimentul lui Dinamo! Ce le-a propus Răzvan Zăvăleanu

Nicolae Badea, despre retrogradarea lui Dinamo: „Va rămâne cea mai neagră zi!”

„E un mare gol pe care îl simt, încerc fără succes să-l mai umplu, făcându-mi de lucru cu treburile cotidiene. Din punct de vedere sportiv, a fost și va rămâne cea mai neagră zi! Au fost multe greșeli, multe decizii eronate… nu mă caracterizează să găsesc țapi ispășitori. Nu are rost acum să mă dau mare dinamovist din vorbe, eu am demonstrat că sunt dinamovist prin fapte! Și n-o să stau să enumăr câte am făcut pentru această echipă atât de iubită de fani, chiar nu are rost… 

Mi-am oferit aportul necondiționat în cele mai delicate momente pentru club, până când s-a considerat că nu mai e nevoie la Dinamo de Nicolae Badea! Au fost lucruri care m-au dezamăgit profund, caracterul unor oameni din fenomen, și mi-au întărit convingerea că am luat cea mai inspirată decizie când m-am retras din fotbalul de performanță”, a declarat Badea, conform Fanatik.

12 trofeea câștigat Dinamo în perioada lui Badea, 2000-2012: 4 campionate, 6 Cupe ale României și două Supercupe, adică 28% din totalul cupelor care există în palmaresul „câinilor”

Nicolae Badea îi răspunde lui Ionuț Lupescu: „A avut și are o prestație publică ratată”

Pe 30 mai, Ionuț Lupescu îl menționa pe omul de afaceri când vorbea despre colapsul lui Dinamo: „Îi felicit pe Nicolae Badea, pe Elias, pe Iuliu Mureșan, toți tâlharii din ultimii ani au încercat acum mai mult timp să distrugă clubul”.

Replica lui Badea, prin intermediul sursei citate, este una extrem de dură: „Nu mă așteptam ca un sportiv cu o carieră importantă, care știe ce înseamnă viața reală a unui club profesionist, să recurgă la o retorică ieftină, populistă. Domnul Lupescu a avut și are o prestație publică ratată. Recunosc, nu mă surprinde, fiindcă nu este singura din ultima perioadă… În loc să vină cu soluții și/sau contribuții personale concrete, Lupescu și-a arătat limitele atât prin forma de exprimare, cât și prin conținut. Dacă acuzațiile domnului Lupescu ar fi luat forma unui meci, prestația domniei sale în teren ar fi fost «jenibilă», ca să-l parafrazez pe cunoscutul jurnalist Răzvan Ioan Boanchiș. 

Să vă spun un mare adevăr: Elias Bucurică (n.r. - lider DDB) a făcut în ultimii 3 ani infinit mai multe pentru Dinamo decât Ionuț Lupescu! RTZ, firma lui Zăvăleanu, chiar dacă este o firmă de insolvență și nu de management sportiv, la fel, a depus mai mult efort profesional și financiar decât acest demagog fără substanță în care s-a transformat Ionuț… Ce-a prestat Lupescu pentru Dinamo în ultimii ani? Ce-a făcut concret? Și-a plătit, ca noi toți, contribuția de membru DDB, dacă și-o mai fi achitat-o și pe aceea… A avut, în schimb, intervenții media din Arabia Saudită sau Elveția, în care n-a făcut altceva decât să deplângă soarta «câinilor» și să-i atace pe toți cei care au mai încercat să sprijine Dinamo, atât cât au putut, fără ca el să pună nimic pe masă. În traducere: zero contribuție minimalistă pentru clubul despre care susține că este «sufletul lui». Cam mic sufletul, nu?!”.

6 trofeea câştigat Lupescu ca jucător cu Dinamo, 3 titluri de campion şi 3 Cupe ale României

VIDEO. Tot ce trebuie să știi înainte de România - Finlanda:

Citește mai multe știri despre Dinamo:

DDB face o promisiune majoră: „Aducem un milion de euro în conturile clubului! Dinamo nu va muri, va reveni în Liga 1”
DINAMO
DDB face o promisiune majoră: „Aducem un milion de euro în conturile clubului! Dinamo nu va muri, va reveni în Liga 1”
Ionuț Negoiță, soluție pentru supraviețuirea lui Dinamo: „Ar fi ideal!”
Dinamo
Ionuț Negoiță, soluție pentru supraviețuirea lui Dinamo: „Ar fi ideal!”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (28)
brujo
brujo  •  11 Iunie 2022, 08:55
Postat de gigelos pe 10 Iunie 2022, 13:37

Aberezi ...100 %

Detaliaza. Eu zic ca are dreptate 100%.

leu.mr
leu.mr  •  10 Iunie 2022, 19:41

Badea nu e ala care a interzis clubului Dinamo sa mai foloseasca sigla si numele ? Si mai zice ca e dinamovist ?

gigelos
gigelos  •  10 Iunie 2022, 13:37
Postat de corectorul pe 10 Iunie 2022, 11:46

Privitor la subiectul articolului, lucrurile stau, in mod obiectiv (dincolo de patimile subiective ale suporterilor, deci si ale mele), exact asa - exista doua tabere in discutia asta: fraieri si smecheri. Badea, cel care in trecut a investit si a scos bani din clubul Dinamo si i0a facut mult rau, este in prezent un MARE FRAIER. Desi Badea nu mai este parte a lui Dinamo, a mai oferit clubului niste sume de bani. Nu avea nicio obligatie contractuala sau legala. Dar a facut-o, probabil ca obligatie morala (e dinamovist si isi permite financiar). Pe de al ta parte, avem cateva legende, printre care si Lupescu, Lucescu, Prunea etc., CARE IN PREZENT, SE SITUEAZA IN TABARA SMECHERILOR. Aceste foste legende nu au contribuit cu nimic din ce avea nevoie Dinamo in acesti ani, adica bani, investitii, desi isi permiteau financiar. Asa stau lucrurile daca le privim obiectiv. Si spune asta un microbist care sufera enorm din cauza retrogradarii lui Dinamo si care, pt activitatea sportiva, ii apreciaza enorm pe Lupescu si Lucescu, respectiv il condamna maxim pe Badea pt ce i-a facut in trecut lui Dinamo. Dar azi adevarul este apodictic asta: legendele lui Dinamo nu au contribuit cu nimic pt salvarea clubului Dinamo, club care a supravietuit in ultima perioada exclusiv din cativa banuti proveniti de la suporteri si de la cativa omaneni de afaceri, printre care si Badea, care nu aveau obligatii contractuale sau legale fata de Dinamo, ci doar obligatia morala, care pt legende NU a contat.

Aberezi ...100 %

Vezi toate comentariile (28)
Comentează